Μουσικά Ταξίδια…

μουσικη

 

 

 

 

 

 

Η μουσική αποτελεί σημαντικό κομμότι της καθημερινοτητας των νέων. Ακούνε μουσική στο δωμάτιό τους, στο σχολείο, στο λεωφορείο, ακομη και στο δρόμο.

Η μουσική είναι τρόπος έκφρασης και εκτόνωσης. Για να ερευνήσουμε λοιπόν τις μουσικές προτιμήσεις των μαθητών του 1ου ΕΠΑ.Λ. Λεχαινών μοιράσαμε σχετικά ερωτηματολόγια και επεξεργαστήκαμε τις απαντήσεις τους.

Σύμφωνα με τα ερωτηματολόγια:

Το είδος μουσικής που προτιμούν τα αγόρια είναι τα ελληνικά και από ξένη μουσική είναι trap-bass, ενώ τα κορίτσια προτιμούν ελληνικά.

Οι αγαπημένοι καλλιτέχνες των αγοριών είναι Τus, Dj Skrillex και ο Παντελίδης. Επίσης, τα κορίτσια αναφέρουν και αυτά τον Παντελή Παντελίδη και το Νίκο Οικονομόπουλο.

Όταν ρωτήθηκαν σε ποιες περιστάσεις ακούν μουσική, οι περισσότεροι απάντησαν για να χαλαρώσουν η όταν γυμνάζονται-αθλούνται,ενώ τα κορίτσια ακούν μουσική για χαλάρωση.

Στην πλειοψηφία τους, οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ. δεν έχουν άμεση σχέση με τη μουσική. Επίσης, τα  κορίτσια δεν παίζουν κάποιο μουσικό όργανο παρόλο που έχουν συμμετάσχει σε σχολική χορωδία.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ

Ο Γιάννης Χαρούλης γεννήθηκε στο Λασίθι της Κρήτης το 1981. Είναι μουσικός και ερμηνευτής που ασχολείται με την έντεχνη, την ροκ και την Κρητική Παραδοσιακή μουσική.

Έχει ηχογραφήσει τεσσερεις προσωπικούς δίσκους, ένας εκ των οποίον έγινε χρυσός και έναν ζωντανό δίσκο, ο οποίος ανέβηκε στο νούμερο 1 των Ελληνικών μουσικών charts.

Η πρώτη επαφή του Γιάννη Χαρούλη με τη μουσική ήταν σε ηλικία 6 ετών όταν ο πατέρας του, γλύπτης στο επάγγελμα, του έδειξε πως να παίζει μαντολίνο. Λίγο αργότερα απέκτησε το πρώτο του λαούτο και ξεκίνησε τη μελέτη της Κρητικής Παραδοσιακής μουσικής. Από την ηλικία των 15 ετών ξεκίνησε να εργάζεται ως οργανοπαίκτης σε τοπικά πανηγύρια. Στην Αθήνα εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2002, ως προσκεκλημένος του Χρήστου Θηβαίου σε μια συναυλία αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη, στο Θέατρο του Λυκαβηττού. Η συναυλία ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε με τον τίτλο «Σαν έρθουν μάνα οι φίλοι μου» .

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΓΥΡΟΣ

Με καταγωγή από πατέρα από τη Λευκάδα, γεννήθηκε και μεγάλωσε με την οικογένειά του στηνΑθήνα. Σε ηλικία μόλις πέντε ετών ξεκίνησε τα πρώτα του μουσικά βήματα, μαθαίνοντας πιάνο. Συνεχίζοντας έμαθε κιθάρα, καθώς και άλλα μουσικά όργανα.

Στην εφηβική του ηλικία, αυτός και οι φίλοι του δημιούργησαν ένα συγκρότημα που το ονόμασαν Blue Brothers, στο οποίο ο Κωνσταντίνος Αργυρός ήταν ο τραγουδιστής, ενώ έπαιζε και πιάνο. Τελειώνοντας το σχολείο, εισήχθη στη Νοσηλευτική. Την ίδια περίοδο, ο όμιλος ΑΝΤ1 οργανώνει την προβολή της εκπομπής ανάδειξης ταλέντων Fame Story 3, όπου συμμετείχε.

 

ΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκε στην Πάτρα στις 30 Ιουνίου του 1984. Παρέμεινε στην Κάτω Αχαία μέχρι την ηλικία των 17 ετών και στη συνέχεια τραγούδησε σε διάφορες πόλεις, αρχικά στην Πελοπόννησο και έπειτα στη Βόριο Ελλάδα. Παράλληλα με το τραγούδι έκανε και άλλες δουλειές, όπως σε ψαράδικο και σε πιτσαρία. Το Δεκέμβριο του 2006 αναδείχθηκε νικητής του ριάλιτι σόου του ALPHA «Dream Show».

Τον Ιούνιο του 2008 τιμήθηκε με το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη στα MAD Video Music Awards.

Τον Ιούνιο του  2009 παρέλαβε το δεύτερο βραβείο του, αυτή τη φορά για το Καλύτερο Video Clip – Σύγχρονο Λαϊκό.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΗΣ

Ο Γιώργος Βελισσάρης γεννήθηκε σ” ένα ορεινό χωριό στους πρόποδες του Ερύμανθου, το λεγόμενο Τσίπιανα, όπου βρίσκεται στο νομό Ηλείας. Από μικρό παιδί του άρεσε να τραγουδά.

Πρώτη φορά που τραγούδησε σε πάλκο ήταν στο πανηγύρι τον Δεκαπενταύγουστο στο χωριό του. Εκεί ο κλαρινίστας Κώστας Κόκκορης τον άκουσε και τον πήρε μαζί του σε διάφορα πανηγύρια στην Τρίπολη. Μαζί του έκατσε περίπου τέσσερα χρόνια. Έπειτα πήγε στην Πάτρα. Εκεί άρχισε να τραγουδά σε διάφορα πανηγύρια με μεγάλους καλλιτέχνες όπως (Φιλιώ Πυργάκη, Αλέκο Κιτσάκη, Γιάννη Κωνσταντίνου, Κώστα Μετζελόπουλο, Αλέκα Φραγκούλη, κ.α.).

Το πρώτο μαγαζί που δούλεψε ήταν το Όραμα όπου από “κει και πέρα άρχισε η καριέρα του να ανεβαίνει γιατί γνώρισε τον μουσικοσυνθέτη Κώστα Πίτσο, ο οποίος του έκανε όλες τις δισκογραφικές δουλειές και του έδωσε πολλά τραγούδια. Ερχόμενος στην Αθήνα εργάστηκε σε πολλά νυχτερινά κέντρα μερικά από αυτά είναι (Έλατος, Αγρίμια, Γλυκοχάραμα κ.α). Έχει κανει αρκετές περιοδείες σε Αμερική, Αυστραλία και Γερμανία.

 

IRATUS

Ο Ευάγγελος Γκότοβος, περισσότερο γνωστός με το καλλιτεχνικό του όνομα Iratus, είναι Έλληνας ράπερ, στιχουργός και μουσικός παραγωγός με έδρα τον Κορυδαλλό, Αθηνών

Γεννήθηκε στις 8 Ιουνίου 1987 στο Βερολίνο της Γερμανίας και έζησε σε ένα χωριό κοντά στη Στουτγκάρδη μέχρι τα 8 του. Το 1995 επιστρέφει η οικογένεια του πίσω στην Ελλάδα.  To όνομά του είναι Λατινικής προέλευσης, που σημαίνει οργισμένος.

 

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ

Ο Πασχάλης Τερζής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στη Ρόδο και εκεί πραγματοποίησε τα πρώτα καλλιτεχνικά του βήματα. Έπειτα από μερικά χρόνια αποφάσισε να μετακομίσει στην Αθήνα και άρχισε να τραγουδά σε δημοφιλή κέντρα μουσικής ως συνοδευτικός τραγουδιστής με διάσημους Έλληνες τραγουδιστές της δεκαετίας του ’60. Από τη δεκαετία του ’80 και μετά ξεκίνησε να ηχογραφεί δικούς του δίσκους. Ο πρώτος του δίσκος κυκλοφόρησε το 1982, με τίτλο «Λέω».

Σήμερα ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη και αρκετοί δίσκοι του παραμένουν ιδιαίτερα δημοφιλείς.

(Πηγή: www.el.wikipedia.org)

Συντάκτες: Βασιλάρη Ειρήνη, Θεοδωροπούλου Χρυσάνθη, Καββαδά Ματίνα, Κόσκορης Ζήσιμος, Κουρής Θέμης, Κρίγκος Νεκτάριος, Μάστορας Θανάσης ,Μονογυιού Βασιλική, Λυσανδροπούλου Δήμητρα.

Σχολιάστε

Top