8 Τοπ καθηλωτικές σειρές

proxy

8. Arrow (The CW)-(2012-Σήμερα)

 

  • Πρωταγωνιστές : Stephen Amell,Katie Cassidy,Colin Donnell,David Ramsey,Willa Holland,Susanna Thompson,Paul Blackthorne,Emily Bett Rickards,Colton Haynes,Manu Bennett,John Barrowman
  • Είδος:Δράμα, Επιστημονική φαντασία
  • Κύκλοι :7
  •   Περίληψη : Ο δισεκατομμυριούχος Oliver Queen θεωρούνταν από όλους νεκρός για πέντε χρόνια. Ήρθε όμως να τους διαψεύσει αφού βρέθηκε ζωντανός σε ένα ξεχασμένο από το χάρτη νησί του Ειρηνικού. Οικογένεια και φίλοι τον υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά αν και παρατήρησαν πως κάτι είχε αλλάξει πάνω του. Γύρισε λοιπόν πίσω  έχοντας στόχο να τηρήσει την υπόσχεση που είχε δώσει στο πατέρα του: να επιβιώσει και να εκπληρώσει το πεπρωμένο του, να γίνει ο ήρωας που είχε ανάγκη η πόλη του.
  • Κριτική: Οι πρώτες σεζόν στο Arrow είναι συναρπαστικές και περιπετειώδης. Γνωρίζεις τους πρωταγωνιστές και μαθαίνεις τι έχει γίνει στη ζωή τους.Στις πιο καινούργιες σεζόν αρχίζεις και ταυτίζεσαι με τους χαρακτήρες  οπότε οι σκηνές γίνονται πιο συγκινητικές και προσωπικές. Το μόνο αρνητικό είναι τα συνδυαστικά  επεισόδια με τη σειρά «The flash» γιατί πρέπει κάποιος να έχει παρακολουθήσει και τις δύο σειρές προκειμένου να κατανοήσει τη πλοκή.

 

  7.Doctor who (BBC)-(2005-Σήμερα)

 

  •  Πρωταγωνιστές : Διάφοροι στο ρόλο του Δόκτωρ(Προς το παρόν ο Πήτερ Καπάλντι) Διάφοροι στο ρόλο του/της συντρόφου (Προς το παρόν η Πέρλ Μάκι και Ματ Λούκας)
  •  Είδος: Επιστημονική φαντασία
  • Κύκλοι10
  •   Περίληψη : Η σειρά αναφέρεται σε έναν εξωγήινο τον Doctor ο οποίος έχει περιπέτειες στον χωροχρόνο μαζί με γήινους και όχι companions. Ταξιδεύουν μέσω  μιας χρονομηχανής το «T.A.R.D.I.S.» (Time And Relative Dimension In Space) το οποίο είναι μεταμφιεσμένο ως ένας μπλε βρετανικός αστυνομικός θάλαμος από το 1963. Το 1963 επίσης, η σειρά ξεκίνησε στο BBC1 και αυτό της έχει χαρίσει τον τίτλο της μακροβιότερης σειράς επιστημονικής φαντασίας στα ρεκόρ Γκίνες με τουλάχιστον 50 χρόνια στον αέρα.  Αυτό είναι δυνατό χάρις την δυνατότητα του Doctor να αναγεννιέται δηλαδή να αλλάζει εμφάνιση ώστε όταν φτάνει η στιγμή αναχώρησης του προηγούμενου ηθοποιού από την σειρά να εισάγονται νέοι ηθοποιοί ώστε να ανανεώνεται η σειρά.
  •  Κριτική : Ενδιαφέρουσα υπόθεση με θετικό το γεγονός ότι οι χαρακτήρες της σειράς μετά από μερικούς κύκλους αλλάζουν ολοκληρωτικά συστήνοντας ένα νέο πρόσωπο του Doctor με νέο ηθοποιό όπου έχει εναν διαφορετικο χαρακτήρα και αυτο επακολουθεί έναν νέο συνταξιδιώτη για εκείνον. Έτσι δίνεται η δυνατότητα στους θαυμαστές της σειράς να βλέπουν έναν Doctor διαφορετικό ώστε να μην τους κουράζει η σειρά με τα ίδια πρόσωπα. Το μόνο αρνητικό της σειράς είναι πως αν και μπορείς να ξεκινήσεις την σειρά από τον τελευταίο κύκλο (10ο) και να καταλάβεις την πλοκή, η μακροβιότητα της σειράς (με 10 κύκλους και συνεχίζοντας) το καθιστά δύσκολο σε νέους θεατές να την ξεκινήσουν.

6.Riverdale (The CW)-(2017-Σήμερα)

 

  • Πρωταγωνιστές : KJ Apa,Lili Reinhart,Camila Mendes,Cole Sprouse,Marisol Nichols,Madelaine Petsch,Ashleigh Murray,Mädchen Amick,Luke Perry,Mark Consuelos,Casey Cott,Skeet Ulrich
  •  Είδος:Δράμα,Μυστηρίου
  •  Κύκλοι:2
  •   Περίληψη : Η τηλεοπτική σειρά Riverdale βασίζεται στους χαρακτήρες του κόμικ Archie. Επιστρέφοντας στο λύκειο οι πρωταγωνιστές έρχονται αντιμέτωποι με μια δολοφονία στη σκοτεινή και περίεργη φανταστική πόλη της σύγχρονης Αμερικής Riverdale. Το θέμα αλλάζει σε κάθε κύκλο καθώς προστίθεται  και το υπερφυσικό στοιχείο.
  • Κριτική :Η πλοκή είναι ενδιαφέρουσα, σε κρατάει σε αγωνία, αλλάζει το θέμα μαζί με τους κύκλους. Είναι η ιδανική σειρά για τους νέους, εφόσον αναφέρεται στην εφηβική ηλικία, αλλά και για τους ενηλίκους που αγαπάνε το μυστήριο. Υπάρχει ένταση, δράση ακόμα και ρομαντισμός, ένας τέλειος συνδυασμός για μια απολαυστική σειρά που φροντίζει να ανεβάζει την αδρεναλίνη. Επίσης, ο αφηγητής που εξιστορεί την υπόθεση σε κάθε επεισόδιο ευνοεί την ιδέα ότι η σειρά είναι εμπνευσμένη από σειρά κόμικ.

5.Glee  (Fox)-(2009-2015)

 

  •  Πρωταγωνιστές :Dianna Agron,Chris Colfer,Jessalyn Gilsig,Jane Lynch,Jayma Mays,Kevin McHale,Lea Michele,Cory Monteith,Matthew Morrison,Amber Riley,Mark Salling,Jenna Ushkowitz,Heather Morris,Mike O’Malley,Naya Rivera,Darren Criss,Harry Shum Jr.,Chord Overstreet,Jacob Artist,Melissa Benoist,Blake Jenner,Alex Newell,Becca Tobin,Dot-Marie Jones
     Είδος:  Μιούζικαλ, Δράμα – Κωμωδία
  • Κύκλοι : 6
  •   Περίληψη : Στη σειρά Glee βλέπουμε μια χορωδία μαθητών Λυκείου που προέρχονται απο διάφορες «κοινωνικές τάξης». Στην ομάδα αυτή δεν εξασκούν μόνο το ταλέντο τους στη μουσική,  αλλά ταυτόχρονα συζητούν και γι άλλα θέματα που αφορούν κάθε έφηβο.
  • Κριτική : Glee.  Η απόλυτη μουσική σειρά. Συνδυάζοντας την καθημερινή ζωή των εφήβων ενός λυκείου στο Ohaio και την προσπάθειά τους να κρατήσουν ζωντανή την μουσική τους ομάδα, η σειρά αυτή έχει καθηλώσει τους τηλεθεατές παγκοσμίως. Παρουσιάζει με τον δικό της τρόπο τραγούδια σημαντικά στον χώρο της μουσικής, από καλλιτέχνες που μας έχουν μείνει αξέχαστοι. Ο τρόπος με τον οποίο οι πρωταγωνιστές ερμηνεύουν τα τραγούδια μένει μοναδικός και συνάμα καθηλωτικός μέχρι και το τελευταίο επεισόδιο της σειράς. Οι πρωταγωνιστές, δε, συνδυάζουν την ερμηνεία των ρόλων τους και την μουσική με τρόπο που ταιριάζει απόλυτα στον καθένα ξεχωριστά. Μέχρι και το τέλος της υπάρχει ενδιαφέρον, ενώ εξελίσσονται όλοι οι χαρακτήρες στο έπακρο, ακόμη και οι νεότεροι. Το περιεχόμενο της παρουσιάζει διακυμάνσεις, πάντα όμως κρατάει τον τηλεθεατή σε αγωνία και σε προσμονή για την συνέχεια.  Προτιμήστε την ανεπιφύλακτα

4.  13 Reasons why (Netflix)-(2017-Σήμερα)

 

  •  Πρωταγωνιστές : Dylan Minnette,Katherine Langford,Christian Navarro,Alisha Boe,Brandon Flynn,Justin Prentice,Miles Heizer,Ross Butler,Devin Druid,Amy Hargreaves,Derek Luke,Kate Walsh
  •  Είδος: Δράμα, Μυστηρίου, Ψυχολογικό θρίλερ
  •  Κύκλοι:1(2)
  •   Περίληψη : Η σειρά αυτή βασίζεται στο μυθιστόρημα 13 Reasons why από τον Τζέι Ασερ και έχει ως υπόθεση την αυτοκτονία της Χάνα Μπέικερ. Στη σειρά βλέπουμε τους λόγους αυτούς που την οδήγησαν στην απόφαση της να δώσει τέλος στη ζωή της. Οι λόγοι αυτοί βρίσκονται σε 13 κασέτες όπου δίνονται μόνο στους ανθρώπους, που οφείλονται οι λόγοι που αυτοκτόνησε δηλαδή στον “φιλικό περίγυρο” της Χάνα. Καθώς οι γονείς της δεν ξέρουν τους λόγους , εμπλέκεται η αστυνομία, γι να βρεθούν περισσότερα στοιχεία.
  •  Κριτική : Η σειρά αυτή σε μαγνητίζει από την αρχή μέχρι το τέλος αλλά ταυτόχρονα σε κάνει να σκέφτεσαι αλλά κι σου μαθαίνει έμμεσα πώς να συμπεριφέρεσαι στους φίλους σου και μη. Γιατί ποτέ δε ξέρεις τι κρύβει ο άλλος μέσα του. Η σειρά αυτή λοιπόν θα έλεγε κανείς ότι είναι επιμορφωτική αφού πέρα από ψυχαγωγικούς λόγους προσφέρει πολλά ακόμη. Δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο φαντασίας παρά μόνο τη πραγματικότητα μίας σύγχρονης εποχής.

 

3. American horror story (Fox)-(2011-Σήμερα)

 

  • Πρωταγωνιστές : Connie Britton ,Dylan McDermott , Evan Peters,Taissa Farmiga,Denis O’Hare,Jessica Lange,Zachary Quinto,Joseph Fiennes,Sarah Paulson,Lily Rabe,Lizzie Brocheré,James Cromwell,Frances Conroy,Emma Roberts,Kathy Bates,Michael Chiklis,Finn Wittrock,Angela Bassett,Wes Bentley,Wes Bentley,Matt Bomer, Chloë Sevigny,Cheyenne Jackson,Lady Gaga,Cuba Gooding Jr., André Holland,Billie Lourd, Alison Pill
  •  Είδος:Δράμα, Θρίλερ, Τρόμου
  • Κύκλοι :7 (8,9)
  •   Περίληψη :American horror story μια σειρά που κάθε σεζόν στηρίζεται και σε διαφορετικά πλοκή χωρίς να συνδέεται με τη προηγούμενη, αλλά το ίδιο creepy και τρομακτική. Στοιχειωμένα σπίτια, ψυχασθενείς εγκληματίες, διαμάχες μαγισσών που ασχολούνται με βουντού,  ένα τσίρκο, στοιχειωμένο ξενοδοχείο είναι τα κύρια θέματα που θα ασχοληθούν οι σεζόν και θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό κάθε μια ξεχωριστά.
  • Κριτική :Το American Horror Story δεν έχει παρουσιάσει επιτυχία μόνο στην Αμερική, αλλά και στο ευρύτερο τηλεοπτικό κοινό είτε μέσω της μετάδοσης στο κανάλι που παρουσιάζει την σειρά είτε μέσω του διαδικτύου. Κάθε μία από τις σεζόν έχει διαφορετικό θέμα και αυτό είναι που την καθιστά ενδιαφέρουσα.  Δεν αποτελείται από πολλά επεισόδια και γι” αυτό είναι δύσκολο κανείς να βαρεθεί. Κινείται σε γρήγορα και έξυπνα πλαίσια, αναλύει κάθε χαρακτήρα ξεχωριστά με τον τρόπο της και ο θεατής βρίσκεται σε εγρήγορση και σε αγωνία μέχρι το τέλος. Το τρομακτικό της στοιχείο βρίσκεται φυσικά σε κάθε επεισόδιο ανεξαρτήτου σεζόν (άλλωστε σε αυτό αποσκοπεί και ο τίτλος της). Οι ηθοποιοί είναι ένας προς έναν καταπληκτικοί στις ερμηνείες τους με τους πρωταγωνιστές πραγματικά να κλέβουν την παράσταση. Σκηνικά, τοπία και οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιείται εναρμονίζονται πλήρως με το θέμα και το τρομακτικό στοιχείο της σειράς. Για τους horror fans (και όχι μόνο) είναι μία καταπληκτική επιλογή σειράς. Δοκιμάστε την. Δεν θα σας απογοητεύσει.

2.Pretty little liars (ABC family)-(2010-2017)

 

  •  Πρωταγωνιστές :Troian Bellisario,Ashley Benson,Tyler Blackburn,Holly Marie Combs,Lucy Hale,Ian Harding,Bianca Lawson,Laura Leighton,Chad Lowe,Shay Mitchell,Janel Parrish,Sasha Pieterse
  •   Είδος : Νεανικό Δράμα,Μυστηρίου,Θρίλερ
  • Κύκλοι :7
  •   Περίληψη : Ρόυζγουντ μία μικρή πόλη που έχει τόσο μεγάλα μυστικά.  Τα χειρότερα και τα πιο καλά κρυμμένα ανήκουν σε πέντε όμορφα κορίτσια την  Άρια, τη Σπένσερ, τη Χάνα ,την Έμιλυ και την Άλισον. Μία βραδιά που τα κορίτσια είχαν μαζευτεί γι sleepover εξαφανίζεται η Άλισον «η αρχηγός της παρέας» . Άφου βρίσκουν το πτώμα της ( η ίσως και όχι δικό της) πάνε στη κηδεία της που από εκεί και έπειτα λαμβάνουν απειλητικά μηνύματα από τον/την A . Ο/Η Α απειλεί ότι θα φανερώσει τα μυστικά των κοριτσιών, που μόνο η Άλισον ή κάποιος που παρακολουθεί τη κάθε τους κίνηση θα ήξερε. Τα κορίτσισ ξεκινούν να ερευνούν τον κάθε ύποπτο φτάνοντας ορισμένες φορές αντιμέτωποι με την αστυνομία, πτώματα, ψεύτικα στοιχεία και δεδομένα που συνεχώς αλλάζουν.
  •  Κριτική :  Το ε διαφορά από τις καλύτερες σειρές μυστηρίου διότι πάντοτε οι ανατροπές σε αφήνουν άφωνο. Οσο κι αν προσπαθήσεις να καταλάβεις ποιός είναι ο Α βάζω στοίχημα πως δεν πρόκειται να πέσεις μέσα. Σε κρατάει σε αγωνία σε κάθε επεισόδιο κατι που έπαθα και εγώ αφού τη πρώτη σεζόν, που αποτελείται από 25 επεισόδια  δηλαδή 25 ώρες τηλεθέασης έφυγαν  μέσα σε 3 εικοσιτετράωρα. Σας τη προτείνω ανεπιφύλακτα.

  1.  !=!=!  Game of Thrones (HBO)-(2011-Σήμερα)

 

  •  Πρωταγωνιστές : Kit Harington, Emilia Clark,Lena Headey, Maisie Williams, Iain Glen,Isaac Hempstead Wright, Sopfie Turner, John Bradley, NIkolaj Coster-Walau,Aidan Gillen,Stephen Dillane,Peter Dinklage,Liam Cunningham,Kristofer Hivju,Nathalie Emmanuel, Carice Van Houten
  • Είδος :Δράμα, Επική Φαντασία
  • Κύκλοι:7(8)
  •   Περίληψη :  Το Game of thrones θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί μια από τις καλύτερες σειρές παγκοσμίως αφού έχει καθηλώσει πάνω από 15.000.000 τηλεθεατές. Οι πρώτοι κύκλοι είναι αυτοί που σε εντάσσουν στον κόσμο του g.o.t δράκοι, άπληστοι βασιλιάδες και βασίλισσες, μάγια, δολοπλοκίες, δηλητήρια και πολλούς μα πάρα πολλούς θανάτους. Οι σκηνές μάχης που έχει ικανοποιούν ακόμη και τον πιο αυστηρό κριτή, αφού κάθε δευτερόλεπτο καταφέρνει να σε κρατάει απόλυτα καθηλωμένο.  Και όλα αυτά γι την κατάκτηση  του θρυλικού θρόνου ,όπου  φτιαγμένος  από εκατοντάδες σπαθιά, και την υπόταξη των 7 βασιλίων κάτω από τον νόμιμο βασιλιά. Μη σας καθυστερώ λοιπόν άλλο το τρέιλερ και των 7 κύκλων είναι ακριβώς από κάτω . *Προσοχή πρόκειται να κολλήσετε*
  • Κριτική :  Απίστευτα σκηνικά , επικό σενάριο, καθηλωτική πλοκή είναι τα βασικά χαρακτηριστηκά της πασίγνωστης σειράς αυτής. Το Game of thrones σε ταξιδεύει σε μια εποχή ξεχασμένη από το χρόνο και μαθαίνεις αρκετά στοιχεία της εποχής( που σε βοηθούν και στην ιστορία, ναι εκτός τα εξωπραγματικά). Πρόκειται για μια σειρά που μέσω των σκηνών δράσης, διαπλοκής και έρωτα καταφέρνει να κερδίσει τον τηλεθεατή και με το παραπάνω. Οι δημιουργοί έχουν δώσει απίστευτη προσοχή στη λεπτομέρεια κάνοντας τη να ξεχωρίζει.Μέσα σε λίγα λεπτά μπορεί να δημιουργήσει άγχος, αγάπη και λύπη για τη μοίρα των πρωταγωνιστών, χτίζοντας έτσι την ατμόσφαιρα που χρειάζεται.

         Βιβλιογραφία:

  • (8) booksfrien.blogspot.pe .  Κρητική για τη σειρά Arrow Διαθέσιμο από : < http://booksfrien.blogspot.gr/2015/02/arrow.html?m=1 > [Τελευταία πρόσβαση :  12 Φεβρουαρίου 2015]. Βικιπαίδεια. < https://el.wikipedia.org/wiki/Arrow_(%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BF%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AC) > [Τελευταία πρόσβαση :17 Φεβρουαρίου 2018]
  • (7) Βικιπαίδεια. < https://el.wikipedia.org/wiki/American_Horror_Story >  [Τελευταία πρόσβαση 4 Φεβρουαρίου 2018.]
  • (6) Gamato. <http://gamatotv.me/group/riverdale-2017>
  • (5) Βικιπαίδεια < https://el.wikipedia.org/wiki/13_Reasons_Why > [Τελευταία πρόσβαση 12 Δεκεμβρίου 2017.]
  • (4) Βικιπαίδεια < https://el.wikipedia.org/wiki/Glee >  [Τελευταία πρόσβαση :  24 Ιανουαρίου 2017]
  • (3) Βικιπαίδεια <https://el.wikipedia.org/wiki/American_Horror_Story> [Τελευταία πρόσβαση :10 Απριλίου 2018]
  • (2) Βικιπαίδεια  <https://el.wikipedia.org/wiki/Pretty_Little_Liars > [Τελευταία πρόσβαση : 15 Φεβρουαρίου 2018]
  • (1) Βικιπαίδεια <https://el.wikipedia.org/wiki/Game_of_Thrones.> [Τελευταία πρόσβαση : 19 Ιανουαρίου 2018.] , Εξώστης <http://www.exostispress.gr/Article/binteo-me-mia-sintomi-perilipsi-tou-Game-Of-Thrones-gia-arxarious>
Top