Η ιππασία είναι γένους θηλυκού!

natalia1Η Ναταλία Φραγκιαδάκη είναι 14 χρονών και φοιτά στο τμήμα Γ4 του Πειραματικού Γυμνασίου Ηρακλείου. Είναι αθλήτρια ιππασίας και έχει διακριθεί πολλές φορές σε Πανελλήνια και Παγκρήτια πρωταθλήματα, αλλά και στο Βαλκανικό πρωτάθλημα ιππασίας. Στον ελεύθερό της χρόνο τής αρέσει να ζωγραφίζει, να ακούει μουσική, να τραγουδάει, αλλά και φυσικά να ασχολείται με το αγαπημένο της άλογο.

Ναταλία, πότε και για ποιο λόγο αποφάσισες να αρχίσεις την ιππασία;

- Ξεκίνησα να ασχολούμαι με την ιππασία το 2015, όταν ήμουν 12 χρονών και αυτό έγινε εντελώς τυχαία. Είχε διοργανωθεί ένα πάρτι στον ιππικό όμιλο και είχα πάει. Είδα τα άλογα, μου άρεσαν και για αυτό ζήτησα να ξεκινήσω.

Πώς διαχειρίζεσαι το άγχος σου πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα;

 - Δεν έχω άγχος πριν από τον αγώνα. Γενικά είμαι από τα άτομα που δεν αγχώνονται, αλλά ακόμα κι αν αγχωθώ, όταν ανέβω πάνω στο άλογο και δω ότι όλα είναι εντάξει, το όποιο άγχος ή αγωνία μου περνάει.

Είχες κατά τη διάρκεια των προπονήσεών σου κάποιον σοβαρό τραυματισμό;

- Όχι, είχα μόνο μία πτώση, η οποία δεν ήταν σοβαρή ούτε για μένα αλλά ούτε για το άλογο μου. Ευτυχώς!

Πώς θα περιέγραφες τη σχέση σου με το άλογό σου;

- Το άλογο είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου, είναι το «παιδάκι» μου. Ο δεσμός μου μαζί του είναι δυνατός, διότι το εμπιστεύομαι και με εμπιστεύεται. Το όνομά του είναι Οδυσσέας.

natalia2Έχεις κάποιο δικό σου μυστικό για να σε υπακούει;

- Ναι, αλλά δεν είναι ακριβώς μυστικό. Όταν για παράδειγμα δεν με ακούει, του μιλάω και καταλαβαίνει με το ύφος της φωνής μου ότι έχει κάνει λάθος ή ότι πρέπει να προσέξει κάτι λίγο παραπάνω.

Να ρωτήσουμε κάτι τελευταίο, Ναταλία, ποιες είναι οι μέχρι σήμερα διακρίσεις σου;

- Είχα κάποιες διακρίσεις πρώτης, δεύτερης και τρίτης θέσης στο Παγκρήτιο Πρωτάθλημα το προηγούμενο καλοκαίρι και την πρώτη θέση στο ομαδικό με την ομάδα παίδων στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα.

Ναταλία, σε ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη που μας παραχώρησες!

 

natalia4Τις φωτογραφίες μάς τις παραχώρησε η Ναταλία από το προσωπικό της αρχείο.

 Νεφέλη Κουρουπάκη Α2

Ιωάννα Μαρακομιχελάκη Α2

Κατερίνα Μαρή Α2

Ελένη Στεφανάκη Α3

Σχολιάστε

Top