Ντία – Ηράκλειο κολυμπώντας

Ντία – Ηράκλειο κολυμπώντας

Στις  27 Σεπτεμβρίου του 2013 πραγματοποιήθηκε η διάσχιση Ντίας Ηρακλείου κολυμπώντας, η οποία είχε σκοπό να τιμήσει έναν από τους απόστρατους του λιμενικού σώματος ο οποίος έφυγε από την ζωή πριν λίγα χρόνια.

Η απόσταση από την Ντια προς τον Καρτερό Ηρακλείου είναι περίπου 6,5 ναυτικά μίλια, δηλαδή γύρω στα 13 χιλιόμετρα. Ο μαραθώνιος,  «Κλάδεια διαδρομή»,  έδωσε τη δυνατότητα  σε εμένα και σε αρκετά άτομα να απολαύσουν τον βυθό της θάλασσας και να γνωρίσουν το νησί ΝΤΙΑ.

Η έναρξη  της κλάδειας διαδρομής ήταν στις 6 το πρωί, όταν αναχωρήσαμε με φουσκωτά σκάφη για την Ντία. Μετά από 20 λεπτά είχαμε φτάσει και γύρω στις 8 . 30 έδωσαν την εκκίνηση.

Σε όλη τη διάρκεια από τη Ντία προς το Ηράκλειο έπρεπε να είμαστε σε κοντινή απόσταση με τα σκάφη, τα οποία μας συνόδευαν για τυχόν ατυχήματα. Επίσης επειδή δεν υπήρχαν σημαδούρες που να μας δείχνουν τη πορεία που έπρεπε να ακολουθήσουμε  για να μην χάσουμε τον προσανατολισμό μας  έπρεπε για όλη την διαδρομή να σηκώνουμε το κεφάλι και να παρατηρούμε ένα συγκεκριμένο σημείο για να μην μας πάρουν τα ρεύματα αλλά και για να μην αποπροσανατολιστούμε.

Ήταν πολύ δύσκολο να κολυμπάς για τρεις ώρες και δεκαπέντε λεπτά χωρίς να έχεις την δυνατότητα να ξεκουραστείς  και να χαλαρώσεις μέσα στην θάλασσα Επίσης ήταν επίπονο να κολυμπάς κάτω από τον ήλιο και μέσα  στην θάλασσα η οποία έχει αλάτι και προκαλεί αφυδάτωση στο σώμα.

Το νερό ήταν απαραίτητο, όπως και κάποια κομμάτια από πρωτεΐνη ώστε να δίνουν ενέργεια στον οργανισμό.

Η καλύτερη στιγμή ήταν όταν επιτέλους μετά από τόσες ώρες αρχίσαμε να βλέπουμε την ακτή και μετά από λίγο που πατήσαμε στην άμμο της Αμνισσού.

Για εμένα  ήταν μια υπέροχη εμπειρία  και ελπίζω να μου δοθεί ξανά  η ευκαιρία να το κολυμπήσω.

Κυπραίου Νίκη Γ2

Σχολιάστε

Top