ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ

images

 

 

 

 

 

 

Κάθε άνθρωπος στη ζωή του επιλέγει να αξιοποιεί δημιουργικά τον ελεύθερο του χρόνο κάνοντας μια αγαπημένη δραστηριότητα του. Έτσι κι εγώ, έχω αποφασίσει από μικρή ηλικία να ασχολούμαι με το σκίτσο σαν hobby όταν έχω χρόνο!

Θυμάμαι ξεκίνησα μαθήματα σκίτσου πριν από πολλά χρόνια. Όπου όμως και να έκανα μάθημα , παντού έβλεπα χειροποίητους πίνακες ,εικόνες και πορτρέτα, που το καθένα από αυτά τα δημιουργήματα έλεγε τη δική του ιστορία. Οι αίθουσες ήταν γεμάτες με καμβάδες, πολλά τραπέζια, πάνω στα οποία καλλιτεχνούσαν οι μικροί ζωγράφοι και καρέκλες παντού διάσπαρτες στο χώρο. Η ατμόσφαιρα ήταν πάντα ευχάριστη, φιλική και χαλαρή, με τους δασκάλους από πάνω μας να προσπαθούν συνέχεια να μας εμπνέουν και να μας δίνουν συμβουλές.

Πάντα ανυπομονούσα να πάω στα μαθήματα. Τακτοποιούσα με στοργή και με φροντίδα τα σύνεργα ζωγραφικής μου στην τσάντα μου, ενώ ταυτόχρονα πλήθος σκέψεων διακατείχε το μυαλό μου κι ένα μεγάλο χαμόγελο σχηματίζονταν στο πρόσωπο μου. Όταν έμπαινα μέσα στην αίθουσα, ήταν λες κι έμπαινα μέσα σε άλλον κόσμο. Σε έναν κόσμο ελεύθερο και δημιουργικό, μακριά από την καθημερινή κουραστική ρουτίνα, τα προβλήματα και την ψευτιά του κόσμου!

Παίρνω το μολύβι στα χέρια μου και ταξιδεύω σε άλλη διάσταση! Κάπου που δεν υπάρχουν οι υποχρεώσεις, οι προσταγές ή τα «πρέπει», αλλά μόνο η φαντασία, η δημιουργία και η ελευθερία! Σκιτσάρω καθετί που περνά από το μυαλό μου, είτε αυτό είναι σκηνές από μια ταινία, στίχοι ενός τραγουδιού ή ποιήματος, είτε το περιεχόμενο ενός βιβλίου. Είναι απίστευτο, εικόνες που φτιάχνει κανείς στο μυαλό του, να τις βλέπει να παίρνουν σάρκα και οστά πάνω στο χαρτί του!

Αν δεν υπήρχε το σκίτσο, η ζωή μου θα ήταν μουντή και μονότονη! Σκιτσάροντας όμως, νιώθω πως είμαι μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα και πως πλέον έχω καταλάβει ποια είμαι! Αν δεν ζωγράφιζα, δεν θα μπορούσα να εκφράσω τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τα όνειρα μου! Τώρα όμως, ξέρω τι πραγματικά ζητώ –κάτι που ανακάλυψα μέσω της αγάπης μου για το σκίτσο-, κάτι πολύ απλό και συνάμα υπέροχο : ελευθερία και δημιουργία χωρίς όρια! Γι’ αυτό και θα συνεχίσω για όλη μου τη ζωή να σκιτσάρω!!!

      ΠΑΤΡΑ       ΣΚΑΜΠΕΛΑ

2 Responses to ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ

  1. ΓΚΑΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ο/Η ΓΚΑΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ λέει:

    Ελπίζω κάποια μέρα τα όνειρα σου να πραγματοποιηθούν μικρή Pollock…

Σχολιάστε

Top