5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

digifest_3

Το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας Ηρακλείου έλαβε χώρα στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου στις 3-4 Απριλίου του 2015. Αντίστοιχα φdigifest_2εστιβάλ διοργανώθηκαν σε πολλές ακόμα πόλεις της Ελλάδας όπως στο Αγρίνιο, στην Καλαμάτα, στα Ιωάννινα, στην Κέρκυρα, στην Κομοτηνή, στην Λάρισα, στην Πάτρα, στην Μυτιλήνη, στην Ρόδο, στον Πύργο Ηλείας, στα Τρίκαλα, στην Φλώρινα και στα Χανιά.

Οι μαθητές οι οποίοι επισκέφτηκαν το φεστιβάλ, είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν κάποιες παρουσιάσεις εκπροσώπων  κάθε σχολείου στην αίθουσα, ενώ αντίστοιχα μπορούσαν  να μιλήσουν και να μάθουν από τους μαθητές καθώς και να δουν τις επιδείξεις  του κάθε σχολείου στο φουαγέ . Ουσιαστικά, μπορούμε να πούμε ότι υπήρχε μια αναλυτική ενημέρωση για τους ενδιαφερόμενους.

Το ενδιαφέρον του περισσότερου κόσμου προσέλκυσε ο προγραμματισμός και η εκτέλεση αλγορίθμων των ρομπότ της Lego που επισήμως φέρουν την ονομασία  MindStorms και ακόμα οι κατασκευές με την πλακέτα Arduino. Αλλά την παράσταση έκλεψαν τα Lego ρομπότ της EduAct τα οποία έφεραν εις πέρας δύσκολες υπό πίεση αποστολές σε πίστα σχεδιασμένη από την ίδια την Lego γεμάτη με εμπόδια που απαιτούσαν ειδικό χειρισμό . Οι μαθητές της EduAct κατάφεραν να διεκδικήσουν την πρώτη θέση και την εκπροσώπηση της Ελλάδας σε παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής που θα διεξαχθεί στο μέλλον.

Εκτός όμως από την ενημέρωση περί τεχνολογίας,  κάποια παιδιά -λόγω των επίκαιρων δυσάρεστων γεγονότων σχετικά με το bullying- πήραν την πρωτοβουλία να δημιουργήσουν  μια  ταινία με μηνύματα εμπνευσμένα από τη ζωή. Επίσης παρακολουθήσαμε και κάποιες ακόμα παρουσιάσεις σχετικά με τις  εξαρτησιογόνες ουσίες, πόσο βλαβερές μπορεί να είναι και πώς να τις αποφεύγουμε. Ήταν μια φανταστική εμπειρία, μας έμαθε πολλά πράγματα, αλλά κυρίως μάθαμε να δουλεύουμε ομαδικά και να συνεργαζόμαστε.

 

Ζαχαρίας Κυπριανός Βλαχάκης  Α1

Γεωργία Γκιαουράκη  Α1

Σχολιάστε

Top