Εντυπώσεις από την πεζοπορία Τζερμιάδω Καρφί Κράσι

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου  2013  πραγματοποιήσαμε  την πρώτη μας φετινή πεζοπορία ! Αρχικά είχε προγραμματιστεί  για το δάσος του Ρούβα και το Ζαρό αλλά τελικά καταλήξαμε να  κάνουμε μια αρκετά δύσκολη ανάβαση  από το Τζερμιάδο  στο Καρφί  και από εκεί στην Βιτσιλόβρυση  και τέλος κατεβήκαμε στο Κράσι. (Όλο αυτό εξαιτίας του σεισμού που είχε πραγματοποιηθεί μια μέρα πριν). Αυτό πάει να πει γυμναστική, ξεπατωθήκαμε. Στην αρχή όλα ήταν καλά, αλλά όσο ανεβαίναμε υψόμετρο ο καιρός γινόταν όλο και πιο ψυχρός και η ομίχλη πυκνότερη σε κάποια σημεία, όμως αυτό δεν μας πτόησε!

Διασχίζοντας τον μινωικό οικισμό στο Καρφί, μέσα στην ομίχλη.

Εμείς συνεχίσαμε  με την καθοδήγηση των  καθηγητών που μας συνόδευαν και τελικά καταφέραμε να τελειώσουμε την  πεζοπορία – ορειβασία! Κατά την διάρκεια της, κάναμε ένα μικρό μαθηματάκι ιστορίας σχετικά με τον τόπο που βρισκόμασταν αλλά και  διαλείμματα για ξεκούραση και για να τσιμπήσουμε κάτι έτσι ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε!

Το κλίμα ήταν ευχάριστο και αυτό χάρη  στις τέλειες παρέες που είχαμε διαμορφώσει! Το φυσικό περιβάλλον σε συνδυασμό με την ευχάριστη διάθεση που μας διακατείχε μας είχε λίγο αποσυντονίσει, έτσι κάποιοι έφτασαν στο σημείο  να τραγουδήσουν τραγούδια όχι μόνο από ξένο αλλά και από ελληνικό ρεπερτόριο! Επίσης βγάλαμε φωτογραφίες, εκπληκτικές-δείτε και ζηλέψτε!

Μια συμβουλή: ήταν τέλεια όποτε όποιος θέλει να αισθανθεί αυτήν την τελειότητα, ευχαρίστηση να δηλώσει συμμετοχή στην επομένη. Το δυσάρεστο με αυτό είναι ότι όταν δηλώνουν πολλά παιδιά πρέπει να γίνει κλήρωση με αποτέλεσμα να μην μείνουμε όλοι ευχαριστημένοι διότι μπορεί να μην κληρωθούν οι φίλοι μας ! Άδικο!

ΕΥΑ ΠΙΤΣΙΔΙΑΝΑΚΗ Γ4

Σχολιάστε

Top