Thrillers – Horror Movies

 

Ταινίες τρόμου ή αλλιώς γνωστές ως θρίλερ… Μια κατηγορία ταινιών η οποία σίγουρα δεν συνίσταται σε όλους. Όπως μάλλον ήδη γνωρίζετε, αναφέρομαι σε ταινίες με περιεχόμενο είτε ανατριχιαστικό, είτε βίαιο, είτε αιματηρό αλλά σε κάθε περίπτωση σίγουρα τρομαχτικό, εξάλλου γι’αυτό λέγονται και ταινίες τρόμου.
Μια κατηγορία ταινιών ίσως όχι τόσο αρεστή όσο και γνωστή.
Όπως πολλές κατηγορίες ταινιών, μουσικής ή οτιδήποτε άλλο, αυτή η κατηγόρια ταινιών περιέχει φυσικά υποκατηγορίες.
Θα αναφερθώ με συντομία στις πιο γνωστές:

 

Μεταφυσικά θρίλερ

Ισως η πιο γνωστή και mainstream υποκατηγορία των θρίλερ. Σε αυτές τις ταινίες αναφερόμαστε σε περιεχόμενο μεταφυσικών γεγονότων που συμβαίνουν συνήθως σε απλούς καθημερινούς ανθρώπους είτε έχει να κανει με στοιχειωμένα σπίτια ή εξορκισμούς κτλ. Υποτίθεται πως πολλές απο αυτές τις ταινίες είναι βασισμένες σε πραγματικά γεγονότα.
Προτεινόμενες ταινίες: The sixth sense, Insidious

 

Θρίλερ Δράσης

Όπως μάλλον καταλαβαίνετε, αυτές οι ταινίες συνδιάζουν την δράση, την περιπέτεια, το τρέξιμο και τα όπλα από τις ταινίες δράσης με τις τσιρίδες και τα «jumpscares» των συνηθισμένων θρίλερ.
Προτεινόμενες ταινίες: I am legend, World war Z

 

Κωμικά θρίλερ

Τα κωμικά θρίλερ είναι ταινίες σατιρικές και συνήθως παρωδίες άλλων ταινιών. Αν και κωμικές, αυτές οι ταινίες σίγουρα δεν είναι κατάλληλες για όλους. Παρουσιάζουν τρομακτικά γεγονότα, συνήθως άλλων ταινιών(θρίλερ) όπως είπα και πριν, με σατιρικό τρόπο αλλά έτσι τις περισσότερες φορές επιτυγχάνεται η γελοιότητα και χιούμορ το οποίο πολλοί θα το’λεγαν «κακόγουστο», «σαχλό» ή «κιτς». Παρόλο που πιστεύω πως αυτός είναι ο σκοπός των κωμικών θρίλερ, αυτό δεν αρέσει σε όλους. Επίσης έχει στοιχεία «black humor» κάτι το οποίο δεν είναι τόσο κοινωνικά αποδεχτό και μπορεί να προσβάλει κόσμο.
Προτεινόμενες ταινίες: Ολόκληρη η σειρά ταινιών «Scary movie» (5 ταινίες)

 

«Αιματηρά» θρίλερ

Παρόλο που η λέξη «αιματηρά» δεν αποδίδει ακριβώς το περιεχόμενο των ταινιών στις οποίες θέλω να αναφερθώ, δεν υπάρχει καλύτερη «αντίστοιχη» λέξη για το αγγλικό gore. Αυτές οι ταινίες λοιπόν (εκτός το ότι είναι -κατά την γνώμη μου- η καλύτερη υποκατηγορία των θριλερ), είναι το πιο χυδαίο -θα μπορούσε να πει κανείς- είδος ταινίας. Εκτός απο το κλασσικό, συνηθισμένο τρομαχτικό περιεχόμενο των θρίλερ, στα «αιματηρά» θρίλερ έχουμε και την εστίαση στις έντονες κτηνώδεις ρεαλιστικές πράξεις βίας όπως δολοφονίες και βασανιστήρια οι οποίες φυσικά γίνονται με ειδικά εφέ.
Προτεινόμενες ταινίες: Ολόκληρη η σειρά ταινιών «SAW» (7 ταινίες μέχρι στιγμής)

 

Τέλος μερικά αναμενόμενα θρίλερ του 2017:

Resident evil: The final chapter
Anabelle 2
IT
Five nights at Freddy’s
Insidious: Chapter 4
World War Z 2
Deathgasm Part 2: Goremageddon
Saw: Legacy

 

 

 

Μαρία Πατμάζογλου

Σχολιάστε

Top