Ο στίβος και η ιστορία του

Ο στίβος αποτελεί μεγάλη σημασία στον αθλητισμό. Αποτελείται από πολλά αγωνίσματα που πραγματοποιούνται σε ένα κυκλικό γήπεδο 400 μέτρων. Ο στίβος έχει αγωνίσματα όπως:Αγώνες δρόμου(100μ.,200μ.,400μ.),εμποδίων(110μ. 400μ. στους άνδρες και 100μ. και 400μ. στις γυναίκες), ταχύτητας, ημι-αντοχής, αντοχής, σκυταλοδρομία, αγωνίσματα ρίψεων(δισκοβολία, ακοντισμός, σφυροβολία και σφαιροβολία), αλμάτων(εις μήκος,τριπλούν, επικοντό και εις ύψος) και μικτά αγωνίσματα(δέκαθλο, πένταθλο και έπταθλο).

     Ο στίβος κρύβει μία μεγάλη ιστορία αθλητισμού πίσω του που περιέχει πολλά παγκόσμια ρεκόρ σε αγωνίσματα, ρεκόρ όλων των εποχών, ρεκόρ χωρών κλπ.Στον στίβο έχουν έρθει μεγάλοι αθλητές που έχουν μείνει στην ιστορία του στίβου και δεν θα ξεχαστούν ποτέ.Αυτοί οι αθλητές έχουν κάνει βέβαια και κάποια από τα πιο εντυπωσιακά ρεκόρ όλων των εποχών. Μερικοί είναι οι:Ysain Bolt, ο Τζαμαϊκανός,  όπου έχει το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 και στα 200μ., η  γνωστή σε όλους μας Κατερίνα Στεφανίδη, όπου δεν έχει παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντό, αλλά είναι η καλύτερη αθλήτρια στο επι κοντό σε όλον τον κόσμο τα τελευταία χρόνια με αρκετούς τίτλους.

     Ο Duplantis που είναι από την Σουηδία και έχει το πρόσφατο παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επι κοντό στους άνδρες, ο Μάικ Πάουελ, ο Αμερικανός από τις Ηνωμένες Πολιτείες ,που έχει το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα εις μήκος.Υπάρχουν πολλοί ακόμη αθλητές με παγκόσμια ρεκόρ, αλλά υπάρχουν και πολλές συγκινητικές στιγμές στον στίβο όπως όταν ο Ysain Bolt έτρεξε τον τελευταίο του αγώνα και ηττήθηκε από τον Τζάστιν Γκάτλιν και αυτός υποκλίθηκε μπροστά του.Ο στίβος πίσω στην ιστορία του κρύβει πολλές τέτοιες στιγμές αθλητών και γενικά ο στίβος είναι ένα πολύ φιλικό άθλημα χωρίς διαμάχες, βίαιες πράξεις, κλεψιές κλπ. Άραγε θα μπορέσει ο στίβος να εξελιχθεί κάποτε ή να προστεθεί κανένα άθλημα σε αυτόν ή και ακόμα να καταρριφθεί ένα από τα ρεκόρ αυτών των μεγάλων αθλητών;

kydonchania.g

 

4 Σχόλια

  1. Στίβος, ο βασιλιάς των σπορ…χαίρομαι να διαβάζω αθλητικές ιστορίες, από την αρχιότητα έως σήμερα…είμαι θιασώτης του στίβου, των ολυμπιακών αγώνων και πέρασε αυτό και στον γιο μου, μιας που ασχολείται και ο ίδιος με τις ταχύτητες. Πάντα επιτυχίες να έχουν όλα τα παιδιά μας γενικά και με ό,τι καταπιάνονται. Και ξανά συγχαρητήρια για την πλούσια ηλεκτρονική εφημερίδα σας!!

Υποβολή απάντησης