«Facebook: αίτημα φιλίας. Θα επιβεβαιώσετε;»

«Facebook: αίτημα φιλίας. Θα επιβεβαιώσετε;»

 Η ιστορία του Facebook ξεκίνησε το 2004 μέσα από το Χάαρβαρντ, όταν ο τριτοετής φοιτητής τότε Μαρκ Ζούκερμπεργκ σκέφτηκε να δημιουργήσει ένα ηλεκτρονικό δίκτυο για την επικοινωνία. μεταξύ των συμφοιτητών του. Στην αρχή το Facebook προοριζόταν μόνον για τους φοιτητές του Χάρβαρντ. Στη συνέχεια επεκτάθηκε και σε άλλα πανεπιστήμια της Βοστώνης και της ευρύτερης περιοχής της Νέας Αγγλίας, αλλά παρέμενε πάντα σε πλαίσια πανεπιστημιακά και μαθητικά. Το Σεπτέμβριο του 2006 η ιστοσελίδα όμως έγινε προσβάσιμη σε όλο τον κόσμο και έκτοτε ξεκίνησε η ραγδαία άνοδός του.

To facebook μετρά μόλις λίγα χρόνια ζωής στον κυβερνοχώρο και η εξάπλωσή του αποτελεί φαινόμενο, εφόσον σήμερα αριθμεί περισσότερα από 500 εκατομμύρια μέλη. Το facebook είναι τόσο δημοφιλές που η ιστορία του έγινε ταινία το 2010 με τίτλο “The social network”.
Μια φθινοπωρινή βραδιά του 2003, ο φοιτητής του Χάρβαρντ και ιδιοφυΐα στις γλώσσες προγραμματισμού, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, κάθεται στον υπολογιστή του και ξεκινά να δουλεύει πάνω σε μια καινούρια ιδέα…. αρχίζει κάτι που σύντομα θα μετατραπεί σε ένα παγκόσμιο κοινωνικό δίκτυο και θα προκαλέσει επανάσταση στην επικοινωνία. Μόλις έξι χρόνια, αλλά και 500 εκατομμύρια φίλους μετά, … γίνεται ο νεαρότερος δισεκατομμυριούχος στην Ιστορία. Όμως η επιτυχία οδηγεί τόσο σε προσωπικές όσο και νομικές επιπλοκές.” (Απόσπασμα για την ταινία από το www.myfilm.gr).
Όμως η ιστορία της δημιουργίας του Facebook, της πιο δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, είναι γεμάτη φήμες, αντεγκλήσεις και μηνύσεις.
Οι φήμες άρχισαν μόλις μια εβδομάδα μετά την ίδρυσή του, με τρεις συμφοιτητές του Zuckerberg να τον κατηγορούν ότι τους έκλεψε την ιδέα. Οι κατηγορίες πήραν επίσημη μορφή καθώς έγινε μήνυση στο Facebook από την εταιρεία που ίδρυσαν οι τρεις φοιτητές. Στη μήνυσή τους κατηγορούσαν τον Zuckerberg για κλοπή και απάτη και έτσι ξεκίνησε μια διαμάχη που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το «Silicon Alley Insider», μερικοί από τους ισχυρισμούς κατά του ιδρυτή του Facebook είχαν βάση. Επίσης, ο Zuckerberg κατηγορήθηκε για εισβολή σε λογαριασμούς και κλοπή πληροφοριών, αλλά και για επίθεση στην εταιρεία των φοιτητών και αλλοίωση των στοιχείων της σελίδας τους, ώστε να την κάνει δύσχρηστη. Αυτό που διερευνήθηκε πρώτα, ήταν αν ο Zuckerberg, είχε συμφωνήσει με τους τρεις να τους βοηθήσει να αναπτύξουν την ιδέα τους (το Facebook) και αν τελικά ιδιοποιήθηκε το σχέδιό τους για να φτιάξει τη δικιά του σελίδα. Ο Zuckerberg δεν καταδικάστηκε ποτέ. Το 2007 δικαστήριο της Μασαχουσέτης αποφάνθηκε ότι συζητήσεις μεταξύ φοιτητών δεν αποτελούν συμφωνία. Ένα χρόνο αργότερα, δικαστής αρνήθηκε να κλείσει την υπόθεση και λίγο μετά το Facebook ήρθε σε συμφωνία με την εταιρεία των φοιτητών. Πριν όμως οριστικοποιηθεί ο συμβιβασμός, δικηγόροι της «Winklevosse» δήλωσαν ότι θα έπρεπε να εξεταστεί ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή του Zuckerberg, ο οποίος πιθανότατα θα είχε στοιχεία και e-mails που θα αποδείκνυαν την ενοχή του. Το δικαστήριο αρνήθηκε να προβεί σε έλεγχο στον σκληρό δίσκο και έτσι όλοι πλέον αναρωτιούνται τι περιέχει.
Στο τέλος του 2003 οι φοιτητές του Harvard Cameron Winklevoss, Tyler Winklevoss και Divya Natura, αναζητούσαν έναν προγραμματιστή για να κάνει πραγματικότητα μια ιδέα, που όπως ισχυρίζονται μέχρι σήμερα, είχαν από το 2002. Μια ιστοσελίδα επικοινωνίας μεταξύ των φοιτητών που επρόκειτο να την ονομάσουν “Harvard Connections.com”. Στην αρχή είχαν πληρώσει έναν άλλον φοιτητή, ο οποίος όμως εγκατέλειψε το σχέδιο και πρότεινε έναν δευτεροετή φοιτητή που τον έλεγαν Μark Zuckerberg. Ο Ζuckerberg ήταν ήδη γνωστός μεταξύ των φοιτητών, καθώς είχε δημιουργήσει το “Facemash”, το οποίο έπαιρνε φωτογραφίες από την επίσημη ιστοσελίδα του Harvard και συνδυάζοντάς τις ζητούσε από όσους έμπαιναν στη σελίδα να ψηφίζουν ποιος φοιτητής ή φοιτήτρια είναι πιο ελκυστικός/η. Το “Facemash” είχε μεγάλη επιτυχία και αυτός ήταν ο λόγος που ο Zuckerberg προτάθηκε στους τρεις φοιτητές. Στο πρώτο ραντεβού των τριών με τον Zuckerberg του ανέφεραν το σχέδιό τους για τη δημιουργία μιας σελίδας που αρχικά θα ήταν μόνο για τους φοιτητές του Harvard και στη συνέχεια θα επεκτεινόταν στα σχολεία όλης της χώρας. Ο Zuckerberg έδειξε ενδιαφέρον για την ιδέα και έστειλε μήνυμα στους φοιτητές ότι θα μπορούσε να φτιάξει ένα προσχέδιο για τη σελίδα μέχρι την επόμενη μέρα. Στη συνέχεια ο Zuckerberg έστελνε μηνύματα με πληροφορίες για την πρόοδό του πάνω στη δημιουργία της σελίδας δείχνοντας ότι θεωρεί τον εαυτό του μέλος της ομάδας. Λίγο αργότερα όμως, τα μηνύματα άλλαξαν ύφος. Ο Zuckerberg άρχισε να γράφει δικαιολογίες για το ότι δεν μπορούσε να τους συναντήσει, λόγω φόρτου εργασίας, αν και σύμφωνα με τους τρεις, ο πραγματικός λόγος ήταν ότι είχε αποφασίσει να κλέψει την ιδέα τους και πλέον δούλευε για δικό του όφελος.
Τα e-mails που έστελνε ο Zuckerberg εκείνη την εποχή έχουν δημοσιοποιηθεί, ως μέρος της δικαστικής έρευνας και είναι εμφανής η αλλαγή του ύφους. Ωστόσο ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας τα όσα έλεγε σε γνωστούς, συγγενείς και φίλους. Ο πρώτος επίσημος επενδυτής του Facebook, ήταν ο συμφοιτητής του Zuckerberg, Εduardo Saverin. Η οικογένειά του Saverin ήταν ιδιαίτερα πλούσια και είχε διασυνδέσεις με τη βραζιλιάνικη μαφία. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο Zuckerberg στις 7 Δεκεμβρίου 2003 είχε γράψει στον επενδυτή του: «κάποιοι προσπαθούν ήδη να φτιάξουν ένα site γνωριμιών. Αλλά έκαναν ένα λάθος. Χα χα. Μου ζήτησαν να το δημιουργήσω για αυτούς. Έτσι τους καθυστερώ, μέχρι το Facebook να είναι έτοιμο να λειτουργήσει».
Λίγες εβδομάδες μετά ο Zuckerberg, συναντήθηκε με τους τρεις φοιτητές. Η συνάντηση έγινε στο δωμάτιό του. Ο Zuckerberg τους είπε ότι σχεδίαζε να κάνει το Harvard connection μια ιδιαίτερα δημοφιλή ιστοσελίδα που θα απευθύνεται σε πολύ κόσμο και γενικά έδειχνε ότι λειτουργούσε ακόμη για λογαριασμό τους. Όταν όμως ο Cameron πλησίασε σε έναν πίνακα με σχέδια, από αυτούς που χρησιμοποιούν οι προγραμματιστές, ο Zuckerberg του ζήτησε να απομακρυνθεί από αυτόν.
Ο Zuckerberg, φαίνεται ότι εργαζόταν και για τα δύο σχέδια, το δικό του και των φοιτητών, με απώτερο σκοπό να τα συμπτύξει και να φτάσει στη δημιουργία της ιστοσελίδας που όλοι γνωρίζουμε. Σύμφωνα με μηνύματα που αντάλλαξε με φίλο του εκείνη την περίοδο, ο Zuckerberg εσκεμμένα καθυστερούσε την παράδοση του Harvard connection, ενσωματώνοντας χρήσιμα στοιχεία του στο Facebook, το οποίο σχεδίαζε να είναι όχι απλώς ένα μέρος γνωριμιών, αλλά μια μηχανή αναζήτησης φίλων. Στα συγκεκριμένα μηνύματα αναφέρει ότι μισεί να δουλεύει για άλλους, για να λάβει την απάντηση από τον συνομιλητή του: «παράτησέ τους».Και εγένετο «the facebook.com».
Τον Ιανουάριο του 2004, o Zuckerberg συναντήθηκε με τα αδέρφια Winklevoss και την Divya Narenda για τελευταία φορά. Η συνάντηση έγινε όπως και την πρώτη φορά στον χώρο συνεστίασης στο Kirkland house. Μέχρι εκείνη τη στιγμή το «the facebook.com» δεν ήταν έτοιμο, αλλά ο Zuckerberg είχε εξασφαλίσει τα χρήματα από τον Saverin για να αγοράσει τους σέρβερ. Tρεις μέρες πριν τη συνάντηση, κατοχύρωσε το όνομα και έλαβε την απόφαση να ανακοινώσει στους τρεις ότι τους εγκαταλείπει. Τους είπε ότι ήταν απασχολημένος με προσωπικές ιδέες και το δικό τους σχέδιο, το οποίο είχε πολλά προβλήματα δεν μπορούσε να υλοποιηθεί. Στις 4 Φεβρουαρίου ιδρύθηκε το Facebook για τους φοιτητές του Harvard και στις 10 του ίδιου μήνα οι τρεις τον κατηγόρησαν για αθέτηση της συμφωνίας και κλοπή της ιδέας τους. Τον Μάιο του 2004, αφού βρήκαν άλλον προγραμματιστή, οι τρεις φοιτητές ίδρυσαν το Harvard connection, ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης που επεκτάθηκε σε15 σχολεία. Η δικαστική διαμάχη που άρχισε τότε συνεχίζεται μέχρι σήμερα, την ώρα που δύσκολα μπορείς να βρεις στις μέρες μας χρήστη του διαδικτύου που να μην έχει λογαριασμό στο Facebook.
Είτε έκλεψε την ιδέα, είτε όχι ο Mark Zuckerberg με το δημιούργημά του, έχει εξασφαλίσει περίοπτη θέση στην ιστορία του διαδικτύου, φουσκώνοντας βέβαια τους τραπεζικούς του λογαριασμούς με αμέτρητα εκατομμύρια δολάρια.
Τα μυστικά σύμβολα στα chat του FB
Υπάρχουν αρκετά μυστικά emoticons που μπορείς να εμφανίσεις στο chat του facebook.Απλά γράψε το κείμενο και μόλις πατήσεις «αποστολή» θα εμφανιστεί το εικονίδιο. Τα emoticons χωρίζονται με κενό σε όσα υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί για να εμφανιστούν.
Τα emoticons χωρίζονται με κενό σε όσα υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί για να εμφανιστούν.

Πιγκουίνος
<(«) Μπερδεμένος o.O Άγγελος O:) Κλαψιάρης :’( Ρομπότ :|] Ψεύτικο κλάμα :3 Διαβολάκος 3:) Λυπημένος :-( Με γυαλιά B) Πολύ χαρούμενος :-D ή :D Γκρινιάρης >:(

Αγάπη
:o ή >:-o

Νόημα με το μάτι
;-) ή ;)

Καρχαρίας
(^^^)

Σοκαρισμένος
:-O ή :O ή :-o ή :o
Απλές συμβουλές για να είστε ασφαλείς στο Facebook
Το τελευταίο διάστημα, το Facebook έγινε πολλές φορές θέμα για θέματα ασφαλείας και προσωπικού απορρήτου. Αρκετές ενώσεις προστασίας καταναλωτών έχουν καταθέσει παράπονα στην Αμερικανική Επιτροπή Εμπορίου. Ακόμα, η αμφιλεγόμενη ομάδα χάκερ Anonymous απασχόλησε τα ΜΜΕ με τις υποσχέσεις της να «σπάσει» το Facebook στις 5 Νοεμβρίου. Επιπλέον, με την αύξηση του spam και των απατών στο Facebook υπάρχει αυξημένη ανάγκη να μάθετε τι πρέπει να κάνετε και τι να αποφύγετε για να μην θέτετε σε κίνδυνο το προφίλ σας στο Facebook. Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές για να παραμείνετε ασφαλείς:

Ασφαλής κωδικός προστασίας – Κωδικοί όπως «1234″, «ABCD» ή «AAAA» είναι εκείνοι που σπάνε πιο εύκολο από τους χάκερ. Σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε τουλάχιστον 1 γράμμα, τουλάχιστον 1 κεφαλαίο γράμμα, τουλάχιστον 1 αριθμό και τουλάχιστον 1 σύμβολο. Για παράδειγμα: «AFK2@now». Δοκιμάστε τον Έλεγχο κωδικού της Microsoft.

Απορρίψτε αιτήματα φιλίας από άγνωστα πρόσωπα – Σας συνιστούμε να μην γίνεστε «φίλοι» με άτομα που δεν γνωρίζετε. Μόλις αποδεχτείτε το αίτημα μίας νέας πηγής, το προφίλ σας και όλες οι προσωπικές πληροφορίες που έχετε εισάγει σε αυτό θα είναι ανοιχτό για το άτομο αυτό.

Να είστε προσεκτικοί όταν εγκαθιστάτε νέες εφαρμογές του Facebook – Όταν θέλετε να προσθέσετε μία καινούρια εφαρμογή στη σελίδα σας στο Facebook, σας συνιστούμε να κάνετε μία γρήγορη αναζήτηση στο Google πριν εγκαταστήσετε οτιδήποτε. Προσπαθήστε να βρείτε κριτικές για την εφαρμογή για να μάθετε αν είναι νόμιμη. Μερικά λεπτά από το χρόνο σας μπορούν να σας γλιτώσουν από πολλά, καθώς είναι σίγουρο πως οι κακόβουλες εφαρμογές περιέχουν Trojans.

Μην ανοίγετε συνδέσμους από φίλους που περιέχουν «επιθετικούς» τίτλους – Αυτού του τύπου οι σύνδεσμοι σπάνια προέρχονται πραγματικά από τους φίλους σας, διανέμονται αυτόματα μέσω των προφίλ τους επειδή έχουν μπει στην εν λόγω σελίδα οι ίδιοι, και πολύ πιθανόν η σελίδα αυτή να είναι μολυσμένη με κακόβουλο λογισμικό. Μπορείτε να καταγγείλετε τους κακόβουλους συνδέσμους εδώ: Αναφορά Κακόβουλου Συνδέσμου

Αναφορά στο Facebook – Αν πιστεύετε πως ο λογαριασμός σας έχει πέσει θύμα επίθεσης χάκερ, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με το Facebook εδώ: Privacy@facebook.com.

Συμβουλές για γονείς
1. Μπορεί να είναι δύσκολη η επαφή με την τεχνολογία. Μην φοβάστε να ρωτήσετε τα παιδιά σας να σας την εξηγήσουν.
2. Αν δεν είστε ήδη στο Facebook, σκεφθείτε να γίνετε μέλος. Με αυτόν τον τρόπο θα καταλάβετε περί τινος πρόκειται!
3. Δημιουργήστε μια ομάδα Facebook για την οικογένεια σας ώστε να μπορείτε να έχετε έναν ιδιωτικό χώρο να μοιράζεστε φωτογραφίες και να μένετε σε επαφή.
4. Διδάξτε στους εφήβους σας τα βασικά της ασφάλειας όταν είναι σε σύνδεση ώστε να κρατούν το προφίλ τους στο Facebook (και άλλους λογαριασμούς στο διαδίκτυο) απόρρητο και ασφαλές.
5. Talk about technology safety just like you talk about safety while driving and playing sports.
Συμβουλές για εφήβους
1. Μην κοινοποιείτε τον κωδικό πρόσβασης σας σε κανέναν.
2. Να αποδέχεστε αιτήματα φιλίας μόνο από άτομα που γνωρίζετε.
3. Μην δημοσιεύετε οτιδήποτε δεν θα θέλατε να δουν οι γονείς, οι δάσκαλοι ή ο εργοδότης σας.
4. Να είστε αυθεντικοί. Ο πραγματικός εαυτός σας είναι καλύτερος από οποιονδήποτε μπορείτε να προσποιηθείτε.

Εάν λίγα χρόνια πριν μου λέγανε ότι η ερώτηση του μέλλοντος θα ήταν «έχεις facebook», θα κοίταγα απορημένος. Ήρθε η μέρα όμως που αυτό έγινε πραγματικότητα. Οι διαπροσωπικές σχέσεις πέρασαν σε νέο επίπεδο και η προθυμία μας να ξεμπροστιάζουμε κάθε τι προσωπικό και ιδιωτικό μας, χωρίς κανένας να μας υποχρεώνει άμεσα έγινε και αυτό αυτονόητο. Πλέον δε φωτογραφιζόμαστε για την ανάμνηση μιας ωραίας στιγμής, αλλά για να προβάλλουμε τις φωτογραφίες μας στο facebook, ξορκίζοντας ανασφάλειες και ταΐζοντας τη ματαιοδοξία του ασήμαντου στα σημαντικά εαυτού μας. Ανέραστη διαδικασία κάθε φωτογραφία, κρύα, υποκριτική διαδικασία. Μέχρι χθες περπατούσαμε στο δρόμο αποπνέοντας ο ένας στον άλλο μυστήριο και γοητεία για αυτό που μέσα μας κρυμμένο μας έκανε δεκαδικούς πολύπλοκους, σήμερα όλοι ακέραιοι απολαμβάνουμε το μεγαλείο της απολυτότητας και μεγαλοπιανόμαστε πίσω από ηλεκτρονικά προφίλ, ενός εαυτού που η κοινωνία μας ζήτησε να έχουμε.
Και άντε και όλα αυτά γίνανε και τώρα μαζεμένοι όλοι μαζί, σε γειτονιές του ένα κλικ μακριά, χαίρουμε μιας συμφωνίας μυστικής, γιατί και πάλι αναλωνόμαστε σε φθηνές λέξεις; Γιατί οι σκέψεις μας είναι μαγνήτες εύκολης αποδοχής και επιβράβευσης μασημένης τροφής, μικροκλιματικής εμβέλειας; Αφού ξέρεις ότι τα «θέλω σου» είναι άλλο χρώμα, γιατί βλέπεις τα πράγματα φιλτραρισμένα μέσα από τους φακούς της μόδας και των τάσεων; Γιατί δε σπας τα δεσμά του κοινωνικού προτύπου που σε κρατάει ημιτελή σαν άνθρωπο;
Σήμερα άφησες ένα μήνυμα στον τοίχο σου.
Σε έκανε καλύτερο άνθρωπο; Επηρέασες δημιουργικά τα γύρω μάτια; Τόλμησες να μιλήσεις για όσα αφορούν τη ζωή σου; Έδωσες τροφή για λίγους; Μήπως τελικά η φράση σου βρίσκει συμπόνια σε μερικά «likes» ικανοποιώντας την εγωκεντρικότητά σου;
Πόσο πολύ πρέπει να ψάξει κανείς να βρει μηνύματα ουσίας και σκέψεις με τόλμη σε αυτό το «facebook». Δεν ζούμε σε εποχές αθώες, κάποιοι παίζουν με το μυαλό μας, ένα μέσο σαν το «facebook» που η ροή και η μετάδοση ειδήσεων και μηνυμάτων γίνεται με τόσο γρήγορους ρυθμούς πρέπει να έχει μέρα με τη μέρα πιο βαθιά μηνύματα. Δημοσιεύσεις για να κάνουμε ο ένας τον άλλον καλύτερο. Προστασία της ιδιωτικότητάς μας και σεβασμό στον εαυτό μας, με ανάλωση λιγότερου χρόνου σε παιχνίδια και δραστηριότητες δίχως ουσία, που γίνονται εθιστικές και πολλές φορές αυτοσκοπός για πολλούς χρήστες αυτού του ιστού κοινωνικής δικτύωσης.
Η προβολή ενός fashion εαυτού που ζει πολλά και είναι μέσα σε όλα, καλό είναι να γίνει προβολή θετικών μηνυμάτων. αξιόλογων ιδεών και καθημερινών σκέψεων με κριτική σκοπιά. Όλα τα άλλα πυροτεχνήματα δεν έχουν το ανάλογο φως στη ζωή μας, παρά μόνο αποθεώνουν βιτρίνες και συντηρούν μια κατάσταση σπατάλης νοημοσύνης.
Εάν ισχύει ότι ο Θεός ξέρει τα πάντα για σένα, τότε μη δίνεις στο Θεό σου ανεξέλεγκτα στοιχεία για τη ζωή σου, αδειάζοντας με ευκολία κάθε γωνιά του μυαλού σου. Μη μένεις γυμνός με δική σου πρωτοβουλία. Ο Θεός της εποχής είναι η Google. Ρώτα τη Google ποιος είσαι, τι κάνεις, με ποιους μιλάς, τι λες, τι πιστεύεις τι ελπίζεις και τι μισθό παίρνεις. Εύκολα θα πάρεις απαντήσεις. Όσο βέβαια οι σκέψεις σου είναι η αναπαραγωγή ενός υποκριτικού εαυτού, ψηφοθηρικών προθέσεων «like» δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι… (http://dinatomirmigi.blogspot.com/2010/09/facebook.html)._

Έγραψαν οι μαθητές και οι μαθήτριες:ΚΟΥΡΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΒΕΣΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΠΙΓΚΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΒΥΘΟΥΛΚΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ, ΠΟΥΛΙΚΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΠΛΩΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΚΟΛΟΒΟΥΡΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, ΚΑΓΙΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ,ΚΑΡΡΑ ΤΙΤΙΚΑ,ΚΑΡΥΔΑ ΟΥΡΑΝΙΑ,ΚΑΡΥΔΑ ΟΥΡΑΝΙΑ,ΚΟΥΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΓΙΩΤΗΣ,ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ,ΠΛΩΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ,ΡΗΓΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ,ΧΑΤΖΗΑΝΡΕΑ ΕΥΜΟΡΦΙΑ, ΧΡΥΣΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.

Σχολιάστε

Top