για τη διευθύντρια και τους καθηγητές μας

images (1)

Η Διευθύντρια και οι  καθηγητές μας στο ΣΔΕ μας αντιμετωπίζουν με εξαιρετικό τρόπο και απλόχερα μας δίνουν τις γνώσεις που χρειάζεται ο κάθε ένας από εμάς. Γιατί είμαστε διαφορετικές προσωπικότητες και έχουμε διαφορετικές ελλείψεις  και επίπεδο  γνώσεων.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την υπομονή που διαθέτουν, να μπορούν να αντιμετωπίσουν την έλλειψή μάθησης  σε όλα τα επίπεδα και σε διαφορετικές ηλικίες.

Το αποτέλεσμα είναι πολύ ικανοποιητικό για όλους μας, γιατί ο κάθε καθηγητής μπορεί και αντιλαμβάνεται  τι είναι αυτό που θα βοηθήσει τον καθέναν μας, διαφορετικά την κάθε περίπτωση.

Να σου δώσει τα εφόδια για να πας μπροστά, να ξεπεράσεις  την ντροπή και όλο αυτό να το μετατρέψει σε αγάπη προς τη γνώση!!!

Να σε κάνει να νιώθεις τόσο δυνατός και να θέλεις να συνεχίσεις τις σπουδές σου και να μην ξέρεις με τι να πρωτοασχοληθείς .

Ακόμα και καθηγητές που ήρθαν πριν λίγο καιρό, που δεν μας γνωρίζουν τόσο πολύ, προσπαθούν να μας μάθουν τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρόνο που έχουν στην διάθεση τους .

γιουλη

Αποφάσισα να ρωτήσω τη διευθύντρια μας  δυο ερωτήσεις και ιδού οι απαντήσεις:

1. Ποιο είναι το μεγαλύτερο κέρδος  από τα τόσα χρόνια στα ΣΔΕ σαν διευθύντρια και καθηγήτρια;

Το μεγαλύτερο κέρδος  σαν διευθύντρια είναι ότι με έχει κάνει καλύτερο άνθρωπο,  με την έννοια πιο υπομονετικό με καλύτερη ικανότητα  να μπαίνω στη θέση του άλλου και να σκέπτομαι , να αντιλαμβάνομαι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε άνθρωπος.

Σαν καθηγήτρια μπορεί να κάνω  πράγματα που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, που αρέσουν σε μένα και στους εκπαιδευόμενους,  π.χ  να κάνω τραγούδια. Είναι πράγματα που δεν θα μπορούσα να κάνω στο τυπικό σχολείο

2. Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που έχετε αντιμετωπίσει;

Σαν διευθύντρια,  να έχει το σχολείο μια καλή πορεία (καθηγητές όλοι στις θέσεις τους και ό,τι υλικά χρειάζονται ) με ένα υπουργείο που δεν ανταποκρίνεται έγκαιρα στις υποχρεώσεις του.

Σαν καθηγήτρια, πάντα μπορείς να βρεις ένα τρόπο να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες , να διατηρείται μια καλή ισορροπία ανάμεσα στους εκπαιδευόμενους και τους καθηγητές.

Τώρα  που έφτασε το τέλος της χρονιάς έχω κι εγώ μια σφαιρική άποψη, είμαι πολύ πλούσια σε γνώσεις και συναισθήματα και αυτό οφείλεται στους καθηγητές μου.

Γιάννα Λυκούργου, εκπαιδευόμενη α΄ κύκλου

Σχολιάστε

Top