Βίτους-Vitus

Στο πλαίσιο του  Ομίλου Κινηματογράφου «Το παιδί και ο έφηβος στο γερμανικό και γαλλικό κινηματογράφο»  vitusπαρακολουθήσαμε την ταινία «Vitus». Πρόκειται για μια ταινία ελβετικής  παραγωγής του 2006, σε σκηνοθεσία του Fredi M. Murer, με βασικούς ηθοποιούς τους Teo Gheorghiu, Bruno Ganz, Julika Jenkings και Urs Jucker.

Ο Βίτους είναι ένα χαρισματικό παιδί, καθώς παίζει εξαιρετικό πιάνο, διαβάζει εγκυκλοπαίδειες και κάνει πράγματα που δεν κάνουν άλλα παιδία της ηλικίας του. Οι γονείς του αναγνωρίζουν το ταλέντο του και τον βοηθούν να πραγματοποιήσει το όνειρο του, να γίνει διάσημος πιανίστας. Όμως ο Vitus καταπιέζεται από τις αυξημένες απαιτήσεις τους. Θέλει να ζήσει μια φυσιολογική ζωή και γι’ αυτό το λόγο αποφασίζει να πάρει τη ζωή στα χέρια του…

Το Vitus είναι μια βραβευμένη κοινωνική ταινία που αναφέρεται στην καταπίεση των χαρισματικών παιδιών. Ήταν υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 2007. Η εξαίσια μουσική και οι ηθοποιοί με την εξαιρετική τους υποκριτική κέρδισαν όλο το κοινό.

Σχολιάστε

Top