Μουσεία Hρακλείου

Η είσοδος του Αρχαιολογικού Μουσείου

Αρχαιολογικό μουσείο

Το Αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου που βρίσκεται στην πλατεία Eλευθερίας. Eίναι ένα όμορφο,

Ίσως το διασημότερο έκθεμα του Αρχαιολογικού Μουσείου, ο δίσκος της Φαιστού.

Ίσως το διασημότερο έκθεμα του Αρχαιολογικού Μουσείου, ο δίσκος της Φαιστού.

πρόσφατα ανακαινισμένο κτίριο χρώματος μπεζ. Περιέχει διάφορα κρητικά και κυκλαδικά αντικείμενα και τοιχογραφίες. Έχει μεγάλη ποικιλία από θρησκευτικά, καλλιτεχνικά και πολεμικά αντικείμενα

Μουσείο φυσικής ιστορίας

Το μουσείο φυσικής ιστορίας βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο του Ηρακλείου και περιέχει εκτός από τις περιοδικές εκθέσεις (τώρα φωτεινά μυστήρια και ολογράμματα) και διάφορα εκθέματα για την φυσική ιστορία της Κρήτης.

Μουσείο Ν. Καζαντζάκη

Το μουσείο Ν. Καζαντζάκη βρίσκεται στο χωριό Μυρτιά ένα από τα πιο γραφικά χωριά του Ηρακλείου. Περιέχει όλη την ιστορία του Ν. Καζαντζάκη, μερικές συλλεκτικές εκδόσεις των βιβλίων και αρκετά χειρόγραφα. “Εχει επίσης αρκετά προσωπικά αντικείμενα του Ν. Καζαντζάκη.

Ιστορικό μουσείο

musee3Το ιστορικό μουσείο Ηρακλείου είναι στον παραλιακό δρόμο του Ηρακλείου δίπλα στην ενετική  εκκλησία Πέτρου και Παύλου. Περιέχει το μεγαλύτερο μέρος της νομισματικής ιστορίας της Κρήτης, ιστορικές OLYMPUS DIGITAL CAMERAπληροφορίες για περιοχές του Ηρακλείου όπως και γενικές πληροφορίες για το ρόλο της Κρήτης στον Α’ και Β’ παγκόσμιο πόλεμο.

Παναγιώτης Κατσαρός β1

Σχολιάστε

Top