Ο όμιλος Τοπικής Ιστορίας του σχολείου μας

locas_history_logo

Στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας λειτουργεί τμήμα ομίλου Τοπικής Ιστορίας. Υπεύθυνος είναι ο κύριος Σεχίδης Κώστας. Τον ρωτήσαμε πώς δημιουργήθηκε η ιδέα αυτού του ομίλου και μας είπε ότι σ΄ αυτό συνέβαλε η αγάπη του για την τοπική ιστορία, αλλά και οι σπουδές του πάνω σε αυτή. Μας είπε ότι μέσω του ομίλου δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να μάθουν για την ιστορία του τόπου τους και ότι θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια, καθώς οι μαθητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του και υπήρξαν άψογοι!

Ακόμα ρωτήσαμε αν σκοπεύει να κάνει κάτι στο τέλος της σχολικής χρονιάς και μας είπε ότι ετοιμάζει με τους μαθητές του ένα project, με στόχο να αναδείξει τα κοινά στοιχεία μεταξύ των κοινοτήτων που συγκροτούσαν την πολυπολιτισμική Φλώρινα στις αρχές του 20ου αιώνα.

Οι μαθητές από την μεριά τους ρωτήθηκαν αν τους αρέσει να παρακολουθούν τα μαθήματα του ομίλου και μας είπαν ότι περνούν καταπληκτικά. Μαθαίνουν για τον πολιτισμό της Φλώρινας και δημιουργούν ερωτηματολόγια. Σύντομα μάλιστα θα εκδώσουν και ένα μεγάλο βιβλίο που θα περιέχει τις εργασίες τους απ΄ όλη τη χρονιά.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Όμιλο Τοπικής Ιστορίας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του σχολείου μας: http://ppf.edu.gr/clubs/2014-2015-2015-2016/omilos-topikis-istorias

Παρασκευή Σαββίδου

 

Σχολιάστε

Top