Ο όρος του Beatbox

Beatbox η beatboxing είναι κάποια τέχνη παραγωγής φωνητικών ήχων σε μίμιση κάποια άλλα μουσικά όργανα.

Ο όρος του beatbox προήλθε εξαιΤία την χιπ χοπ κουλτούρα. Για να παράγει κάποιος άνθρωπος αυτούς τους ήχους πρέπει να χρησιμοποιεί το στόμα,την γλώσσα,τα χείλια,την φωνή του,αλλά και πολλά μέρη του σώματος για να παράγει αυτούς τους μοναδικούς ήχους του beatbox.

Οι πρωτοπόροι αυτού του είδους,όπως ήταν ο Νταγκ Φρες και ο Μπιζ Μαρκι,στις αρχές του 1980 κατάφεραν και μιμούνταν το τότε μουσικό καινούργιο όργανο drum machin.

Η πρακτική του beatbox έχει πολλά χαρακτηριστικά που δεν το σταματάει εκεί και το κάνει να φαίνεται πιο ενδιαφέρον. Μπορείς δηλαδή να χρησιμοποιήσεις και άλλους ήχους όπως είναι το sweeping bass,click rolls,techno bass και πολλά άλλα ήδη. Επίσης κάποια άλλα σημαντικά στοιχεία για έναν beatboxer είναι το πόσο καλά μπορεί να αναπνέει. Ένα άλλο κρίσιμο που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο είναι η τεχνική κατάρτιση για το πως πρέπει να κρατάς το μικρόφωνο.

Γενικάρθρο το beatbox εξαρτάται από το θέμα της πολύ σκληρής δουλειάς που θα εφαρμόζει ο κάθε άνθρωπος σε αυτό το αντικείμενο αλλά και την πρακτική.

MR_MiC_Beatbox_in_Habib_Bourguiba_Avenue

Η εικόνα αυτή έχει αντληθεί απο την  Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0  και η αρχική πηγή βρίσκεται στην ιστοσελίδα: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:MR_MiC_Beatbox_in_Habib_Bourguiba_Avenue.jpg

 

Επίσης ένα πολύ γνωστό συγκρότημα στην Ελλάδα είναι η WORD OF MOUTH οι οποίοι έχουν κατακτήσει πολλούς ευρωπαικούς τίτλους στο beatboxing

Top