Φτάσε όπου δεν μπορείς!

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού: Μια μέρα … ένα μήνυμα

 «Φτάσε όπου δεν μπορείς!»

Ν. Καζαντζάκης, Αναφορά στον Γκρέκο

Στις μέρες μας πολλά παιδιά τείνουν να ασχοληθούν με αθλήματα που τους προκαλούν το ενδιαφέρον. Σε μικρή ηλικία αυτό μπορεί να επιτευχθεί εύκολα, αλλά σε μεγαλύτερη ηλικία (συνήθως από την εφηβική ηλικία) το επίπεδο ανεβαίνει, οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες αυξάνονται. Συγκεκριμένα, σε αυτήν την ηλικία ξεκινούν τα διάφορα πρωταθλήματα, τα οποία αυξάνουν τον ανταγωνισμό, με απότοκο τα παιδιά των οποίων οι αποδόσεις δεν είναι τόσο καλές όσο κάποιων άλλων, να περιθωριοποιούνται σταματώντας πολλές φορές την ενασχόλησή τους με το άθλημα.

Κάθε χρόνο, η πρώτη Δευτέρα του Οκτώβρη έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Φέτος λοιπόν,athletes1 στις 3 Οκτωβρίου 2016 οι μαθητές του σχολείου μας με τη συνοδεία των καθηγητών επισκεφτήκαμε το Lido Soccer, όπου  υλοποιήθηκαν εντός του σχολικού ωραρίου διάφορες αθλητικές δραστηριότητες με την καθοδήγηση της καθηγήτριας της Φυσικής Αγωγής κ. Έφης Ζερβάκη.

Διοργανώθηκε τουρνουά ποδοσφαίρου, μπάσκετ 3 vs 3, βόλεϊ και πινγκ πονγκ. Επίσης, ο εξειδικευμένος προπονητής κ. Ν. Τζωρμπατζάκης παρουσίασε τη σωστή τεχνική  για το τένις.

athletes2Η θεματολογία που θα έχει η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ορίζεται κάθε χρόνο από το Υπουργείο Παιδείας. Το φετινό θέμα ήταν:  «Νοιώσε τη  χαρά  της  άθλησης  χωρίς το άγχος της  νίκης και τον φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους». Γι’ αυτό εμείς προσαρμόσαμε στη θεματολογία της Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού το σύνθημα:

«Σημασία δεν έχει η νίκη ή η πρωτιά.Στόχος μας είναι η συμμετοχή, η επιμονή στην προσπάθεια, η ευγενής άμιλλα και η διασκέδαση μέσα από το παιχνίδι!»

 Αντώνης Αγγελιδάκης Γ1

Μιχάλης Βρέντζος Γ1

Σχολιάστε

Top