HUNGER GAMES

hunger

images (11)

Επιμέλεια Αυλογιάρη Δήμητρα -Μαρία

Το 2ο βιβλίο της θρυλικής τριλογίας των “Hunger Games” μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη γεμίζοντας τον θεατή με έντονα συναισθήματα. Ο έρωτας, το πάθος για τη νίκη σε σαγηνεύουν και συνάμα σε ταξιδεύουν στις 13 συνοικίες του κόσμου τους. Όσο ο λαός αγωνίζεται να απελευθερωθεί από τα δεσμά της σκλαβιάς, οι ήρωες μας η Katnis, ο Pytas και η Prim μπαίνουν σε νέες περιπέτειες προσπαθώντας να σώσουν την ζωή τους χαρίζοντάς μας σκηνές που κόβουν την ανάσα.

Είναι μια ταινία η οποία περνά μηνύματα που συνδέονται άμεσα με την ελληνική αλλά και την παγκόσμια κοινωνία. Η ανέχεια και η φτώχεια αναγκάζουν τους ανθρώπους να εξεγερθούν για να διεκδικήσουν την ελευθερία τους. Η εξουσία βέβαια που καλοπερνά προσπαθεί να καταπνίξει την λαϊκή οργή. Τα σκληρά μέτρα όμως αντί να συγήσουν τη φωνή του λαού την δυναμώνουν. Στην προσπάθεια της η εξουσία να κρατήσει τον λαό κάτω από τα δεσμά της διοργανώνει τους ‘αγώνες Πείνας’, ένα οπτικοακουστικό θέαμα που προβάλεται στην τηλεόραση. Οι δώδεκα αντίπαλοι θα συναντηθούν στην αρένα με τρόπαιο την ζωή τους. Οι παίκτες όμως ενώνονται για να βγουν όλοι νικητές όπως πιστεύουν. Τελικά είναι ο σωστός τρόπος για να σωθούν; Θα κερδίσει ο λαός την ανεξαρτησία του ή όλα είναι στημένα;

Ο σκηνοθέτης φωτίζει σε βάθος την κοινωνία και συνδέει τη δράση με την έννοια της επιβίωσης. Μια ταινία που συνεπαίρνει τον θεατή και δεν τον αφήνει να τραβήξει τα μάτια του από την οθόνη.

Σχολιάστε

Top