Δημιουργiα της Ποπ μουσικής

 

Ποπ ονομάζεται ένα είδος μουσικής

Ο όρος Ποπ προέρχεται από τον όρο popular, που σημαίνει δημοφιλής επίσης με αυτό τον όρο χαρακτηρίζονται  ελαφριές μορφές ξένης μουσικής ή αλλιώς οι αντίστοιχες  ελληνικές δημιουργίες πάνω στα ίδια πρότυπα ρυθμού και μελωδίας . Κάποια από τα ποιο κοινά θέματα που αναφέρεται είναι τα συναισθήματα και η ρομαντική αγάπη. Συνήθως τα κύρια μουσικά όργανα που χρησιμοποιούνται είναι η κλασική κιθάρα,το ντραμς, η ηλεκτρική κιθάρα, και το αρμόνιο.

Η Ποπ μουσική χωρίζεται σε κατηγορίες

  • Σόουλ ποπjhgbnvf
  • Κάντρι ποπ
  • Ποπ ροκ
  • Ελληνότροπο
  •  Ντανς ποπ
  • Λατιν ποπ
  • Ελέκτροποπ

Η ποπ μουσική κατά την γνώμη μου είναι μια πολύ ωραία μουσική και έχει και πολλές εξαιρετικές κατηγορίες κάθε εποχή γνωρίζουμε καινούριους καλλιτέχνες οι οποίοι εμπλουτίζουν και ομορφαίνουν αυτήν την μουσική με καινούριες ιδέες τουλάχιστον οι περισσότεροι από αυτούς το καταφέρνουν και αυτό εξακολουθεί να γίνεται σε όλες τις κατηγορίες τις ποπ μουσικής . Κατά την γνώμη μου μερικοί καλλιτέχνες από αυτούς που έχουν καταφέρει να γραφτεί το όνομα τους στην ιστορία  και είναι εξαιρετικά σημαντικοί είναι ο James Brown, Bob Marley, Michael Jackson ,Elvis Presley , John Lennon και ο Bob Dylan. Η δικιά μου αγαπημένη κατηγορία από τις κατηγορίες τις ποπ είναι η Ελέκτροποπ η οποία περιέχει πολύ ωραία τραγούδια και επιτυχίες από διάφορους καλλιτέχνες αυτής της κατηγορίας.

James Brown                                               Bob Marley

hjg  ytrr

Michael Jackson                                                                     Elvis Presley

ytre  iuy

John Lennon                                                 Bob Dylan

nbg  uyhjg

 

Μερικοί από τους τοπ καλύτερους επιτυχημένους καλλιτέχνες όλων των εποχών της ποπ μουσικής

Michael Jackson

Αυτός είναι ένας εξαιρετικός  καλλιτέχνης  ο οποίος  γεννήθηκε στο Γκάρι της Ιντιάνα στις 29 Αυγούστου το 1958. Άρχισε τη σταδιοδρομία του ως τραγουδιστής της Μοtwn με το συγκρότημα The Jackson 5 (αποτελούμενο από τα αδέλφια του), στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στις αρχές της επόμενης δεκαετίας. Ενώ ήταν ακόμη μέλος τωνJackson 5, το 1971 ξεκίνησε τις πρώτες σόλο ηχογραφήσεις του στην ίδια εταιρία. Το 1975 το συγκρότημα αποχώρησε από τη Motown και εντάχθηκε στην εταιρία Epic αλλάζοντας το όνομα σε The Jacksons. Ο Τζάκσον άρχισε ουσιαστικά τη σόλο καριέρα του το 1979 με τον δίσκο Off the Wall.Από τότε, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους εμπορικά καλλιτέχνες στην ιστορία της μαύρης μουσικής και ένας από τους πιο επιτυχημένους σόλο καλλιτέχνες συνολικά στην ιστορία της μουσικής.

φγ

Bob Marley

Ο Bob Marley  είναι ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης ο οποίος είναι γεννημένος στις 6 Φεβρουαρίου του 1945,ήταν ένας Τζαμα’ι’κανός τραγουδιστής , συνθέτης , κιθαρίστας και ακτιβιστής. Είναι ευρέως ο πιο γνωστός ρέγκε καλλιτέχνης. Το 1962 , ο Μάρλεϊ ηχογράφησε τα πρώτα του δύο singles , «Judge Not» και «One Cup of Coffee», με έναν τοπικό παραγωγό, Leslie Kong. Τα τραγούδια κυκλοφόρησαν από την εταιρία Beverley με το ψευδώνυμο Μπόμπι Μάρτελ , ελκύοντας ελάχιστο ενδιαφέρον . Το 1975 συντελέστηκε η διεθνής αναγνώριση του Μάρλεϊ , έξω από τα όρια της Τζαμάικα , με την επιτυχία του τραγουδιού «No Woman , No Cry» από το άλμπουμ Natty Dread . Ακολούθησε το ακόμα πιο επιτυχημένο άλμπουμ , Rastaman Vibration (1976) , το οποίο παρέμεινε τέσσερις εβδομάδες στα Top Ten της Αμερικής. Το Babylon by Bus , ένα διπλό live άλμπουμ με 13 τραγούδια, κυκλοφόρησε το 1978 με τις καλύτερες κριτικές. Ολόκληρο το άλμπουμ και συγκεκριμένα το τελευταίο τραγούδι «Jamming» με τις επευφημίες του κοινού, αποτύπωσε την ένταση των ζωντανών εμφανίσεων του Μάρλεϊ.
hgtgf

James Brown

James Joseph Brown είναι ένας θαυμάσιος καλλιτέχνης με πολλές επιτυχίες όσο αφορά την καριέρα του και τα τραγούδια του  γεννήθηκε στης 3 Μαίου του 1933 και ήταν ένας Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός.Ήταν ένας από τους ιδρυτές της funk μουσικής και μια σπουδαία φυσιογνωμία για τον 20 αιώνα,τόσο στον χώρο της μουσικής όσο και στον χώρο του χορού. Σε μια καριέρα που διήρκεσε έξι δεκαετίες,ο  Brown επηρέασε βαθιά την ανάπτυξη πολλών διαφορετικών μουσικών ειδών. Για πολλά χρόνια  ήταν ένας από τις πιο εξωφρενικές παραγωγές στην αμερικανική λαϊκή μουσική.

yut

Επιμέλεια: Άννη Κυρακοσιάν

Σχολιάστε

Top