Το στοιχειωμένο σπίτι

HauntedHouseNYC_2

Γκούρα Ελένη Α1

Κάθε κάτοικος της Θεσσαλονίκης που ενδιαφέρεται για κάτι το απόκοσμο και ανεξήγητο και σέβεται τον εαυτό του, θα πρέπει ασφαλώς να έχει ακούσει για το στοιχειωμένο σπίτι στη λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας 261-263. Ή μήπως θα έπρεπε να πω καλύτερα για το στοιχειωμένο σπίτι; Ένα πυκνό πέπλο μυστηρίου καλύπτει το κτήριο.

Η ιστορία του ξεκινά το 1919 όταν πρωτοχτίστηκε. Οι πρώτοι τίτλοι ιδιοκτησίας του οικοπέδου ανήκουν σε 4 Τούρκους από το 1909 και μετά μεταβιβάστηκαν σε Εβραίους.Η κατασκευή του ήταν προβληματική απ’ την αρχή, καθώς ο δεύτερος όροφος κατέρρεε. Αν και αποκαταστάθηκε, εξακολουθεί να παρουσιάζει αστάθεια. Λέγεται, πως δύο αδέρφια Εβραίοι διατηρούσαν εκεί χαρτοπαικτική λέσχη. Όταν άρχισαν οι Γερμανοί να εξοντώνουν τους Εβραίους, οι Εβραίοι πήγαιναν τα χρυσαφικά τους σε αυτά τα δύο αδέρφια για να τους τα φυλάξουν. Τα χρυσαφικά που φυλάσσονταν στο σπίτι αυτό δε βρέθηκαν ποτέ. Αργότερα όμως, ο τόπος που θεωρούνταν ασφαλής, κατέληξε τόπος βασανιστηρίων. Λέγεται πως τα περιπλανώμενα πνεύματα των ανθρώπων που βασανίστηκαν εκεί τον στοιχειώνουν έως και σήμερα.

αρχείο λήψης (5)

Στη δεκαετία του ‘80, ένα άλλο μακάβριο περιστατικό επανέφερε το θέμα του στοιχειωμένου κτηρίου στο προσκήνιο. Δύο άτυχοι εργολάβοι που συμφώνησαν να κατεδαφίσουν το κτήριο, πέθαναν τη μέρα που υπέγραψαν τα χαρτιά, ο ένας από καρδιακό επεισόδιο και ο άλλος σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Το πιο περίεργο όμως περιστατικό από όλα είναι αυτό με έναν φωτογράφο που ήθελε να φωτογραφίσει το διαβόητο στοιχειωμένο σπίτι. Δεν τα κατάφερε όμως γιατί ένιωθε έναν ιδιαίτερα οξύ πόνο στο στομάχι και η κάμερα του έπεφτε. Έτσι, αποφάσισε να ηχογραφήσει κάποιους ήχους με το φορητό μαγνητοφωνάκι του. Όταν αργότερα άκουσε τους ήχους, παρατήρησε ότι υπήρχε ένα κενό 7 δευτερολέπτων. Μετά, όταν άκουσε πιο προσεκτικά ηχογραφημένο υλικό διέκρινε ψιθύρους και βήματα να σέρνονται.. Άραγε, ποια να είναι η αλήθεια;Ένα ακόμα περιστατικό αναφέρεται σε μια οικογένεια τσιγγάνων που είχαν νοικιάσει τον πρώτο όροφο ως προσωρινή κατοικία. Την ίδια νύχτα έφυγαν βιαστικά καθώς ακούγονταν τρομακτικοί ήχοι, κραυγές και σπαραγμοί από το ανεξερεύνητο υπόγειο.

Στις μέρες μας, το κτίσμα στην Βασιλίσσης ¨Όλγας 261-263 χρησιμοποιείται ως αποθήκη δομικών υλικών. Πολλές φορές, οι γείτονες ακούν τον άνεμο να ουρλιάζει ανάμεσα στα παραθυρόφυλλα, τους μεντεσέδες να τρίζουν, κρύσταλλα να σπάνε και κραυγές. Το σπίτι μοιάζει με σκελετωμένο κουφάρι τη νύχτα και ο περαστικοί αποφεύγουν να περνάν από μπροστά του. Αλλά όποια και να είναι η αλήθεια, πολύ πιθανό να μην καταφέρουμε να την ανακαλύψουμε ποτέ.

Σχολιάστε

Top