Αντί προλόγου

Αντί προλόγου

Ονομάζομαι Δημήτρης Θεοδοσίου. Υπηρετώ εδώ και δεκαεπτά χρόνια σε δημόσια σχολεία των Κυκλάδων (δημοτικά και γυμνάσια). Έχω αναλάβει από τον Αύγουστο του 2017 τη Διεύθυνση του Γυμνασίου της Βίβλου Νάξου. Η ειδικότητά μου είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής. Είμαι παντρεμένος και έχω δύο παιδιά.
Με χαροποίησε ιδιαίτερα το γεγονός της άφιξης και της διαμονής μου στο πανέμορφο νησί της Νάξου. Πέραν του φυσικού του κάλλους, οι άνθρωποι είναι ιδιαίτερα φιλόξενοι και ζεστοί με τους συνανθρώπους τους. Η τοπική κοινωνία και οι γονείς των μαθητών του Γυμνασίου με αγκάλιασαν με αγάπη και έδειξαν από την πρώτη στιγμή εμπιστοσύνη σε μένα και στο όραμά μου για το σχολείο. Θέλω να τους εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες για το λόγο αυτό.
Το Γυμνάσιο της Βίβλου ιδρύθηκε το 1988 και εδρεύει στο γραφικό χωριό της Βίβλου ή αλλιώς, των Τριπόδων Νάξου, σε μικρή απόσταση οκτώ χιλιομέτρων από τη Χώρα, την πρωτεύουσα του νησιού. Βρίσκεται σε μία πλαγιά και περιβάλλεται από κατάφυτες εκτάσεις. Τα μάτια μας γεμίζουν καθημερινά με εικόνες του υπέροχου φυσικού τοπίου. Η θέα από αυτό κόβει την ανάσα. Στο σχολείο φοιτούν ενενήντα ένας μαθητές που προέρχονται από το χωριό των Τριπόδων και από τα γειτονικά χωριά του Αγίου Αρσενίου, του Γλινάδου , του Γαλανάδου και Καστρακίου. Το διδακτικό προσωπικό του αποτελείται από δεκαπέντε καθηγητές.
Στο σημείο αυτό, θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον κ. Ματθαίο Χατζηπέτρο, τέως Διευθυντή του Γυμνασίου Βίβλου Νάξου και νυν Διευθυντή του Γενικού Λυκείου της Χώρας Νάξου, για το έργο που προσέφερε στο σχολείο και για την αγαστή συνεργασία του μαζί μου κατά την αλλαγή της Διεύθυνσης. Θέλω να τον διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσω με ιδιαίτερο ζήλο στα χνάρια της πορείας που εκείνος χάραξε.
Για το τρέχον διδακτικό έτος, το σχολείο μας ανέλαβε την υλοποίηση δύο εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Το πρώτο αφορά στην έκδοση της παρούσας εφημερίδας και το δεύτερο στη δημιουργία ενός παραδοσιακού τραγουδιού σχετικά με τον τόπο μας. Με αυτό συμμετείχαμε στο πέμπτο Φεστιβάλ Μαθητικού ραδιοφώνου στα Τρίκαλα τον Μάρτιο του 2018 και καταταγήκαμε πέμπτοι σε σύνολο εξήντα πέντε συμμετοχών σχολείων ανά την Ελλάδα.
Θερμές ευχαριστίες θέλω να εκφράσω στους υπεύθυνους του ΚΤΕΛ του νησιού για την πολύ καλή συνεργασία τους μαζί μου. Θα ήταν σημαντική παράλειψη να μην κάνω ιδιαίτερη αναφορά στους ικανούς και καταξιωμένους συναδέλφους μου, καθηγητές του Γυμνασίου. Θέλω να τους ευχαριστήσω για τη θερμή υποδοχή τους, για την άριστη συνεργασία τους μεταξύ τους και με εμένα και για το έργο που προσφέρουν καθημερινά στους μαθητές μας. Στόχος όλων μας είναι να συνδράμουμε στο χτίσιμο μιας δυναμικής και ποιοτικής εκπαίδευσης. Πάνω από όλα, βέβαια, να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση σωστών ανθρώπων, χρήσιμων στην κοινωνία και έπειτα, επιστημόνων.
Τέλος, θέλω να ενημερώσω ότι καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να φτιαχτεί σχολικό κυλικείο στο Γυμνάσιό μας, το οποίο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, με τη βοήθεια του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα λειτουργήσει από την επόμενη σχολική χρονιά.

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου Βίβλου Νάξου

Θεοδοσίου Δημήτρης

Σχολιάστε

Top