Underhill West

Οι Underhill West είναι μία μοντέρνα pop rock μπάντα που ξεκίνησε την δραστηριότητά της από την Ξάνθη το έτος 2005.

Στην ασταμάτητη πορεία τους, τους χαρακτηρίζει το πλήθος εμφανίσεων τους σε πόλεις όλης της Ελλάδας, η αστείρευτη δημιουργία τους και η αρτιότητα των δικών τους κομματιών με ξένο στίχο, οι συνεργασίες τους με φιλαρμονικές ορχήστρες και θεατρικές ομάδες για πρωτότυπα events, η συμμετοχή τους σε πανελλαδικής εμβέλειας φεστιβάλ, η αξιοσημείωτη και κατ” εξακολούθηση φιλανθρωπική τους δραστηριότητα και η αστείρευτη ενέργεια που εκπέμπουν σε κάθε τους εμφάνιση!

Mέχρι σήμερα μετρούν δυο EP: το Χριστουγεννιάτικο «Light a Candle» (2014) και το χορευτικό «Justify my Night» (2017) που υποστηρίζουν ραδιοφωνικοί σταθμοί παγκοσμίως.

Το συγκρότημα αποτελείται από τους Μιχάλη Χατζόπουλο (φωνητικά, κιθάρα), Τάσο Αβραμίδη (Ντραμς), Πασχάλη Παπούδα (μπάσο), Μιχάλη Μουχλιανίτη (πλήκτρα) και Ιωάννη Βαρελίδη (υπεύθυνος ήχου).

Συνέντευξη με τον Μιχάλη Χατζόπουλο:

-Πως πήρατε την απόφαση να δημιουργήσετε το συγκρότημα;

-Ήταν ένα παιδικό όνειρο όλων, βρεθήκαμε στο σχολείο ως μαθητές και παίζαμε μουσική μαζί στις σχολικές γιορτές, κάναμε παρέα και δεν αργήσαμε να τολμήσουμε να κάνουμε πράξη αυτό το όνειρο μας.

-Από που προέκυψε το όνομα σας;

-Από το μυθιστόρημα «ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» όπου Underhill ήταν το ψευδώνυμο του κεντρικού ήρωα όταν άρχισε το ταξίδι του, και κολλήσαμε μαζί την λέξη West γιατί θέλουμε η μουσική μας να κινηθεί προς την Δύση.

-Ποιος γράφει μουσική και στίχους στα τραγούδια σας;

-Μουσική στα τραγούδια μας γράφει ο Μιχάλης Χατζόπουλος και ο Μιχάλης Μουχλιανίτης και στίχους ο Μιχάλης Χατζόπουλος.

-Πως ήταν η καλοκαιρινή σας περιοδεία;

-Το «The watermelon tour» ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ήταν ότι καλύτερο έχουμε ζήσει ως συγκρότημα όλα αυτά τα χρόνια πορείας. Ενα εγχείρημα που στέφθηκε με τεράστια επιτυχία, καθώς και ένα τεράστιο σχολείο από όπου αντλήσαμε όλοι τεράστια γνώση για το μέλλον μας ως ομάδα.

-Με τι ασχολείστε αυτό το διάστημα;

-Αυτό το διάστημα μας βρίσκει να ετοιμάζουμε το επόμενο καλλιτεχνικό μας βήμα στο στούντιο, μία σειρά από νέα κομμάτια.

Πιστεύεις ότι έχει απήχηση η μουσική σας;

-Αυτό είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, κάτι το οποίο έχουμε αντιληφθεί εδώ και χρόνια. Ναι, πιστεύουμε ότι στις πόλεις που έχουμε επισκεφθεί η μουσική μας έχει ένα ικανοποιητικό επίπεδο απήχησης , αλλά σίγουρα θα θέλαμε να έχει παραπάνω , και σε κάθε επόμενη δουλειά μας και σειρά εμφανίσεων αποσκοπούμε σε αυτό.

-Το συγκρότημα σας είναι κάτι που απλά σας διασκεδάζει ή είναι κάτι πιο σοβαρό;

-Οι Underhill West είναι κάτι πολύ πιο σοβαρό για όλους μας. Στόχος μας είναι μια μέρα να βιοποριζόμαστε όλοι από το συγκρότημα και να έχουμε απήχηση σε όσο πιο πολύ κόσμο είναι δυνατό.

-Πως προέκυψε η πρώτη σας ηχογράφηση;

-Η πρώτη μας ηχογράφηση ήταν ο λόγος που φτιάξαμε τους Underhill West. Ήταν Χριστούγεννα του 2005, ήμασταν μαθητές και είχαμε 4 καινούρια κομμάτια. Κάναμε λίγες πρόβες και μπήκαμε στο τότε House of sound της Ξάνθης για να ηχογραφήσουμε. Ήταν μια μοναδικά πρωτόγνωρη εμπειρία που θα θυμόμαστε για πάντα. Έχουμε ακόμη εκείνο το Ep με τα τέσσερα κομμάτια σε κάποιο συρτάρι σαν φυλαχτό.

 

 

Επιμέλεια: Χαρούλα Σουμάδη

Σχολιάστε

Top