Πάμε σινεμά;

INTERSTELLAR

cine1Σε ένα μέλλον όπου το περιβάλλον έχει καταστραφεί και η τροφή γίνεται όλο και πιο σπάνιο αγαθό, ένα ταξίδι πέρα από το γαλαξία είναι το μόνο που μπορεί να προσφέρει ελπίδα στην ανθρωπότητα.
Το INTERSTELLAR εξιστορεί τις περιπέτειες μιας ομάδας εξερευνητών, οι οποίοι αναλαμβάνουν την πιο σημαντική και ηρωική αποστολή στην ανθρώπινη ιστορία: να ταξιδέψουν, μέσω μιας πύλης στο χρόνο, πέρα από τους φυσικούς περιορισμούς, για να ανακαλύψουν αν η ανθρωπότητα έχει μέλλον ανάμεσα στα αστέρια.
Στην ομάδα των εξερευνητών το ρόλο του πιλότου αναλαμβάνει ο βραβευμένος με Όσκαρ Μάθιου ΜακΚόναχι, ο οποίος συνειδητοποιεί πως η αγάπη είναι το μόνο πράγμα που ξεπερνάει το χρόνο και το χώρο, όταν αφήνει πίσω τα δύο του παιδιά για να ηγηθεί της αποστολής διάσωσης της ανθρωπότητας.
Το νέο κινηματογραφικό αριστούργημα του Κρίστοφερ Νόλαν βασίζεται στις επιστημονικές θεωρίες του γνωστού φυσικού Κιπ Θορν, ο οποίος είναι και συμπαραγωγός της ταινίας. Γυρισμένο μόνο σε φιλμ το πολυαναμενόμενο INTERSTELLAR αποτελεί μια συναρπαστική ιστορία του διαχρονικού αγώνα του ανθρώπου να κατανοήσει τη θέση του στο σύμπαν. Η μουσική δημιουργεί μια υποβλητική ατμόσφαιρα σε ένα αγωνιώδες ταξίδι στο σύμπαν.

Hobbit

cine2 Ένα Αναπάντεχο Ταξίδι είναι αμερικανική, επική και περιπετειώδης ταινία φαντασίας παραγωγής 2012. Ο Peter Jackson ανέλαβε τη σκηνοθεσία, την παραγωγή και έγραψε το σενάριο. Βασίζεται στο μυθιστόρημα “The Hobbit” του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν και αποτελεί το πρώτο μέρος των συνολικά τριών ταινιών, οι οποίες θα λειτουργούν ως πρίκουελ της τριλογίας Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών.

Στα 111α γενέλθιά του ο χόμπιτ Μπίλμπο Μπάγκινς αποφασίζει να γράψει την ιστορία της περιπέτειας που έζησε 60 χρόνια πριν για τον ανιψιό του, τον Φρόντο. Ο Μπίλμπο λοιπόν γράφει για το πώς, ο Νάνος Θρορ έγινε Βασιλιάς του Έρεμπορ και έφερε μια εποχή ευημερίας για το λαό του μέχρι την άφιξη του δράκου Σμάουγκ. Ο Σμάουγκ αφού κατέστρεψε τη γειτονική πόλη του Ντέιλ, που κατοικούνταν από ανθρώπους, ανάγκασε τους Νάνους να εγκαταλείψουν το Έρεμπορ. Ο εγγονός του Θρορ, ο Θόριν καθώς έφευγε από το παλάτι, είδε το Βασιλιά Θράντουιλ και τα ξωτικά σε μια κοντινή πλαγιά και απογοητεύτηκε όταν αντί να τους βοηθήσουν, αποχώρησαν.

Μετά από αυτό ο Μπίλμπο διηγείται πως πολλά χρόνια μετά την επίθεση του δράκου στο βουνό, παγιδεύτηκε από το μάγο Γκάνταλφ τον Γκρίζο να φιλοξενήσει στο σπίτι του τον Θόριν και τη συντροφιά των 12 νάνων φίλων του. Ζητάνε από τον Μπίλμπο να πάει μαζί τους ως ο «διαρρήκτης» και να τους βοηθήσει να κλέψουν το θησαυρό τους από τον Σμάουγκ και να πάρουν την εκδίκησή τους από τον δράκο. Ο Μπίλμπο διστακτικά δέχεται να τους ακολουθήσει στο ταξίδι τους μέχρι το Βουνό της Μοναξιάς.

Αργότερα τους συναντάει ο Ράνταγκαστ ο Καφετής, ένας μάγος που ζει στο Γκρίνγουντ. Τους λέει ότι ήρθε αντιμέτωπος με έναν νεκρομάντη στο Ντολ Γουλντούρ, ο οποίος δηλητηρίαζε το δάσος με μαύρη μαγεία. Ξαφνικά Ορκς πάνω εμφανίζονται και αρχίζουν να τους κυνηγάνε με τον Ράνταγκστα να τους βοηθάει να αποδράσουν. Ο Γκάνταλφ τους οδηγεί μέσω ενός πέτρινου περάσματος στο Σχιστό Λαγκάδι, καθώς τα Ορκ κατατροπώνονται από τα Ξωτικά του λαγκαδιού με αρχηγό τον Άρχοντα Έλροντ. Αργότερα, αφού όλοι πλέον ήταν ασφαλείς, ο Έλροντ τους δείχνει το μυστικό που κρύβει ο χάρτης του Θόριν και ο Γκάνταλφ συνομιλεί με το συμβούλιο. Ο Ράνταγκαστ εκφράζει τις υποψίες του ότι πρόκειται για τον Σκοτεινό Άρχοντα Σάουρον. Το Συμβούλιο όμως πιστεύει ότι ο Σάουρον έχει νικηθεί για πάντα και ότι ο νεκρομάντης δεν αποτελεί ιδιαίτερη απειλή.

Ενάντια στις επιθυμίες του Συμβουλίου ο Γκάνταλφ στέλνει τον Μπίλμπο και τους Νάνους στα Ομιχλώδη Βουνά. Ενώ διασχίζουν τα βουνά, ο Μπίλμπο και οι Νάνοι αιχμαλωτίζονται από Γκόμπλινς. Ο Μπίλμπο χωρίζεται από τους Νάνους και πέφτει σε μια σπηλιά όπου γνωρίζει το Γκόλουμ, από το οποίο κατά λάθος πέφτει ένα μυστηριώδες δαχτυλίδι. Ο Μπίλμπο παίρνει το δαχτυλίδι και το βάζει στην τσέπη του και αντιμετωπίζει το Γκόλουμ. Παίζουν ένα παιχνίδι γρίφων, αν κερδίσει ο Μπίλμπο το Γκόλουμ θα πρέπει να του δείξει το δρόμο διαφυγής και αν κερδίσει το Γκόλουμ θα φάει τον Μπίλμπο.  Αφού ο Μπίλμπο κερδίζει, ρωτώντας το Γκόλουμ τι έχει στην τσέπη του, το Γκόλουμ συνειδητοποιεί ότι ο Μπίλμπο έκλεψε το δαχτυλίδι και του επιτίθεται. Ο Μπίλμπο ανακαλύπτει τυχαία ότι φορώντας το δαχτυλίδι γίνεται αόρατος και ξεφεύγει από το Γκόλουμ.

Εν τω μεταξύ ο Γκάνταλφ καταφτάνει και σώζει τους Νάνους από τα Γκόμπλινς σκοτώνοντας τον αρχηγό τους. Ο Μπίλμπο βρίσκει την έξοδο και επανενώνεται με τους Νάνους κρατώντας το δαχτυλίδι μυστικό. Η ομάδα τότε έρχεται αντιμέτωπη με τον Άζόγκ και τα Ορκ και βρίσκουν καταφύγιο σκαρφαλώνοντας στα δέντρα, ενώ ο Γκάνταλφ στέλνει μήνυμα στους αετούς των βουνών. Ο Θόριν γεμάτος μίσος για τον Αζόγκ του επιτίθεται αλλά ο Αζόγκ τον νικάει. Ο Μπίλμπο τρέχει να υπερασπιστεί τον Θόριν πριν ο Αζόγκ τον αποκεφαλίσει και τα καταφέρνει. Η ομάδα σώζεται από τους Αετούς των βουνών που καταφθάνουν και γλιτώνουν την συντροφιά. Μετά, αφού οι αετοί τους αφήνουν σε ασφαλές μέρος, ο Θόριν αναγνωρίζει τον Μπίλμπο για την ανδρεία του. Τότε από το ύψωμα στο οποίο βρίσκονται, βλέπουν τον προορισμό τους, το Βουνό της Μοναξιάς, όπου ο Σμάουγκ ξυπνάει.

The Hunger Games 3

cine3Το πολυαναμενόμενο τρίτο μέρος του παγκόσμιου φαινομένου των Αγώνων Πείνας. Η ταινία βασίζεται στο τρίτο μέρος των βιβλίων Αγώνες Πείνας, «Κοτσυφόκισσα» της Σούζαν Κόλινς.

Η ιστορία πλέον παίρνει διαφορετική διάσταση, καθώς οι Αγώνες μπορεί να τελείωσαν για πάντα, αλλά η μάχη για την επιβίωση μόλις ξεκινά. Ενάντια σε όλες τις πιθανότητες και υπό τα βλέμματα ενός ολόκληρου έθνους, η Κάτνις πρέπει τώρα να βρει το θάρρος και τη δύναμη να πολεμήσει την Κάπιτολ. Είναι η στιγμή που θα συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει άλλη επιλογή, από το να ανοίξει τα φτερά της και να ενσωματώσει το σύμβολο της Κοτσυφόκισσας. Για να σώσει τον Πίτα, πρέπει να ηγηθεί της Επανάστασης. Η ιστορία ξεκινά από το σημείο που η Κάτνις μόλις έχει διασωθεί από την καταστροφή του σκηνικού του παιχνιδιού. Ξυπνά σοκαρισμένη σε ένα κόσμο που δε γνώριζε καν ότι υπήρχε: τη σκοτεινή, υπόγεια (και θεωρητικά εξαφανισμένη) Περιοχή 13. Σύντομα ανακαλύπτει την τραγική αλήθεια: η Περιοχή 12 έχει μετατραπεί σε ερείπια κι ο Πίτα είναι αιχμάλωτος του Προέδρου Σνόου στην Κάπιτολ.  Ταυτόχρονα, η Κάτνις γίνεται μάρτυρας μιας μυστικής Επανάστασης που εξαπλώνεται από την Περιοχή 13 σε ολόκληρη την Πάνεμ με μόνο στόχο την Κάπιτολ.

Καραμήτρος Βάιος Β1

Σχολιάστε

Top