ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΩΝ ΚΑΔΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΩΝ ΚΑΔΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Όλοι ξέρουμε ότι  ο πλανήτης μας ,για να μην έχει παντού σκουπίδια,χρησιμοποιούμε την ανακύκλωση. Η ανακύκλωση  περιέχει  διάφορα είδη κάδων π.χ.  πράσινος  , κίτρινος , καφέ ,  μπλε  και κόκκινος.

Χριστούγεννα

ΠΗΓΗ :cyclades24.gr

                                         ΚΟΚΚΙΝΟΣ  ΚΑΔΟΣ

Στον  κόκκινο κάδο πετάμε το σίδερο και γενικά τα αντικείμενα που είναι κατασκευασμένα από μέταλλο. Οι         κόκκινοι κάδοι  βρίσκονται  σε όλον  τον κόσμο και τους τοποθετούν  οι δήμοι . Επίσης υπάρχουν κόκκινοι στους οποίους  ανακυκλώνουμε ρούχα.

Χριστούγεννα

ηγή: neasmyrni.gr

ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΚΑΔΟΣ

Σε  αυτόν τον κάδο  ανακυκλώνουμε  πλαστικό, όπως   ότι είδους πλαστικών  μπουκαλιών υπάρχουν, παιχνίδια τα οποία είναι κατασκευασμένα από πλαστικό και άλλα πολλά. Υπάρχουν επίσης και οι  κίτρινοι κάδοι σε ολόκληρο τον κόσμο .

Χριστούγεννα

Πηγή : greenagenola.gr

 

ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΣ

Σε αυτόν τον κάδο  ανακυκλώνουμε   το χαρτί όπως  τετράδια, έγγραφα , χειροτεχνίες  και άλλα πολλά. Όπως και οι δύο παραπάνω κάδοι  είναι αναγκαίοι για την ανακύκλωση έτσι είναι και αυτοί  υπάρχουν σε όλον τον   κόσμο.

Χριστούγεννα

Πηγή: fayscontrol.gr

ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΚΑΔΟΣ

Σε αυτό τον κάδο ανακυκλώνουμε  το γυαλί  ,όπως μπουκάλια κρασιού ή μπύρας , βάζα , καθρέφτες  και άλλα πολλά .Όπως και οι άλλοι παραπάνω κάδοι που είναι και αυτοί εξίσου σημαντικοί ,έτσι είναι και αυτός ο κάδος. Για αυτό τον λόγο  υπάρχουν πολλοί σε όλον το κόσμο.

c555d154723bb5db9d7944a4ed487379

Πηγή:energyin.ger

ΚΑΦΕ ΚΑΔΟΣ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Σε αυτόν τον κάδο μπορούμε να ρίχνουμε ξερά φύλλα,φρούτα,λαχανικά,τσόφλια αυγών,υπολείμματα καφέ,φλούδες,κομμένα κλαδιά,πριονίδια,στάχτες,χαρτοπετσέτσες,χαρτί κουζίνας.ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙ  άλλα τρόφιμα όπως κόκκαλα,λάδια,ψωμιά και γενικά υπολείμματα μαγειρεμένων φαγητών.

Καφέ-κάδος-600-x-400

ΠΗΓΗ: Creta24

ΚΑΔΟΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ 

Επίσης  υπάρχουν κάδοι που είναι μόνο για  ηλεκτρικές συσκευές που του περιέχει κάθε  μεγάλο κατάστημα ηλεκτρικών συσκευών .

Αφρ

Πηγή: tempo24.news

Παναγιώτης Μανωλάς

5 Σχόλια

Υποβολή απάντησης