Ατυχήματα στο σχολείο

ΣΤ΄2 18ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΥΟΣΜΟΥ

   VIDEO  Ατυχήματα στο σχολείο. Ασφάλεια στο σχολείο. 

ΔΙΑΒΑΖΩ  ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ

  Εμείς οι μαθητές του Στ΄2 τμήματος του 18ο Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, με  αφορμή τη διδασκαλία μαθήματος της Γλώσσας, το οποίο αναφέρεται  στα ατυχήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει στην καθημερινότητά του ένα παιδί, αποφασίσαμε να κάνουμε μια σχετική έρευνα. Επικεντρωθήκαμε στα ατυχήματα και τους κινδύνους εντός του σχολικού χώρου, που όπως αποδεικνύουν οι σχετικές έρευνες είναι πολύ συχνά και μερικές φορές σοβαρά.

Τα ατυχήματα είναι δυνατόν να συμβούν σε διάφορα σημεία του σχολικού χώρου και σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Τα περισσότερα οφείλονται, είτε λόγω απροσεξίας την ώρα του διαλείμματος, είτε λόγω ανταγωνισμού και συνωστισμού σε διάφορες δραστηριότητες. Επίσης, οι χώροι των ατυχημάτων ποικίλουν. Ατυχήματα μπορούν να προκληθούν είτε σε εξωτερικούς χώρους, π.χ. προαύλιο, είτε σε εσωτερικούς, π.χ. αίθουσα διδασκαλίας .  

Στο προαύλιο τα ατυχήματα συμβαίνουν κυρίως τις ώρες του διαλείμματος. Παίζοντας παιχνίδια, όπως κυνηγητό, τα παιδιά συγκρούονται μεταξύ τους ή σκοντάφτουν, γιατί δεν δίνουν την απαραίτητη προσοχή. Παρατηρούνται χτυπήματα επαφής, πτώσεις, γλιστρήματα σε επιφάνειες που είναι τραχείες. Τα προβλήματα  γίνονται έντονα κατά την διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων.

slip1 (2)

 Ένας ακόμη λόγος ατυχημάτων στο προαύλιο, είναι όταν  τα    παιδιά    πετάνε σκουπίδια από συσκευασίες και       περιτυλίγματα τροφίμων,   τα οποία  τα πατούν και   γλιστρούν ενώ τρέχουν .  

 Αρκετά από τα ατυχήματα συμβαίνουν στις εσωτερικές και   τις   εξωτερικές σκάλες του σχολείου. Αυτά παρατηρούνται   κυρίως, όταν   οι μαθητές βγαίνουν διάλειμμα και τρέχουν   γρήγορα κατεβαίνοντας   τις σκάλες, παρασύροντας έτσι   τους μικρότερους μαθητές,     σπρώχνοντάς τους . Πολλοί   μαθητές βλέπουν ως παιχνίδι το  κατέβασμα της σκάλας ,   κάνοντας τσουλήθρα ή πηδώντας τα   σκαλοπάτια.

 Τα λιγότερα ατυχήματα συμβαίνουν μέσα στην τάξη και το   διάστημα πριν αρχίσει το μάθημα. Πριν την προσέλευση του  δασκάλου, οι μαθητές τρέχουν ανάμεσα στα θρανία και τις καρέκλες  και πολλές   φορές σκοντάφτουν σε αυτά .

Επίσης, το παιχνίδι της καρέκλας είναι καθημερινό φαινόμενο, κυρίως σε μαθητές μικρής ηλικίας, γιατί δεν μπορούν να κάτσουν χωρίς να κουνιούνται στην καρέκλα τους για αρκετή ώρα .

Οι συνέπειες των ατυχημάτων αυτών είναι κατάγματα, στραμπουλήγματα χεριών και ποδιών, χτυπήματα στο κεφάλι. Πολλά από αυτά είναι πολύ σοβαρά και αντιμετωπίζονται με τη μετάβαση των μαθητών σε κάποιο νοσοκομείο .

Για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών, γονείς και εκπαιδευτικοί, θα πρέπει καθημερινά να συμβουλεύουν τους μαθητές, ώστε να είναι προσεκτικοί στους χώρους του σχολείου. Επίσης, οι τοπικές αρχές θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούν, έτσι ώστε να προσφέρουν ένα πιο ασφαλές σχολείο για τα παιδιά .

hqdefault

Περί gestoikos 9 Άρθρα
Στόικος Γεώργιος ΠΕ70 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΥΟΣΜΟΥ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης