ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΣ!

???????????????????????????????
Καλύτερη σχολική ηλεκτρονική εφημερίδα στην Κεντρική Μακεδονία η ΚΟΡΙΝΟΣ ON THE WEB!

???????????????????????????????

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του Γυμνασίου Κορινού ΚΟΡΙΝΟΣ ON THE WEB ΚΕΡΔΙΣΕ το βραβείο της καλύτερης σχολικής ηλεκτρονικής εφημερίδας γυμνασίου που συνοδεύονταν και από χρηματικό έπαθλο 500 €, στο πλαίσιο του 5ου διαγωνισμού μαθητικής εφημερίδας για τα Γυμνάσια και Λύκεια Κεντρικής Μακεδονίας, που διοργάνωσε το δημοσιογραφικό συγκρότημα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» της Θεσσαλονίκης. Στο σχετικό διαγωνισμό συμμετείχαν 31 Γυμνάσια και Λύκεια της Κεντρικής Μακεδονίας με έντυπες και ηλεκτρονικές εφημερίδες των μαθητών και μαθητριών τους. Κριτήρια αξιολόγησης των εφημερίδων ήταν η δομή του περιεχομένου τους, η πληρότητα και η ταξινόμηση της ύλης, η πρωτοτυπία, η πληρότητα των κειμένων και η εμφάνιση των εντύπων. Η επιλογή των σχολείων που βραβεύτηκαν  προέκυψε από την εισήγηση της κριτικής επιτροπής που συστάθηκε από την εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

diagonismos-efimerida-makedonia-gumnasio-xalkidona

Η εκδήλωση για τη βράβευση των μαθητικών εφημερίδων πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαΐου 2019 στο ξενοδοχείο PORTO PALACE της Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο πρώην ταξίαρχος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Μανώλης Σφακιανάκης με ομιλία για τον κίνδυνο εθισμού στις οθόνες και το διαδίκτυο, η κ. Ιωάννα Κωσταρέλλα, (επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ) και ο κ. Κωνσταντίνος Τριγκώνης (παγκόσμιος πρωταθλητής ιστιοπλοΐας). Εκ μέρους της συντακτικής ομάδας της ηλεκτρονικής εφημερίδας το βραβείο παρέλαβε ο διευθυντής του σχολείου κ. Πούτης Ιωάννης από την Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου. Την συντακτική ομάδα συνεχάρη και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης.

3088

Η σημαντική αυτή διάκριση αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τη δημοσιογραφική ομάδα της εφημερίδας μας,  για το Γυμνάσιο Κορινού, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Πιερίας γενικότερα.  Με οργανωμένη και συστηματική δουλειά, με πάθος και ιδιαίτερο ζήλο, με πρωτότυπες και δημιουργικές ιδέες οι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Κορινού στήριξαν από την πρώτη στιγμή το δύσκολο εγχείρημα της δημιουργίας μιας πολυθεματικής ηλεκτρονικής εφημερίδας, αφιέρωσαν σημαντικό μέρος του ελεύθερου χρόνου τους και είδαν τις προσπάθειες και τους κόπους τους να δικαιώνονται. Ταυτόχρονα απέδειξαν έμπρακτα ότι τα μικρά περιφερειακά σχολεία της χώρας μας αποτελούν κυψέλες δημιουργίας και σε τίποτα δεν υστερούν από τα μεγάλα σχολεία των αστικών κέντρων.

3087 3084

Η συντακτική ομάδα της εφημερίδας μας οφείλει να ευχαριστήσει δημόσια το δημοσιογραφικό συγκρότημα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» για τη διοργάνωση του διαγωνισμού και την απονομή του βραβείου της καλύτερης ηλεκτρονικής εφημερίδας, τη διεύθυνση και τον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου μας που από την πρώτη στιγμή στήριξαν την εκδοτική μας προσπάθεια, τα ενημερωτικά ιστολόγια και τον τοπικό τύπο για την προβολή και αναπαραγωγή πολλών άρθρων της εφημερίδας, τους γονείς και κηδεμόνες του σχολείου αλλά και όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Πιερίας για το υλικό που μας παρείχαν και τη θετική υποδοχή που επιφύλαξαν στην ηλεκτρονική μας έκδοση. Η βράβευσή μας πέρα από την αυτονόητη ικανοποίηση που προκαλεί μας επιβάλλει να συνεχίσουμε εντατικότερα τη δημοσιογραφική μας προσπάθεια για την προβολή του σχολείου μας, την έκφραση των σκέψεων και προβληματισμών μας και την ανάδειξη της τοπικής μας κοινωνίας. Είμαστε αποφασισμένοι να φανούμε αντάξιοι της μεγάλης τιμής που μας έγινε!
Η συντακτική ομάδα της ΚΟΡΙΝΟΣ ON THE WEB

 


3083 3079 3078 3075 3074 3073 3068 3066 3065 3064 3061 3060 3059

 

Σχετικά με τον Συγγραφέα

ΠΟΥΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Καθηγητής Φιλόλογος στο Γυμνάσιο Κορινού

Αφήστε το σχόλιο σας στο "ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΣ!"

Σχολιάστε

Top