Η αγαπημένη γιορτή!

1

Μαρία Παπανικολάου Α3

Πριν λίγες μέρες έκλεισαν τα σχολεία και είμαι πολύ χαρούμενη. Σήμερα είναι Χριστούγεννα και όλοι οι συγγενείς επισκεπτόμαστε τη γιαγιά μου η οποία μας έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο γεύμα.Αφού φάμε, παίζουμε όλοι μαζί και ύστερα περιμένουμε με ανυπομονησία τον Άγιο-Βασίλη. Μετά από πολλή ώρα χτυπάει ένα καμπανάκι… Μόλις το ακούσουμε πεταγόμαστε και τρέχουμε να ανοίξουμε την πόρτα. Και ναι, ο Άγιος Βασίλης είναι για άλλη μια χρονιά στο σπίτι μας. Μπαίνει μέσα με το γνωστό “ΧΟ,ΧΟ,ΧΟ”, χτυπώντας το κουδουνάκι του και κρατώντας ένα μεγάλο κόκκινο σάκο με τα δώρα όλων. Μαζευόμαστε στο καθιστικό όπου μικροί και μεγάλοι παραλαμβάνουμε τα δώρα μας . Στη συνέχεια τον χαιρετάμε και φεύγει, για να συνεχίσει σε άλλα σπίτια. Έχει πολλά που πρέπει να μοιράσει …και Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά για να προλάβει… Εμείς ασχολούμαστε τώρα με τα δικά μας δώρα. Τα ξετυλίγουμε, τα ανοίγουμε και ενθουσιαζόμαστε! Τακτοποιούμε το χώρο από τα περιτυλίγματα και παίζουμε ασταμάτητα με τα παιχνίδια μας.

 

Κουρασμένοι μετά από κάποιες ώρες τα μαζεύουμε, αποχαιρετιόμαστε και επιστρέφουμε ο καθένας στο σπίτι του. Η ώρα είναι κιόλας 1 το πρωί. Πάμε γρήγορα για ύπνο, για να απολαύσουμε την επόμενη μέρα περισσότερη ώρα με τα καινούρια μας παιχνίδια.

 

Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή του χρόνου. Είναι μέρες που τις περνώ με τους συγγενείς μου που αγαπώ πολύ. Μακάρι κάθε μέρα να ήταν Χριστούγεννα!!!

 

23

 

Σχολιάστε

Top