ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ

Στο πλαίσιο της καλύτερης οργάνωσης και, κυρίως, της έγκαιρης ενημέρωσης σε περίπτωση περιστατικού ενδοσχολικής βίας, η Περιφερειακή Διευθυνση Π.Ε. & Δ.Ε. Πελοποννήσου και η Συντονίστρια κ. Γ. Καρούντζου  θα καθιερώσουν ως τρόπο επικοινωνίας μια φόρμα υποβολής στοιχείων ανάμεσα στις σχολικές μονάδες και το Παρατηρητήριο. Η φόρμα θα συμπληρώνεται από τον υπεύθυνο επικοινωνίας κάθε σχολείου και, αφού αποστέλλεται, θα καταχωρείται σε βάση δεδομένων. Η φόρμα, σε ηλεκτρονική μορφή, έχει προκαθορισμένα πεδία, με σκοπό την όσο το δυνατόν πιο εύστοχη ενημέρωση. Με την απάντηση συγκεκριμένων ερωτήσεων ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός παρουσιάζει το περιστατικό με σαφήνεια και καθορίζει άμεσα τον βαθμό σοβαρότητας, από τον οποίο και εξαρτάται η ανάγκη επέμβασης ή όχι, για τη βοήθεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Με αυτό τον τρόπο θα επιτυγχάνονται δύο στόχοι, αφενός η συστηματική στατιστική καταγραφή των περιστατικών, αφετέρου η άμεση αντιμετώπιση του κάθε περιστατικού από εμπειρογνώμονες.  Δεδομένης της έκρυθμης κοινωνικής κατάστασης και της καταγεγραμμένης έξαρσης περιστατικών βίας εντός των σχολείων, κρίνεται απαραίτητη η εγγύτερη προσέγγιση της σχολικής κοινότητας, ώστε να ενσκήψουμε με ουσιαστικό τρόπο στις νέες προκλήσεις με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωποι.

Με το ίδιο σκεπτικό, ανά νομαρχιακή ενότητα της Περιφέρειάς μας θα οργανωθούν Ημερίδες Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης, στις οποίες οι εκπαιδευτικοί θα λάβουν περαιτέρω οδηγίες για την καλύτερη πληροφόρηση κάθε συμβάντος μέσω τοπικών Δικτύων Υπηρεσιών για την αντιμετώπιση ψυχοκοινωνικών κρουσμάτων.

Για νέες δράσεις μας, όπως και για τις ημερομηνίες των ήδη προγραμματισμένων, μπορείτε να ενημερώνεστε και από το site της Περιφερειακής Διεύθυνσης.

Σχολιάστε

Top