Κολύμπι…το καλύτερο άθλημα

swimming

Το κολύμπι ή υδρόβιος στίβος έχει καθιερωθεί ως το καλύτερο άθλημα παγκοσμίως. Γυμνάζει όλο το σώμα, ενδυναμώνοντας το μυικό σύστημα, το αναπνευστικό, το καρδιαγγειακό και το κυκλοφορικό σύστημα. Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για να αρχίσει ο άνθρωπος το κολύμπι είτε για να το σταματήσει. Διότι από την βρεφική ακόμα ηλικία βρισκόμασταν σε υδάτινο περιβάλλον, οπότε το υγρό στοιχείο μας είναι οικείο. Αλλά και στους ανθρώπους τρίτης ηλικίας το κολύμπι είναι πολύ ευεργετικό, καθώς δεν επιβαρύνει τον οργανισμό σε μεγάλο βαθμό.

Οι τρόποι με τους οποίους μπορεί κάποιος να κολυμπήσει, τα στυλ κολύμβησης δηλαδή, είναι τέσσερα. Πρώτο και πιο γνωστό το ελεύθερο κολύμπι, το πρόσθιο, η πεταλούδα και το ύπτιο κολύμπι, το μοναδικό στο οποίο ο αθλητής είναι ανάσκελα στην επιφάνεια του νερού.

Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν τον αθλητισμό, έχοντας ως δικαιολογία το βαρύ καθημερινό τους πρόγραμμα, μέχρι τη στιγμή που θα αναγκαστούν να αρχίσουν υποχρεωτικά λόγω προβλημάτων υγείας. Γι’ αυτό προτιμότερο είναι ο κάθε άνθρωπος να ξεκινήσει το άθλημα που θα επιλέξει από μικρή ηλικία και να μην σταματήσει ποτέ!

Ρωξάνη Κόλεβα

Σχολιάστε

Top