Χριστούγεννα, μέσα από μια οθόνη!

 

Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή που την περνάμε οικογενειακά, οι περισσότεροι τουλάχιστον. Αλλά χωρίς ταινίες πώς θα γεμίσει; Μερικές μπερδεμένες ιστορίες σε ένα Χριστουγεννιάτικο πλαίσιο, ίσως μας δώσουν το αίσθημα των γιορτών. Για να δούμε..!
Υ.Γ. Δεν έχω δει καμία απο τις παρακάτω ταινίες εκτός απο την τελευταία. Επέλεξα όμως αυτές που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον!

1. The Christmas Hope: Μια ταινία που, από όσα διάβασα, προσεγγίζει με έναν διαφορετικό τρόπο τα Χριστούγεννα. Η Patty Addison, μετά από την απώλεια του γιού της Sean, αφιερώνει όλο της τον χρόνο στην εύρεση σπιτιών για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Λόγω του ατυχούς γεγονότος, η σχέση της Patty με τον σύζυγο της Mark δεν πάει πολύ καλά. Αλλά, η συναισθηματική τους σχέση θα επανέλθει, όταν παίρνουν ύπο την προστασίας τους την Emily, ένα 9χρονο ορφανό κορίτσι, μιας και έχασε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα την μητέρα της. (παρόμοιο με εκείνο που σκότωσε τον Sean). Ταυτόχρονα o Dr. Nathan Andrews (πρόσωπο κλειδί) αναζητεί το παιδί ενός ζευγαριού που σκοτώθηκε. Ο Nathan είναι φίλος του Sean και έτσι έχει και την βοήθεια του Mark. Ποιό είναι το πρόσωπο που αναζητούν όλοι; Πώς συνδέονται αυτές οι 3 ιστορίες;
Το trailer της ταινίας: https://youtu.be/OZomSt_FXNs

maxresdefault

2. Μαμάδες με κακή διαγωγή: Χριστούγεννα εκτός ελέγχου: Τρείς γυναίκες, συγκεκριμένα μαμάδες, προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις αμέτρητες χριστουγεννιάτικες υποχρεώσεις τους. Τα πράγματα για αυτές θα δυσκολέψουν όταν θα πρέπει να φιλοξενήσουν τις δικές τους μητέρες. Μέσα απο αυτή την «βαβούρα» θα ανακαλύψουν πράγματα. Ως το τέλος οι ηρωίδες θα μας θυμίσουν το νόημα των Χριστουγέννων και θα ανακαλύψουν μια περίεργη σχέση με τις μητέρες τους. Ίσως κλασικό, γιατί «η τρέλα των μαμάδων» είναι στους περισσότερους γνώριμη. Αλλά ποιός ξέρει τι γεγονότα θα συμβούν και οι ηρωίδες θα καταφέρουν να μας περάσουν το νόημα των Χριστουγέννων; Ποιός ξέρει τι σχέση θα αναπτυχθεί ή θα ανακαλυφθεί ανάμεσα σε μαμάδες και κόρες; Μια ιστορία με κωμίκη κυρίως διάθεση που όμως μπόρει να πετύχει την συγκίνηση μας.
Το trailer της ταινίας: https://youtu.be/qNEBpsKqCJw

bad-moms-1200x630-1200x630

3. Μια ιστορία για τον Άγιο Βασίλη (Joulutarina): Σε ένα απομακρυσμένο χωριό στην Λαπωνία, ο Νικόλας μένει ορφανός μιας και οι γονείς του πεθαίνουν σε ατύχημα. Έτσι οι χωριανοί του αποφασίζουν να τον φροντίσουν αυτοί και ο Νικόλας κάθε χρόνο να μένει σε διαφορετική οικογένεια. Κάθε Χριστούγεννα -προς το τέλος του κάθε χρόνου- άλλαζε σπίτι. Για να ευχαριστήσει τους χωριανούς του, αποφάσησε να φτιάχνει παιχνίδια για τα παιδιά κάθε οικογένειας. Μιας και πλήθαιναν οι οικογένειες που είχαν φιλοξενησει τον Νικόλα, σύντομα, όλες έβρισκαν δώρα στις πόρτες τους κάθε Χριστούγεννα. Ένα πρόβλημα, όμως, με τα τρόφιμα στο χωριό αναγκάζει τον Νικόλα να δουλέψει με τον ξυλουργό Ισάκι. Μαθαίνει, δίπλα του, πως να φτιάχνει καλύτερα και πιο γρήγορα τα δώρα. Ο Ισάκι όμως ,που αντιπαθεί τα παιδιά, απαγορεύει στο Νικόλα να φτιάχνει δώρα. Η παράδοση των Χριστουγεννιάτικων δώρων κινδυνεύει να διακοπεί. Πώς θα αντιμετωπίσει ο Νικόλας το πρόβλημα που προέκυψε; Μια ιστορία που μας δίνει πιθανή απάντηση στα ερωτήματα που δημιουργούνται για τον Άγιο Βασίλη.
Το trailer της ταινίας: https://youtu.be/hrt7uSLIiyk
 Christmas-Story
4. A Christmas Snow: Τα τελευταία 30 χρόνια η Kathleen, λόγω της εγκατάλειψης της από τον πατέρα της και την ευθύνη που έχει η μητέρα της σε αυτό, αρνείται να γιορτάσει τα Χριστούγεννα. Προσπαθεί να ξεχάσει το παρελθόν της αλλά αυτό δεν την ξεχνάει. Έχει μια περίεργη συνάντηση με δυο άντρες, που τον έναν μάλιστα από τους δυο θα τον φιλοξενήσει λόγω μιας ξαφνικής χιονοθύελλας. Αυτός ο άντρας θα την κάνει να αναθεωρήσει τις επιλογές της. Τι θα κάνει τελικά η Kathleen; Θα συνεχίσει να ζεί στον πόνο ή θα δώσει μια ευκαιρία για να τον γλιτώσει; Μια, ίσως, στενάχωρη Χριστουγεννιάτικη ταινία, αλλά ποιός ξέρει.. μπορεί να χαμογελάσουμε στο τέλος της.
Το trailer της ταινίας: https://youtu.be/v4ehV4QHZQY
A Christmas Snow_0
5. Το τανγκό των Χριστουγέννων: Το 1970, σε ένα στρατόπεδο του Έβρου, ένας υπολοχαγός αναγκάζει έναν φαντάρο να του μάθει τανγκό, ώστε να ζητήσει στη γιορτή των Χριστουγέννων σε χορό τη σύζυγο του αντισυνταγματάρχη με την οποία είναι ερωτευμένος. Σε μια εποχή αρκέτα διστακτική στην οποιαδήποτε αντίδραση, με πολύ χαμηλό το ρόλο της γυναίκας αλλά και με αυστηρούς «κανόνες» , παρουσιάζεται μια πλευρά γαλήνης και έρωτα. Κάτι που δεν φαίνεται να είναι συνηθισμένο. Αυτό που μας διδάσκει, κατά την γνώμη μου, είναι ότι πρέπει να δοκιμάζουμε τα όρια μας και αν υπάρχει κάτι που το θέλουμε, πρέπει να προσπαθήσουμε για να το αποκτήσουμε. Αλλιώς δεν το θέλουμε!
Το trailer της ταινίας: https://youtu.be/lJPPxjOEwhU

tangoxristougennon4_0

Ελπίζω να σας άρεσαν οι ταινίες! ❤????

Επιμέλεια: Δώρα Παπαντοπούλου

 

Σχολιάστε

Top