Νέα Αρτάκη: Μια 24ωρη απόδραση!

P1000105 - Copy - Copy (2)

Γεωγραφική θέση

Η Νέα Αρτάκη είναι μία κωμόπολη σε παραθαλάσσια περιοχή, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην Εύβοια. Βρίσκεται στην κεντρική Εύβοια και βρέχεται από τον βόρειο Ευβοϊκό. Η ίδια απέχει 8,5 χιλιόμετρα από την Χαλκίδα, την πρωτεύουσα του νομού Ευβοίας και μόλις 80 περίπου χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Λίγα λόγια για την Νέα Αρτάκη

Η πόλη αυτή δεν είναι μια συνηθισμένη πόλη, αλλά έχει γερά θεμέλια λόγω της ιδιαίτερης της ιστορίας.Χτίστηκε από την αρχή από Μικρασιάτες Αρτακινούς πρόσφυγες που ήρθαν από την Κύζικο λόγω της καταστροφής του 1922 θέλοντας να δώσουν σε αυτή την ακατέργαστη περιοχή τη μορφή της δικής τους γνώριμης περιοχής από την οποία κατάγονταν.

Γιατί να επισκεφτεί κάποιος την Νέα Αρτάκη

Μια απόδραση στην Νέα Αρτάκη θα ήταν ότι  καλύτερο για ξεκούραση και χαλάρωση.Λίγα είναι τα μέρη τα οποία μπορεί κάποιος να γυρίσει  σε ένα 24ωρο όμως η Νέα Αρτάκη μπορεί να σας προφέρει μια πλήρη εικόνα της μέσα σε λίγες ώρες. Οι ευκαιρίες που έχετε είναι πολλές και εσείς διαλέγετε πως θα τις αξιοποιήσετε. Αυτό ,λοιπόν, είναι ένα προτεινόμενο  24ωρο πρόγραμμα για το πως θα μπορούσε κάποιος να πέρναγε όσο το δυνατόν πιο δημιουργικά τον χρόνο του στην  Νέα Αρτάκη.

Παρακάτω  είναι το 24ωρο πρόγραμμα:

Η μέρα ξεκινά!

Μόλις φτάσετε στην Νέα Αρτάκη σίγουρα δεν πρέπει να χάσετε το κολύμπι σας στις μαγευτικές παραλίες της περιοχής .Μερικές από τις γνωστές παραλίες είναι στην περιοχή Καλάμια, στην ακτή Μαυρομάτη στο λιμάνι, ή στην ακτή Βολέρη  . Οι παραλίες κοντά σας και εσείς διαλέγετε! Όμως μια τέτοια περιοχή δεν θα ήταν δυνατόν να μην πρόσφερε  ευκαιρίες και για τους ορεσίβιους τύπους .Υπάρχουν βουνά που προσφέρονται για ορειβατικές διαδρομές και τέτοια  είναι η Γιαμίνα ή η Πόπη στα Ανατολικά προάστια της Νέας Αρτάκης.

Artaki 9 sunset[1]

Στην συνέχεια; Ώρα για φαγητό!

Μετά το κολύμπι σας ή την ορειβασία σας κατά πάσα πιθανότητα θα έχετε πεινάσει. Για αυτό τον λόγο πολύ ωραία ιδέα θα ήταν να επισκεπτόσασταν τα μεζεδοπωλεία και τα ουζερί που βρίσκονται κατά μήκος της θάλασσας στην οδό Αγίου Νικολάου στο λιμάνι που έχουν τοπικό χαρακτήρα και μπορούν να σας δώσουν μια γεύση από όλους σχεδόν τους μεζέδες την περιοχής.^ Και μια συμβουλή: στο τραπέζι σας να  βρίσκεται και το τοπικό σαγανάκι πετροσωλήνες.^

Απόγευμα με ξεχωριστή θέα…

Αρκετές οι επιλογές για να περάσετε τον χρόνο σας και για το απόγευμα! Το ιδανικό  απόγευμα θα ήταν με μια βόλτα  στο λιμάνι της Νέας Αρτάκης όπου θα μπορούσατε να απολαύσετε την πανέμορφη θέα. Επίσης θα μπορούσατε να συνεχίσετε την βόλτα σας κατά μήκος της ακτής Βολέρη ώστε να θαυμάσετε το μοναδικό ηλιοβασίλεμα.

P1000090 - Copy - Copy (2)

P1000103 - Copy - Copy

Έφτασε και το βραδάκι!

Το τέλος της μέρας σας στην Νέα Αρτάκη πρέπει φυσικά να σας μείνει αξέχαστο! Για αυτόν τον λόγο προσφέρονται οι καφετέριες του λιμανιού που θα συνοδεύσουν τον καφέ ή το ποτό σας με ιδιαίτερη μουσική. Ακόμα ,αν δεν θέλετε να περάσετε με αυτό τον τρόπο το βράδυ σας μπορείτε να επισκεφτείτε τα μαγαζιά  που βρίσκονται στην κεντρική αγορά. Σίγουρα όμως ό,τι και να επιλέξετε πρέπει να μείνετε κάπου για το βράδυ.Για αυτό θα σας εξυπηρετήσουν τα ξενοδοχεία της περιοχής που έχουν παραδοσιακό  χαρακτήρα.

P1000121 - Copy (3)

 

Μερικές φωτογραφίες από την Νέα Αρτάκη:

P1000878 - Copy - Copy (2) 

P1000879 - Copy (2)

P1000874 - Copy - Copy (2)

 

P1000912

 

 

Ελπίζω αν πάρετε την απόφαση να έρθετε να περάσετε καλά το 24ωρό σας!

 

 

 

Βιβλιογραφία

Αργυροπούλου-Διακουμή, Φ. (2007).Μνημεία Ζωής και Γλώσσας των Νεοαρτακινών. Εύβοια:ΕΥΒΟΪΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ κίνητρο

Top