Όμιλος Γνωριμία με την Τέχνη και τον Πολιτισμό της Φλώρινας

culture-club

 

Στο σχολικό έτος 2015-2016 άρχισε να λειτουργεί ο όμιλος »Γνωριμία με τη τέχνη και το πολιτισμό της Φλώρινας». Σε αυτό τον όμιλο τα παιδιά μαθαίνουν για διάφορους καλλιτέχνες και συζητούν για τα χρώματα και τα διάφορα είδη τέχνης.

Απ” ότι μας είπαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του ομίλου τους αρέσει πολύ που μαθαίνουν για τη ζωγραφική και για τους ζωγράφους της Φλώρινας. Μερικές από τις  αγαπημένες τους δραστηριότητες είναι που μιλήσανε για την αφηρημένη τέχνη και έφτιαξαν το χρωματικό κύκλο.culture-club

Ο υπεύθυνος του ομίλου, ο κ. Σταυρίδης Παύλος μας είπε πως ο όμιλος αυτός είναι μια ευκαιρία τα παιδιά να γνωρίσουν τη τέχνη και το πολιτισμό του τόπου τους. Στο μέλλον θα επισκεφθούν τα ατελιέ διάφορων ζωγράφων της Φλώρινας.

Στο τέλος της χρονιάς αφού επισκεφθούν αρκετούς καλλιτέχνες της Φλώρινας θα προσπαθήσουν να τους παρουσιάσουν τα έργα που έφτιαξαν τα ίδια τα παιδιά. Βεβαία σκοπεύει να συνεχιστεί ο όμιλος και του χρόνου και να συμπληρωθεί με νέες τεχνικές.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στον δικτυακό τόπο:ppf.edu.gr/clubs/2015-2016/gnorimia-me-tin-tehni-kai-ton-politismo-tis-florinas.

Ταλλίδου Αλεξάνδρα.

Σχολιάστε

Top