Η αναπηρία, κομμάτι της ζωής μας!

ΑΠΟ: ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΛΑΔΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ - Δεκ• 22•17

paidia_en_taxh

Η αναπηρία είναι μια λέξη τόσο γνωστή όσο κι άγνωστη ταυτόχρονα για όλους μας. Όλοι μας έχουμε συναντήσει έστω και μια φορά στη ζωή μας ένα τουλάχιστον άτομο με αναπηρία. Αλλά αλήθεια… τι εννοούμε ως αναπηρία;

Η αναπηρία είναι μια δυσκολία που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος στην κίνηση, στην αντίληψη, στην επικοινωνία, στην όραση, στην ακοή ή στην προσαρμογή.

Τα άτομα αυτά, δυστυχώς, στιγματίζονται και αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη ζωή τους. Συγκεκριμένα, δυσκολεύονται να βρουν δουλειά, να κυκλοφορήσουν στους δρόμους εξαιτίας προβλημάτων πρόσβασης σε χώρους και να συμμετέχουν στην εκπαίδευση.

Η κατάσταση αυτή είναι λυπηρή, γιατί η αναπηρία δεν είναι επιλογή. Οι άνθρωποι αυτοί είναι ισότιμοι πολίτες μιας κοινωνίας, δηλαδή έχουν υποχρεώσεις και δικαιώματα. Συνεπώς, απέναντι στα άτομα αυτά θα πρέπει τόσο το κράτος όσο κι εμείς ως πολίτες να τους προσφέρουμε πρόσβαση και ευκολίες σε οποιαδήποτε κοινωνική δραστηριότητα. Επιπλέον, οφείλουμε να μεριμνούμε ώστε να μην υπάρχουν αποκλεισμοί και κακόβουλα σχόλια εις βάρος αυτών των ανθρώπων.

Ολοκληρώνοντας, αξίζει να γίνει κατανοητό πως αυτοί οι άνθρωποι είναι το ίδιο σημαντικοί και αξιόλογοι στην κοινωνία, γι’ αυτό και πρέπει να τους φερόμαστε με ευγένεια και κατανόηση.

2

Σχολιάστε

Top