E D I T O R I A L

volcano_start_vol6_web

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστοί στο ραντεβού μας και στην υπόσχεσή μας για τη συνέχιση του περιοδικού «Πειρ και Μανία» και σε αυτήν τη σχολική χρονιά, σας καλωσορίζουμε στα ταξίδια που θα σας προσφέρει η ανάγνωση του 6ου τεύχους μας.

Στην παρούσα χρονιά σκεφτήκαμε να γίνουμε πιο συστηματικοί και να οργανώσουμε την έκδοση του περιοδικού μας με τον πλέον δημιουργικό τρόπο και για εμάς, αλλά και για τους μαθητές μας, τους «Μικρούς Δημοσιογράφους» μας. Για να το επιτύχουμε αυτό, καθιερώσαμε συστηματικές πλέον συναντήσεις με την ομάδα των «Μικρών Δημοσιογράφων εν τάξει», όπως αποκαλούμαστε, κάθε Τετάρτη στο Εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου μας.

Εκεί διαπιστώνουμε ότι η ομάδα μας, γεμάτη διάθεση και πάθος, είναι έτοιμη να προτείνει, να δημιουργήσει, να ερευνήσει, να συνθέσει το νέο υλικό, να επιλύσει τα διάφορα ζητήματα που τυχόν προκύψουν. Οι μαθητές με δική τους πρωτοβουλία ετοιμάζουν ερωτήσεις για τις συνεντεύξεις που παίρνουν, απομαγνητοφωνούν το υλικό, γράφουν κριτικές ταινιών και αγαπημένων τους βιβλίων, άρθρα για θέματα που τους εμπνέουν και … όσα  θα διαβάσετε στις σελίδες που ακολουθούν.

Το στοίχημα που θέλουμε να κερδίσουμε κατά την παρούσα σχολική χρονιά, είναι να δημιουργήσουν οι μαθητές μας τα δικά τους άρθρα περιορίζοντας όσο είναι δυνατόν την παράθεση αυτούσιων κειμένων από το διαδίκτυο (προσφιλής μαθητική τακτική, όπως διαπιστώνουμε συχνά στις εργασίες τους), να βγάλουν τις δικές τους φωτογραφίες που πλαισιώνουν τα άρθρα τους και να σκιτσάρουν οι ίδιοι τις εικόνες που συνοδεύουν πολλά κείμενα του περιοδικού.

Επίσης το περιοδικό μας έχει πλέον τρεις μορφές έκδοσης: α) την έντυπη β) την παρούσα μορφή ιστολoγίου γ) τη μορφή flip book.

Το βέβαιο είναι πως το αμείωτο ενδιαφέρον των παιδιών μας και το ταλέντο τους δίνει και σε εμάς τη δύναμη να συνεχίζουμε και να ανεβάζουμε τον πήχυ για την ποιοτική βελτίωση του περιοδικού μας!

 Ο Διευθυντής

Μανόλης Καρτσωνάκης

                                                                       Οι υπεύθυνοι καθηγητές

                                                                         Κων/να Σωτηροπούλου

                                                                         Βάλια Πιτερού

                                                                         Νίκος Ψαρουδάκης

Σχολιάστε

Top