Μουσική και Συναισθήματα

music-1

Ένα σημαντικό μέσο για την απελευθέρωση και την έκφραση συναισθημάτων, είναι η μουσική. Κάποιοι θα το έλεγαν καταφύγιο, άλλοι, τρόπο ζωής. Καθένας από εμάς έχει διαφορετικό αγαπημένο είδος μουσικής, διαφορετικό τρόπο έκφρασης για τον κάθε ρυθμό. Οι ρυθμοί και οι τόνοι επιδρούν στην σκέψη. Μπορούν ακόμα να δημιουργήσουν έναν χαρακτήρα και να διαμορφώσουν μία ανάλογη προσωπικότητα.

Λένε ότι είναι τρόπος εκτόνωσης και θα συμφωνήσω, καθώς για κάποιους είναι η λύση σε κάθε πρόβλημα. Πολλοί περνάνε αρκετές ώρες καθημερινά ακούγοντας μουσική. Αυτοί είναι που νιώθουν την μουσική ως τον πιο έμπιστο φίλο τους, αυτοί είναι που ζουν με τη μουσική, αυτοί οι άνθρωποι αισθάνονται, νιώθουν!

Για εμένα η μουσική είναι τα πάντα, είναι ζωή, είναι ένας κόσμος στον οποίο θα ήθελα να ζήσω για πάντα. Είναι το μέρος όπου κανείς δεν θα μου επιβάλει κανόνες και κανείς δεν θα με κρίνει, δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει. Οι στίχοι και οι νότες είναι συναισθήματα,  τα δικά μου συναισθήματα τα οποία μιλάνε σε μένα, μιλάνε για εμένα. Η μουσική με ξέρει καλά. Η μουσική είναι η δύναμή μου..

Και κάπως έτσι καταλαβαίνουμε ότι έχουμε ανάγκη την μουσική, πόσο την χρειαζόμαστε, πόσο μεγάλο μέρος της ζωής μας είναι.

 

                                                                                                                                                Ειρήνη Ξενάκη

Σχολιάστε

Top