Τop 5 Ελληνικών Σειρών

Μερικές αγαπημένες ελληνικές σειρές που μπήκαν στη  καρδιά μου. Πιστεύω πως η κάθε μια περνάει τα δικά της μηνύματα και γι’αυτό τις ξεχωρίζω. Είναι πολύ σημαντικό οι άνθρωποι να παίρνουν πράγματα από την καθημερινότητα και να τα εντάσσουν στην ζωή τους (αφού τα φιλτράρουν πρώτα). Και αφού πλέον βρισκόμαστε όλοι -λίγο πολύ- μπροστά από μια οθόνη, ας βρούμε τον τρόπο να κερδίσουμε μέσα από αυτό.

1.Εθνική Ελλάδος: Μια σειρά που συνδυάζει την διαφορετικότητα με την συνηθισμένη αντίδραση προς αυτή. Όλα ξεκινούν όταν μια γυναίκα, που δεν αντέχει άλλο τις αποτυχίες στον επαγγελματικό τομέα, αποφασίζει να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, κάτι που έχει ιδιαίτερο ρόλο στην ζωή της. Βρίσκει τρεις γυναίκες, όχι και τόσο όμοιες τις, με τις οποίες αποφασίζει να συμμετάσχει σε ένα άθλημα όχι και τόσο διαδεδομένο στην Ελλάδα. Το κέρλινγκ! Μετά από αυτή τους την απόφαση, τα πράγματα θα εξελιχθούν με απρόβλεπτο τρόπο. Η Νίκη, η Φοίβη, η Στάλω και η Φρόσω μπήκαν σε έναν μακρύ δρόμο που θα δυσκολευτούν να  φέρουν στα «μέτρα» τους.

Το σενάριο από έναν αγαπημένο επαγγελματία, που βάζει την δική του πινελιά στις δημιουργίες του και μας προβληματίζει. Αυτή η σειρά επιλέχθηκε γιατί περνάει πολλά και σοβαρά μηνύματα στον κόσμο, άσχετα αν κάποιοι συνεχίζουν να κλείνουν τα μάτια.

αρχείο λήψης (6)

2.Μάνα Χ ουρανού: Μια κλασική οικογένεια του 2016, με κλασικά προβλήματα και όχι μόνο. Πολλές υποχρεώσεις πέφτουν πάνω στην μητέρα, εξου και ο τίτλος, μιας και δεν έχει βοήθεια από τα παιδιά και τον άντρα της. Σημαντικό ρόλο στην πλοκή παίζουν τα παιδιά, που βρίσκονται στην εφηβεία και έχουν τα δικά τους «προβλήματα». Ίσως από την αρχή να μην φαίνεται το πραγματικό της νόημα αλλά μπορείτε να το ανακαλύψετε.  Μια σειρά που την ανακάλυψα τυχαία και μου κέντρισε το ενδιαφέρον.

αρχείο λήψης (7)

3.Μπρούσκο: Δυο άνθρωποι που βρέθηκαν στο λάθος μέρος την λάθος στιγμή. Ή και όχι; Νόμιζαν ότι ήταν μόνο μια νύχτα, η μοίρα όμως ήθελε να τους μπλέξει. Και το έκανε ίσως με τον πιο διακριτικό τρόπο. Η ιστορία ενός αληθινού έρωτα αλλά και αγάπης μαζί. Φρέσκοι ηθοποιοί γιο το 2013 που κέρδισαν τον κόσμο. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο όπως και την σκηνοθεσία ανέλαβε να εκτελέσει ο Αντρέας Γεωργίου. Ένας νέος δημιουργός που ομολογώ πως η δουλεία του με έχει καταπλήξει. Το σενάριο υπογράφει η Βάνα Δημητρίου με τον δικό της χαρακτηριστικό και μοναδικό τρόπο. Για μένα, άψογο!

αρχείο λήψης (8)

4.Tαμάμ: Η απόφαση δύο ανθρώπων να ενώσουν τις ζωές τους, έφερε τα πάνω κάτω. Μια οικογένεια αποτελούμενη από Τούρκους και Έλληνες, μας δείχνει την δική της πορεία με βάση τα νέα δεδομένα στις ζωές όλων. Τα παιδιά με νέα αδέρφια αλλά και γονιό, οι γονείς με επιπλέον παιδιά και οι αντιδράσεις αυτών; Μόνο θετικές δεν είναι. Αναποδιές, νεύρα, εφηβεία, τσακωμοί, όμως και πολύ αγάπη. Πόσα ακόμη να χωρέσουν σε ένα σπίτι;

Επέλεξα αυτή τη σειρά, διότι έχει μέσα πολλά κομμάτια καθημερινότητας. Μου αρέσει πολύ το πάντρεμα των δυο χωρών και οι αντιδράσεις που αφήνει αυτό το γεγονός από ανθρώπους διαφορετικής ηλικίας και κουλτούρας.

bMQRAzq4

5.Μην αρχίζεις την μουρμούρα: Μια καθημερινή σειρά αποτελούμενη από τρία (πλέον τέσσερα) ζευγάρια. Καθημερινότητα, προβλήματα, ανεργία, κρίσης μέσης ηλικίας, αποχώρηση προσώπων, σύνταξη αλλά και πολύ αγάπη μέσα από τρεις διαφορετικές γενιές. Μερικές αναποδιές ίσως είναι αιτία τσακωμού, δεν κρατάει όμως για πολύ πολύ. Όποιος την δει, σίγουρα ταυτίζεται με πολλά από τα γεγονότα και αυτό γιατί παρουσιάζει την πραγματικότητα.                                                                                                         Πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλοδουλεμένη σειρά, διότι το να παίξεις έναν ρόλο δεν είναι δύσκολο για κάποιον που το έχει σπουδάσει και δουλέψει. Το να δείχνεις όμως την πραγματικότητα του 2013 (έως σήμερα) σε ανθρώπους που την ζουν, θέλει περισσότερο κόπο. Μπορεί το κύριο στοιχείο της σειράς να είναι το κωμικό, αλλά μας παρουσιάζει και τις δυσκολίες της εποχής οι οποίες παίζουν καθοριστικό ρόλο για την ζωή του καθενός μας.

Τα αρχικά ζευγάρια->ηξωηωη

Τα τωρινά ζευγάρια-> αρχείο λήψης (10)

 

 Ελπίζω να σας άρεσαν οι σειρές που επέλεξα και να τις δείτε.(αν δεν το έχετε κάνει) 

Επιμέλεια: Δώρα Παπαντοπούλου

 

Σχολιάστε

Top