Ελλάδα ή Αμερική: Φανατισμός ή Θέαμα

NBA-Finals-Game-1-j

Κωνσταντίνος Κοντέας  Α’2

Αναρωτιέστε γιατί η Ελλάδα έχει νικήσει την Αμερική μόνο μία φορά στο μπάσκετ; Η απάντηση είναι απλή: στο Ελληνικό μπάσκετ εκδηλώνεται πολύ περισσότερος φανατισμός σε αντίθεση με άλλα πρωταθλήματα, όπως αυτό της Αμερικής στο NBA. Κι αυτό γιατί οι οπαδοί στα Ελληνικά γήπεδα υποστηρίζουν την ομάδα που πιστεύουν ότι θα κερδίσει ή ήδη νικάει. Και καλά κάνουν. Άμα όμως κάνουν κάποιο λάθος οι παίκτες ή δεν  βάλουν κάποιο καλάθι, αλοίμονο τους! Η κερκίδα γιουχάρει τον παίκτη που έκανε το λάθος αλλά και ολόκληρη την ομάδα του. Αυτό φυσικά δεν γίνεται στα Αμερικανικά γήπεδα του NBA.

Το NBA λοιπόν προσφέρει περισσότερο θέαμα, αφού οι παίκτες επικεντρώνονται στο παίξιμό τους κι όχι στα λάθη τους. Ακόμα κι αν ένας παίκτης δεν βάλει ένα  καλάθι ή κάνει λάθος, η κερκίδα δεν τον αποδοκιμάζει,  αλλά αντίθετα  τον χειροκροτεί για την προσπάθειά του. Έτσι, το NBA  είναι περισσότερο show γιατί οι παίκτες δεν κυνηγάνε το σκορ αλλά απλά ευχαριστιούνται το παιχνίδι τους χαρίζοντας μοναδικά υπέροχες στιγμές στους τυχερούς που παρακολουθούν τον αγώνα.

Ακόμη λοιπόν και οι καλύτεροι παίκτες όλου του κόσμου, όσο σκληραγωγημένοι κι αν είναι, αποδίδουν καλύτερα αν έχουν τη θετική ενέργεια των οπαδών τους. Στο κάτω κάτω, παραμένουμε όλοι άνθρωποι…

Σχολιάστε

Top