«Υλοποίηση του Ευρωπαϊκού σχεδίου Στρατηγικών Συμπράξεων αποκλειστικά μεταξύ σχολείων , Erasmus+ 2016, δράση ΚΑ219 από το Μουσικό Σχολείο Σερρών.»

15978396_305669713161507_593086938_n

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι στο Μουσικό Σχολείο Σερρών θα υλοποιηθεί  το ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο « En route contre le harcèlement » ( Στον δρόμο κατά του εκφοβισμού) και κωδικό αριθμό « 2016‐1‐ES01‐KA219‐025206_2 » , του οποίου η διάρκεια είναι διετής (2016-2018).

Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να εμπλέξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων στην προσπάθεια πρόληψης και αντιμετώπισης  του σοβαρού προβλήματος του εκφοβισμού, που είναι κοινό και στα τέσσερα  σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Στόχος μας είναι η ενημέρωση μαθητών, γονέων ,εκπαιδευτικών σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης περιστατικών εκφοβισμού στα σχολικό περιβάλλον  και στο διαδίκτυο.

Επίσης, η ανταλλαγή καλών πρακτικών ανάμεσα στα συνεργαζόμενα σχολεία καθώς και η διάδοση  γνώσης σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα  στον χώρο του σχολείου και στην τοπική κοινωνία.

Η επίσημη γλώσσα του προγράμματος είναι η γαλλική, δεν αποκλείεται όμως η υλοποίηση δραστηριοτήτων σε άλλες γλώσσες, όπως αγγλικά , γερμανικά , ιταλικά και ισπανικά.

Κατά την διάρκεια του προγράμματος, πέρα από τον μεγάλο αριθμό επιμορφωτικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων που έχουν προγραμματιστεί,  θα υλοποιηθούν ανταλλαγές μαθητών και εκπαιδευτικών ανάμεσα στα συνεργαζόμενα σχολεία. Προβλέπεται να μετακινηθούν 18 μαθητές και 8 εκπαιδευτικοί οποίοι θα συμμετάσχουν στις διακρατικές συναντήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών. Η πρώτη μετακίνηση με μαθητές θα γίνει τον Νοέμβρη 2016, με θέμα την μουσική ως μέσο ευαισθητοποίησης της κοινωνίας κατά του εκφοβισμού. Τον Απρίλιο 2017, θα έχουμε την χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας και την πόλη μας 20 μαθητές και 8 εκπαιδευτικούς από Ιταλία, Ρουμανία και Ισπανία.

 

Συνεργαζόμενα σχολεία:

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ, Ελλάδα.

Συντονίστρια: Αντωνία Θεοχαρίδου.

IES LEON FELIPE GETAFE,Ισπανία.

Συντονίστρια: Carmen Sanchez – Fernandez

Avda Fuerzas Armadas s/n, Espana

SCOALA GIMNASZIALA GEORGE COSBUC, Ιάσιο, Ρουμανία.

Συντονίστρια : Ana-Maria Samson

Str. Prof. I.Simionescu,nr.16 Rumania,RO21-Nord-Est, Iasi

ISTITUTO COMPRENSIVO STATALE GIOVANNI XXIII TRABIA (PA)

Συντονίστρια : Teresa Marino

Via Piersanti Mattarella no. 9, Italia, ITG1 – Sicilia,Travia

 

Σχολιάστε

Top