Νίκη είναι να αγωνίζεσαι!

IMG_0894

Η εικόνα αυτή έχει αντληθεί από το EviaBasket και η αρχική πηγή βρίσκεται στην ιστοσελίδα:
https://www.eviabasket.gr/2018/05/η-μεγάλη-νίκη-του-γελ-αρτάκης-σε-video-γελ-α/

Λίγους μήνες πριν, ένα μεγάλο όνειρο ξεκίνησε τόσο για τους παίκτες που εκπροσωπούσαν την ομάδα του μπάσκετ του σχολείου μας, όσο και για ολόκληρο το ΓΕΛ Ν. Αρτάκης. Κανείς δεν περίμενε το ταξίδι να διαρκέσει τόσο πολύ. Κάθε αγώνας ήταν κρίσιμος και χάριζε συγκινήσεις σ” όλη την Αρτάκη. Ο κάθε παίκτης χάριζε όλο του το είναι για την ομάδα και πάλευε από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο για την νίκη. Οι φίλαθλοι που έδιναν το παρόν σε κάθε αγώνα της ομάδας αποτελούσαν τον 6ο παίκτη της συγκλονιστικής αυτής προσπάθειας των παιδιών. Ο προπονητής αποτέλεσε την βάση της ομάδας αφού με την βοήθεια και την εμπειρία του απογείωσε την ομάδα.

Ολόκληρη η Αρτάκη είναι περήφανη για την ομάδα αυτή. Αρχικά η ομάδα πέτυχε εύκολες νίκες πριν αντιμετωπίσει το ΓΕΛ Κανήθου στον τελικό της Εύβοιας. Σε εκείνο το ματς που ήταν συγκλονιστικό, κατάφερε ύστερα από δύο παρατάσεις να αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευβοίας νικώντας με σκορ 56-61. Το ταξίδι συνεχίστηκε με τη μεγάλη νίκη στη Θήβα επί του 2ου ΓΕΛ Θήβας με 71-47. Έπειτα, η ομάδα μας επικράτησε του 1ου Λυκείου Λαμίας (84-65) και του ΓΕΛ Ν. Ιωνίας Βόλου (60-49) στο ΔΑΚ Χαλκίδας όπου μας έδωσε το εισιτήριο για το Πανελλήνιο.

 Η συνέχεια δόθηκε με την τεράστια νίκη απέναντι στο Ιδιωτικό Λύκειο Φρυγανιώτη της Θεσσαλονίκης. Οι αντίπαλοι ήρθαν στο ΔΑΚ για να μας αντιμετωπίσουν και νικήσαμε μετά από παράταση με τελικό σκορ 62-55. Με αυτή την νίκη προκριθήκαμε στο final-4. Το όνειρο ήταν πολύ κοντά στο να πραγματοποιηθεί, όμως την τελευταία στιγμή άλλαξαν όλα καθώς ανακοινώθηκε ότι θα έμπαινε στο πρωτάθλημα η Κύπρος και η ομάδα μας θα έδινε ακόμα μία μάχη για την πρόκριση στις 4 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας.

Σ” αυτόν τον αγώνα που έγινε στην Θεσσαλονίκη απέναντι στο Ελληνικό Κολλέγιο της Θεσσαλονίκης τα πράγματα δεν πήγαν όπως περιμέναμε. Οι αντίπαλοι παίκτες ήταν ανώτεροι αθλητικά και κατάφεραν να στερήσουν το όνειρο του final-4. Παρόλο που η ομάδα δεν κατάφερε να φέρει την πρόκριση στην Αρτάκη, όλη η πόλη την υποδέχθηκε στο λιμάνι με μεγάλη υπερηφάνεια και χαρά για το μεγάλο αγώνα που έδωσε. Για το σχολείο ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία αφού μέχρι τώρα ποτέ ξανά δεν είχαμε φτάσει τόσο μακρυά. Κατάφεραν να μας κάνουν πολύ περήφανους.

Σας ευχαριστούμε για τις όμορφες στιγμές που μας χαρίσατε!

Προπονητής: Τσαούσης Ιωάννης

Παίκτες (αλφαβητικά): Αρβανίτης Δημήτρης, Βήττας Νικόλας, Βοσνιάδης Δημήτρης, Βρακάς Νίκος, Δάβρης Γιάννης, Καζάνας Σταμάτης, Κακαβάς Γιώργος, Κατώλης Στέφανος, Μουράτι Άρης, Μπρατσιάκος Χρήστος, Παναγιωτίδης Βασίλης, Πασσάς Δημήτρης, Σοροβός Πέτρος, Σταύρου Βαγγέλης, Τσεσμετζής Γιάννης και Τσιλινίκος Άγγελος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Top