Τρέχοντας σε … όλον τον κόσμο

Ειρήνη και Άννα Βασιλείου

Τρέχοντας σε … όλον τον κόσμο

vassileiou11Με αφορμή τη συμμετοχή και την κατάκτηση της 7ης θέσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο από την Ειρήνη και τη συμμετοχή της Άννας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ η δημοσιογραφική ομάδα του «Πειρ και Μανία» θέλησε να συναντήσει και να συνομιλήσει με τις δίδυμες αθλήτριες της πόλης μας.

Έτσι λοιπόν, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016 επισκεφτήκαμε το Παγκρήτιο στάδιο, όπου είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τις σημαντικές αθλήτριες, Ειρήνη και Άννα Βασιλείου. Οι δίδυμες στα 26 τους χρόνια είναι πρωταθλήτριες στον στίβο, αχώριστες στον αθλητισμό και στη ζωή. Οι συγκεκριμένες πρωταθλήτριες αποδεικνύουν ότι το «άριστα 10» στην περίπτωσή τους έρχεται σε διπλή δόση.

 

Πότε και γιατί αποφασίσατε να μπείτε στον χώρο του αθλητισμού;

Ειρήνη: Ξεκινήσαμε σε ηλικία 10 ετών και εγώ και η αδερφή μου συγχρονισμένη κολύμβηση, αλλά δεν μας άρεσε πολύ. Μετά πήραμε μέρος σε κάποιους αγώνες στίβου στο Δημοτικό και προκριθήκαμε. Το γεγονός αυτό μας παρότρυνε να αρχίσουμε τον στίβο.

Για ποιο Σύλλογο αγωνίζεστε και με ποια αγωνίσματα ασχολείστε;

Άννα: Αγωνιζόμαστε με τη ΓΕΗ Ηρακλείου και συμμετέχουμε στα 400μ. και μερικές φορές στα 200μ. ως δεύτερο αγώνισμα.

Πού και πόσες ώρες την ημέρα κάνετε προπόνηση;

Ειρήνη: Κάνουμε προπόνηση στο Παγκρήτιο στάδιο περίπου 3 ώρες την ημέρα.

 

Ποια ήταν η πρώτη σας επιτυχία και ύστερα από αυτήν, αισθανθήκατε  ότι έχετε δυνατότητες για διάκριση;

Ειρήνη: Η πρώτη μας επιτυχία ήταν η συμμετοχή μας στο Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα. Η Άννα είχε πάει πολύ καλυτέρα από εμένα, συγκεκριμένα είχε βγει 6η στον κόσμο και έπειτα, επειδή βγαίναμε στα Πανελλήνια πρωταθλήματα πρώτες και οι δυο, καταλαβαίναμε ότι είχαμε μέλλον μπροστά μας.

Ποια είναι η μεγαλύτερή σας διάκριση μέχρι σήμερα;

Άννα: Η δική μου μεγαλύτερη διάκριση είναι η 6η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, η συμμετοχή μου στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και η κατάκτηση της 10ης θέσης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ειρήνη: Εμένα είναι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τι γεύση σας έμεινε από τη συμμετοχή σας στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Ειρήνη: Επειδή είχα έναν τραυματισμό στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένη από τον εαυτό μου. Εννοείται πως ήμουν πολύ ενθουσιασμένη από τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εντάξει, Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν, αλλά είχα και λίγη στεναχώρια που μου έτυχε αυτό.

Ποια είναι η εμπειρία σας από τη συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου;

Άννα: Αρχικά ήμουν πολύ ενθουσιασμένη! Όταν επιτυγχάνονται οι στόχοι, νιώθεις περηφάνια και ότι αυτό που κάνεις ανταμείβεται. Η αλήθεια είναι πως θα μπορούσαμε να προσφέρουμε και οι δυο κάτι παραπάνω στο Ευρωπαϊκό. Ίσως επειδή ήμασταν κουρασμένες από τις προπονήσεις … Αλλά και μόνο η συμμετοχή σε τέτοιο επίπεδο και με τέτοιες αθλήτριες είναι πολύ σημαντική!

Ποιος θεωρείτε ότι είναι ο παράγοντας που παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία ενός αθλητή;

Ειρήνη: Ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι η καλή ψυχολογία. Ύστερα έρχεται η προπόνηση, η διατροφή και οι σχέσεις με τους συναθλητές. Στη δική μας περίπτωση,  ένας επιπλέον παράγοντας είναι η σχέση που έχουμε μεταξύ μας.

Το γεγονός ότι είστε δύο αδέλφια δίδυμα που αγωνίζονται στον ίδιο χώρο, σας επηρεάζει θετικά ή αρνητικά;

Ειρήνη: Είναι θετικό. Εννοείται πως κατά τη διάρκεια του αγώνα, η κάθε μια κοιτάει τον εαυτό της. Δεν γίνεται να έχω άγχος και για μένα και για την Άννα. Όμως μετά το τέλος του αγώνα εννοείται πως γινόμαστε πάλι ένα.

 

Μαρία – Ελένη Καλογιαννάκη Γ1

Βασίλης Λουλάκης Α2

Στέλλα Μανωλίτση Β3

Ραφαήλ Σιδηρόπουλος Β3

vassileiou22

Σχολιάστε

Top