10 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

earth-day-save-money-cover

1.Φοράτε ρούχα από κάνναβη.

Η κάνναβη αδικείται, καθώς φέρνει στο μυαλό το ναρκωτικό. Δεν  της αξίζει αυτό, καθώς είναι ένα πολύ φιλικό προς το περιβάλλον φυτό και  τώρα πια έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται για την κατασκευή πληθώρας αγαθών, από τσάντες έως μοντέρνα ρούχα.

2.Οικολογικές διακοπές.

Απολαύστε τα οφέλη των βιολογικών προϊόντων σε ένα  όμορφο περιβάλλον, μένοντας  σε ένα ξενοδοχείο, ξενώνα ή αγρόκτημα του αναπτυσσόμενου διεθνούς δικτύου που εξειδικεύεται στην οικολογική φιλοξενία. ( www.eekos.com )

3.Δωρίστε ανακυκλωμένα αντικείμενα

Η βιομηχανία ανακύκλωσης μπορεί να παράγει στα αλήθεια μεγάλο έργο, μόνο αν υπάρχει αγορά για τα προϊόντα  της. Δωρίστε σε ένα φίλο κάτι όμορφο ή κάτι ασυνήθιστο από ανακυκλωμένα υλικά, όπως κάποιο κόσμημα ή ρούχο, υπενθυμίζοντας έτσι ότι δεν είναι μόνο το χαρτί, για παράδειγμα, προϊόν ανακύκλωσης.

4.Η ζωή στη λίμνη

Φτιάξτε  μια λιμνούλα στον κήπο σας, δημιουργώντας επί της ουσίας ένα ολόκληρο οικοσύστημα στην πόρτα σας. Φροντίστε τα μικρά ζώα να βγαίνουν όταν πέφτουν στο νερό. Φτιάξτε ένα φράχτη τριγύρω, αν έχετε μικρά παιδιά ή αδέρφια, και συνδυάστε βαθιά και ρηχά νερά με ποικιλία υδρόβιων.

5.Υψηλή πίεση.

Η σωστή διατήρηση της σωστής πίεσης των λάστιχων σας ελαχιστοποιεί την κατανάλωση καυσίμων.

6.Ένα κλικ την ημέρα.

Περίπου 24.000 πεθαίνουν από πείνα καθημερινά. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.thehungersite.com , επιλέξτε το “δώστε δωρεάν φαγητό’’ και οι σπόνσορες της σελίδας θα δωρίσουν ένα πιάτο φαγητό σε έναν άνθρωπο εκ μέρους σας. Αν το χρησιμοποιείτε ως home page , θα χαρίζετε ένα πιάτο φαγητό κάθε φορά που θα μπαίνετε στο ίντερνετ.

7.Βγάζετέ τα από την πρίζα.

Πολλές σύγχρονες τηλεοράσεις και οθόνες υπολογιστών πρέπει να βγαίνουν από την πρίζα και να μην παραμένουν σε κατάσταση αναμονής. Κάντε την αποσύνδεση από τις πρίζες καθημερινή σας πρακτική. Έτσι εξοικονομείτε συνολικά το 20% του ρεύματος σας.

8.Σκεφτείτε και άλλους.

Μεταφέρετε τις αλλαγές της ζωής σας και αλλού. Πείτε και σε άλλους ανθρώπους στη δουλειά, στο γραφείο, στα μαγαζιά, στο σχολείο κλπ. Μπορεί να θέλουν κι εκείνοι να συμμετέχουν και αυτό θα είναι ακόμα καλύτερο.

9.Η σοφία των παιδιών

Ενθαρρύνετε τα παιδιά του περιβάλλοντος σας να γράφουν ποιήματα για τα θαύματα της φύσης και βοηθήστε τα να φτιάξουν ένα δέντρο από φύλλα ανακυκλωμένου χαρτιού.

10.Τέλος..

Σκεφτείτε και βοηθήστε για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας…

Άγγελος Καρακαλάς, Γ1 Γυμνασίου

Σχολιάστε

Top