Η «Ημέρα Αθλητισμού» στο Σχολείο μας

Για άλλη μια χρονιά, όλα τα σχολεία της Ξάνθης, γιόρτασαν την ημέρα αθλητισμού την 2η Δευτέρα του Οκτωβρίου. Για άλλη μια χρονιά, οι δράσεις και ο αθλητισμός αντικατέστησαν τα μαθήματα και έδωσαν την ευκαιρία στους μαθητές να συμμετάσχουν σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες.

Στο σχολείο μας, πραγματοποιήθηκαν πολλές αθλητικές δράσεις, παιχνίδια αλλά και χοροί, όπου μέσα από όλα αυτά οι μαθητές θα μπορούσαν να βελτιώσουν την φυσική τους κατάσταση. Αρχικά, μετά την πρωινή προσευχή, όλοι οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα πολλαπλών του σχολείου μας. Εκεί, δύο μαθήτριες του γυμνασίου μας, παρουσίασαν κάποιους λάτιν χορούς και μας έδειξαν κάποιες χορευτικές κινήσεις.

 

received_831933723647509

Βίντεο – Λάτιν

Αργότερα, συναντήσαμε τον γνωστό Ελληνοσέρβο μπασκετμπολίστα, Μίλαν Ψάλτου, και είχαμε την ευκαιρία να προπονηθούμε μαζί του βάζοντας κάποια καλάθια. Επίσης, μπορέσαμε να αναμετρηθούμε στο μπάσκετ με τους συμμαθητές μας αλλά και με τους καθηγητές μας.

received_831933753647506

Μετά το μπάσκετ, σειρά είχε το ται-τσι.

Βίντεο – Τάι Τσι

Εκεί, μια ειδικός, μας μίλησε και μας έδειξε τι ακριβώς είναι.

20171009_100800          20171009_103817

Μετά το Τάι-Τσι, ήρθε η ώρα του βόλεϊ. Παρά την ζέστη, πολλοί μαθητές ήρθαν στο γήπεδο για να παίξουν μεταξύ τους βόλεϊ. Ένας άνθρωπος των ακαδημιών του Ερμογένη, ήταν εκεί για να μας μιλήσει για το άθλημα και να μας πει πως να παίξουμε πιο σωστά και να αποφύγουμε τους τραυματισμούς.

Και το καλύτερο είχε μείνει για το τέλος. Στο σχολείο μας, παρευρέθηκαν κάποιοι παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης μας. Μας μίλησαν για το ποδόσφαιρο,για τις ποδοσφαιρικές ομάδες απ’όπου πέρασαν και στο τέλος δέχθηκαν ερωτήσεις από τα παιδιά, όπως για το πως αποφάσισαν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και άλλα πολλά.

received_831933703647511

Έτσι λοιπόν, περάσαμε την ημέρα αθλητισμού στο σχολείο μας και ελπίζουμε πως κάθε χρονιά αυτές οι δράσεις θα γίνονται όλο και καλύτερες.

Κείμενο: Σάββας Ασικίδης

Φωτογράφιση, Βίντεο: Δώρα Παπαντοπούλου

Σχολιάστε

Top