me before you

mebeforeyouH Λουΐζα Κλαρκ ζει σε μία ήσυχη πόλη της αγγλικής επαρχίας. Χωρίς καμία ξεκάθαρη κατεύθυνση στη ζωή της, η ιδιόρρυθμη 26χρονη δουλεύει αδιάκοπα, για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά της. Η πηγαία ζωντάνια και χαρά της θα δοκιµαστούν, όταν θα αποδεχθεί µια θέση για δουλειά, αναλαµβάνοντας τη φροντίδα του Γουίλ Τρέινορ, ενός πλούσιου νεαρού τραπεζίτη, ο οποίος πριν δύο χρόνια τραυματίστηκε σοβαρά και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποκτήσει κινητικές δυσκολίες. Έχοντας χάσει την περιπετειώδη διάθεσή του, ο Γουίλ είχε σταματήσει να προσπαθεί να αλλάξει, μέχρι τη στιγµή που η Λου εισβάλλει στη ζωή του, για να του υπενθυμίσει ότι η ζωή είναι κάτι που αξίζει να παλεύεις.

Η ταινία me before you είναι μια ρομαντική, μελοδραματική ιστορία αγάπης που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Jojo Moyes. Θεωρώ ότι είναι μια ωραία ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου, ωστόσο δεν είναι τόσο καλή όσο θα την περίμενε κάποιος. Αναδεικνύει το θέμα της αναπηρίας, όχι όμως όσο θα έπρεπε.

Δεν περνάει σχεδόν κανένα μήνυμα, το τέλος ωφελεί την πλοκή αλλά στη συνέχεια χάνεται η ουσία. Με μεγάλη ευχαρίστηση θα το πρότεινα σε πολλά ρομαντικά άτομα, αλλά προφανώς δεν είναι μια ταινία την οποία μπορεί να την δει ένα άτομο με κινητικές δυσκολίες. Το μόνο που θα καταλάβει ένας άνθρωπος με αναπηρία από την ταινία είναι πως η μόνη λύση είναι να τα παρατήσει. Σε καμία περίπτωση να παλέψει για τον εαυτό του, αλλά να δώσει τέλος στους πόνους και στην θλίψη του, πράγμα εντελώς λάθος (ο πρωταγωνιστής – άτομο με αναπηρία, στο τέλος αποφασίζει να πεθάνει).

   Αυτή η ταινία μπορεί σε αρκετά σημεία να σε κάνει να κλάψεις και σε άλλα να γελάσεις με την καρδιά σου. Ίσως μερικές φορές αυτό να υπερβαίνει τα όρια, αλλά δίνει μια καλύτερη δομή στο περιεχόμενο της ταινίας. Είναι καλή, αλλά θα μπορούσε να γίνει ακόμα καλύτερη με ένα διαφορετικό τέλος, με μια πιο αισιόδοξη προοπτική για το μέλλον του ανάπηρου άτομου!

Εύα Μακρή Β2

Σχολιάστε

Top