Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Η πρώτη Δευτέρα κάθε Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως ημέρα σχολικού αθλητισμού και δραστηριοτήτων από το Υπουργείο Παιδείας. Στο σχολείο μας  η Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, του σχολικού έτους 2015-2016 ήταν αφιερωμένη στους Παραολυμπιακούς Αγώνες με προβολές στις τάξεις και στο αμφιθέατρο και με διεξαγωγή αθλημάτων ανάμεσα στους μαθητές.

Συγκεκριμένα, έλαβαν χώρα αγώνες βόλεϊ, μπάσκετ καθώς και επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ-πονγκ) στους αθλητικούς χώρους και στο γυμναστήριο του σχολείου μας. Στο βόλεϊ και στο μπάσκετ, οι μαθητές έφτιαξαν ομάδες και έπαιξαν μεταξύ τους. Όποια ομάδα έχανε, αποκλειόταν, ενώ αυτή που κέρδιζε  περνούσε στον επόμενο γύρο. HAR_9205Αντίθετα, στο πινγκ-πονγκHAR_9183 δεν υπήρχαν ομάδες αλλά ο αγώνας ήταν «ένας εναντίον ενός». Η διαδικασία των αγώνων ήταν η ίδια, δηλαδή όποιος έχανε αποκλειόταν και όποιος κέρδιζε περνούσε στην επόμενη φάση.

Κατά την διάρκεια των αγώνων υπήρξαν κάποιες διαφωνίες και διαμάχες μεταξύ των παικτών των ομάδων. Παρ’ όλα αυτά όμως τα προβλήματα λύθηκαν.

Νικήτρια ομάδα στο μπάσκετ αναδείχθηκε το τμήμα του Γ΄3, κερδίζοντας στον τελικό το τμήμα του Β΄1.

Νικήτρια ομάδα στο βόλεϊ αναδείχθηκε η μεικτή ομάδα της Γ΄ τάξης, συνθλίβοντας την μικτή ομάδα της Β΄.

HAR_9247Νικητής στο πινκ-πονκ αναδείχθηκε ο Μιχαήλ-Ιάσων Γιαννακόπουλος νικώντας στον τελικό τον Γεώργιο Γκαγκαουδάκη.

Εν κατακλείδι, όλα τα παιδιά κατανόησαν καλύτερα την έννοια της συνεργασίας, της ομαδικότητας και της αλληλεγγύης  μέσα σε μια ομάδα. Επιπλέον, πολλά παιδιά έμαθαν να κρίνουν αντικειμενικά μια επίμαχη φάση σε έναν αγώνα, καθώς οι διαιτητές όλων των παιχνιδιών ήταν μαθητές και όχι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας.

 Αντώνιος Αγγελιδάκης Β1

Μιχάλης Βρέντζος Β1

Σχολιάστε

Top