Μαθητικές μουσικές εμπειρίες

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου έχουν την ευκαιρία να ζήσουν πολλές μουσικές εμπειρίες κατά την διάρκεια των μαθητικών τους χρόνων. Λαμβάνουν μέρος σε χορωδίες και μουσικά σύνολα,με στόχο στο τέλος της σχολικής  χρονιάς να έχουν να παρουσιάσουν το μουσικό υλικό που έχουν ετοιμάσει στους υπόλοιπους μουσικόφιλους ανθρώπους..

Με βαση ολες αυτες τις αναμνησεις που εχουν ζησει οι μαθητες, πραγματοποιηθηκε μια ερευνα στην οποια τους ρωτησαμε  τι ειναι αυτο που τους εχει μεινει αξεχαστο…

Τα αρθρα που ακολουθουν ειναι γραμμενα  απο μαθητες της Α Λυκείου του σχολειου μας…

Αρθρο 1 (Γιωργος Γερνας)

Μια απο τις καλυτερες αναμνησεις μου,ηταν η εκδηλωση που καναμε με την Κυρια Γαλανη. Ηταν μια αξεχαστη εμπειρια για ολα τα παιδια που συμμετείχαν και ακομα για τους καθηγητες μας. Πραγματικα ειναι κατι το ιδιαιτερο να γνωριζεις εναν ανθρωπο ο οποιος εχει ζησει και ζει ακομα, μεσα στο τραγουδι, ειναι πολυ ιδιαιτερο και ξεχωριστο.

 

Αρθρο 2  (Μπαμπης Δελιανιδης)

Μια απο τις καλύτερες αναμνήσεις που μου εχουν μεινει ως τωρα,ηταν οταν επαιξα στην πρωτη γυμνασιου κιθαρα στο Χατζιδακειο φεστιβαλ μαζι με ενα τεραστιο συνολο μουσικων οργανων.Επισης μια αλλη ομορφη εμπειρια μου ηταν περυσι,που επαιξα με την μπαντα του Κυριου Μουρβατη στο χατζιδακειο φεστιβαλ .Αυτη η αναμνηση ηταν παρα πολυ καλη και μου έχει μείνει.                                                                                                                                                         Musiko_Xanthi_asxoleia

 

Αρθρο 3 (Αντώνης Αλεξούδης)

Οι εμπειρίες που αποκτούν τα παιδιά που συμμετέχουν στις μουσικές εκδηλώσεις του σχολείου είναι σημαντικές, έτσι μαθαίνουν να είναι ομάδα. Τα τέσσερα χρόνια που έχω λάβει μέρος στο Χατζιδάκειο φεστιβάλ ήταν εξαίρετα.

polis_oneiron_2016

Άρθρο 4 (Πέτρος Καρτάλης)

Το Χατζιδάκειο φεστιβάλ είναι ένα γεγονός που διαφημίζει την Ξάνθη γιατί φέρνει άτομα στην πόλη μας. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία, γιατί γνωρίσαμε παιδιά από άλλα σχολεία. Επίσης η τελευταία συναυλία που κάναμε με την Δήμητρα Γαλάνη μου άρεσε πολύ γιατί τραγουδήσαμε και είμαστε στη ίδια σκηνή με μια πολύ μεγάλη ερμηνεύτρια.

κατάλογος

 

Άρθρο 5 (Μαρία Αθανασοπούλου)

Πιο ωραία εμπειρία από όλες όσες μου έχει χαρίσει ο θεσμός του φεστιβάλ είναι το συναίσθημα της τελετής λήξης του πρώτου φεστιβάλ. Το να παίξεις μαζί με μαθητές από όλη την χώρα και το εξωτερικό υπό την διεύθυνση του κ. Κυπουργού είναι μια ανάμνηση που θα μείνει για πάντα ανεξίτηλη στην καρδιά μου.

kipourgos-paidia

Άρθρο 6 (Χαρούλα Σουμάδη)

Οι πρόβες στο Χατζιδάκειο είναι πολύ ωραία εμπειρία. Γνωρίζεις μαθητές από άλλες πόλεις και επικοινωνείς μαζί τους μέσα από την μουσική. Οι καθηγητές μας συμπεριφέρονταν πολύ καλά και είχαμε  μια άψογη συνεργασία. Έχω πάρει πολλά από όλα τα χρόνια που υπάρχει το Χατζιδάκειο αλά το σημαντικότερο είναι η συνεργασία με το διαφορετικό.

hqdefault

Άρθρο 7 (Σίμος Αναστασιάδης)

Αγαπημένη μου στιγμή όλο αυτόν τον καιρό που είμαι στο σχολείο ήταν ότι ήρθε και τραγούδησε μαζί μας η Δήμητρα Γαλάνη στο τραγούδι «Συννεφιασμένη Κυριακή».

 

Άρθρο 8 (Λαμπρινή Σούλα)

Αρχικά πρέπει να επισημαίνω πως ο καθένας που μπαίνει σε αυτό το σχολείο γέμιζε από εμπειρίες οπότε είναι αρκετά δύσκολο να ξεχωρίσω κάποια από όλες αυτές. Παρόλα αυτά,θα γράψω για την πρόσφατη.Την συναυλία με την κ.Γαλάνη.Η συγκεκριμένη συναυλία ήταν απαιτητική και έτσι όσο πλησίαζε ο καιρός το άγχος και η δουλειά διπλασιάζονταν.Εκείνες τις ημέρες λοιπόν,δεν ήμουν καθόλου στα καλά μου από την πίεση και τις 4ωρες πρόβες κάθε μέρα.Όταν έφτασε η πολυαναμενόμενη μέρα της συναυλίας και ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων μας,δεν θα ξεχάσω την στιγμή που κατεβήκαμε από την σκηνή και ένιωθα τον ορισμό της δικαίωσης.Είναι εκείνη η στιγμή που επαναλαμβάνεται η φράση «Η σκληρή δουλειά πάντα ανταμείβεται»και η στιγμή πού επιβεβαιώνεσαι σαν μαθητής μουσικού σχολείου.Πραγματικά όμορφη εμπειρία!

galani5

Άρθρο 9 (Άννη-Άννα Κυρακοσιάν)

Από τότε που ήρθα στο μουσικό σχολείο απέκτησα πολλές εμπειρίες και ωραίες στιγμές.Μου αρέσουν όλες οι συναυλίες που κάναμε,αλλά περισσότερο η συναυλία που έγινε με την Δήμητρα Γαλάνη και αυτές από το Χατζιδάκειο Φεστιβάλ.Γιατί έρχονται παιδιά από διάφορα μέρη της Ελλάδας και όχι μόνο γνωρίζουμε και επικοινωνούμε με άλλα παιδιά,αλλά και τραγουδάμε μαζί προς τιμή του Μάνου Χατζιδάκι.

Εικόνα31

Άρθρο 10 (Δώρα Παπαντοπούλου)

Το Χατζιδάκειο Φεστιβάλ είναι κάτι πολύ όμορφο για μένα.Είναι μια απίστευτη εμπειρία,γιατί μέσα από αυτή γνωρίζουμε παιδιά και καθηγητές από άλλα μουσικά σχολεία,και εμπλουτίζεις τις γνώσεις σου για την μουσική.Εξίσου όμορφες είναι και οι συναυλίες που διοργανώνουμε κάθε χρόνο.Αυτή που δεν θα ξεχάσω είναι αυτή με την Δήμητρα Γαλάνη,Και αυτό γιατί,είναι μια υπέροχη ερμηνεύτρια ήταν τιμή μας που τραγουδήσαμε μαζί της.Όμως κάτι ακόμα πού ξεχωρίζει αυτή τη συναυλία,ήταν η δυσκολία που είχε.Δεχτήκαμε πίεση,μαθητές και καθηγητές,αλλά το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό και ευχάριστο.Κάτι απλά,ξεχωριστό!

FB_IMG_1461681755474

 

 

  Δώρα Παπαντοπούλου                                                                                                                                                                                     Ελπίδα Καραβανά

 

Σχολιάστε

Top