Χριστουγεννιάτικες διατροφικές συνήθειες

γαλοπούλαΌλοι ξέρουμε ότι στην Ελλάδα το χριστουγεννιάτικο δείπνο συνήθως αποτελείται από γεμιστή γαλοπούλα στον φούρνο και πατάτες. Τι τρώνε, όμως, την παραμονή των Χριστουγέννων στις άλλες χώρες;

Στη Γαλλία στο παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο τραπέζι πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχουν στρείδια, σολομός, άσπρα λουκάνικα, γεμιστή γαλοπούλα και χριστουγεννιάτικος κορμός.

Στην Πολωνία στο εορταστικό τραπέζι σερβίρονται 12 διαφορετικά πιάτα. Το ιδιαίτερο του πολωνικού γιορτινού δείπνου είναι ότι δεν περιλαμβάνει καθόλου κρέας. Σερβίρουν σούπα με μανιτάρια ή παντζάρια, ραβιόλια με σάλτσα από λάχανο ή ζυμαρικά.

Στη Γερμανία οι χριστουγεννιάτικες λιχουδιές είναι σαλάτα με ρέγκα, χήνα με λάχανο, μήλα και ξερά δαμάσκηνα. Για επιδόρπιο σερβίρουν γλυκά με μέλι, γλυκό ψωμί με μπαχαρικά, μπριός κλπ.

Κλέλια Χαλίδη

 

Πηγή εικόνας: http://www.thetoc.gr/geuseis/

Σχολιάστε

Top