Βιβλιοπαρουσίαση: «Ο καθρέπτης μου»

ΔέσποιναΘα σας παρουσιάσω το βιβλίο με τίτλο Ο καθρέπτης μου, το οποίο έγραψε η Δόξα Κωτσαλίδου. Την εικονογράφηση έκανε ο Θανάσης Γκιόκας και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ.

Ως προς το θέμα ανήκει στην Παιδική λογοτεχνία και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7-11 ετών.

Η ιστορία αυτή ξεκινά από τον χώρο του σπιτιού την ημέρα που ο Νικόλας έχει γενέθλια. Συμμετέχοντες σε αυτή την ιστορία είναι ο Νικόλας, ο παππούς του, η αδερφή του, οι φίλοι του και η οικογένειά του.

Κάθε χρόνο ο Νικόλας για τα γενέθλιά του παίρνει ένα ξεχωριστό δώρο από τον παππού του. Από τα πολλά δώρα του παππού του μόνο ένα καταφέρνει να κερδίσει την αγάπη του μικρού Νικόλα. Αυτό το ξεχωριστό δώρο ήταν ένας καθρέπτης που επάνω του έχει γραμμένη τη λέξη «Γιατί;». Μέσα από τον καθρέπτη ο μικρός Νίκος ανακαλύπτει όλες τις αλήθειες. Οι φίλοι του και η οικογένειά του παίζοντας κι αυτοί με τον καθρέπτη γνωρίζουν τις αλήθειες που κρύβονται μέσα τους αλλά και γύρω τους. Τελικά ο καθρέπτης δεν τρύπωσε μόνο στην καρδιά του Νικόλα αλλά και στην καρδιά των φίλων του και της οικογένειάς του. Ο καθρέπτης περνώντας όλες αυτές τις αλήθειες ήταν έτοιμος να μπει στο μπαούλο με τα υπόλοιπα παιχνίδια του παππού του.

Μέσα από αυτό το βιβλίο κατάλαβα ένα διήγημα που μας αφορά όλους. Επίσης, εκτός από την υπόθεση, είχε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά για να μπορέσει να είναι ένα σωστό βιβλίο.

Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο θα σας πρότεινα να το διαβάσετε κι εσείς!

 

Δέσποινα Λουκά

 

Σχολιάστε

Top