Το ελληνικό νοικοκυριό σήμερα

1nomoney_491_355

1nomoney_491_355

Όλοι βλέπουμε στην σημερινή εποχή, ότι το ελληνικό νοικοκυριό έχει υποστεί οικονομική εξαθλίωση. Αυτό οφείλεται κυρίως στην οικονομική κρίση που κυριαρχεί στην χώρα μας από το 2009. Αναμφισβήτητα λοιπόν, έχουν δημιουργηθεί στα νοικοκυριά ανάλογες επιπτώσεις . Μερικές από αυτές είναι ότι προκαλούνται συνεχής εντάσεις ανάμεσα στα μέλη της οικογενείας, δηλαδή οι γονείς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους .

Lefta-660x300

Είναι γεγονός ότι το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, έχει συμβάλει πλήρως στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να ζει συνεχώς με άγχος. Ωστόσο, τα προβλήματα δεν είναι πολύ μακριά και από εμάς καθώς τα γνωρίζουμε από το ίδιο μας το σπίτι. Παρατηρούμε με την πάροδο του χρόνου, μια οικονομική στενότητα, όπως για παράδειγμα ως προς τα χρήματα που διαθέτουμε για την διασκέδαση και γενικότερα για πράγματα που μας ικανοποιούν. Τέλος εφόσον τα έσοδα του νοικοκυριού μειώνονται συνεχώς, θεωρώ πως με τον καιρό θα επικρατήσει μεγαλύτερη οικονομική στενότητα, καθώς σε έναν μεγάλο βαθμό δείγματα της έχουν εμφανιστεί ήδη.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Σοφία Νέτα (2014). Πώς επηρεάζει η οικονομική κρίση τους δεσμούς της οικογένειας.

http://www.protothema.gr/ugeia/article/360357/pos-epireazei-i-oikonomiki-krisi-tous-desmous-tis-oikogeneias-/

(Τελευταία επίσκεψη 13/12/2015)

Οι εικόνες έχουν αντληθεί από το paraskynio.gr

http://www.paraskhnio.gr/epistrofi-foroy-2015-pote-tha-mpoyn-ta-xrim/

και από το alexjones.pl

http://alexjones.pl/aj/aj-polska/aj-gospodarka-polska/item/48927-wyciekl-tajny-dokument-dialog-resortu-finansow-z-izbami-skarbowymi-kontrole-beda-powszechne-maja-lupic-portfele-polakow-i-ratowac-budzet

(Τελευταία επίσκεψη 13/12/2015

 

Σχολιάστε

Top