Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ

theoryΗ Θεωρία των Πάντων, μία ταινία του James Mars παρουσιάζει τη ζωή ενός από τους σημαντικότερους και πιο πετυχημένους επιστήμονες του 20ου αιώνα, του Stephen Hawking. Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι ο Eddie Redmayne (Stephen Hawking), η Felicity Jones (Jane – σύζυγος) και ο David Thewlis  (Dennis Sciama – καθηγητής). Αξίζει να σημειωθεί πως έχει βραβευτεί με Όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου (Eddie Redmayne) και δύο Χρυσές Σφαίρες: Α΄ ανδρικού ρόλου, δράματος και μουσικής (Jóhann Jóhannsson).

Η ιστορία ξεκινάει, αφού η Τζέιν μπαίνει στη ζωή του νεαρού φοιτητή στο Κέιμπριτζ. Σύντομα όμως, ο Στίβεν μαθαίνει για την ασθένειά του και αποφασίζει να απομακρυνθεί από εκείνη. Ωστόσο, η Τζέιν αρνείται και προσπαθεί να τον στηρίξει όσο περισσότερο μπορεί. Τότε άρχισε κι αυτός να ασχολείται αρκετά και να εκφράζει περισσότερο ενδιαφέρον για την κοσμολογική φυσική. Πολύ γρήγορα παντρεύονται, όμως η ασθένειά του χειροτερεύει, αλλοιώνοντας την κίνηση, την ισορροπία, την ομιλία μέχρι και την κατάποσή του. Το παντρεμένο ζευγάρι αποκτά λίγο αργότερα τρία παιδιά, ενώ η ταλαιπωρημένη Τζέιν κουράζεται από την αρρώστια του συζύγου. Θα καταφέρει να ζήσει ο Στίβεν; Θα μείνει η Τζέιν πιστή στον Στίβεν ή θα φύγει μακριά του;

Μία άψογα σκηνοθετημένη ταινία με εκπληκτικές ερμηνείες και βαθύ διδακτικό περιεχόμενο, ιδανική για όλους, μικρούς και μεγάλους, καθώς συνδυάζει την αγωνία και την ένταση με τις σύγχρονες επιστημονικές θεωρίες κι επιτεύγματα.  Η εξαιρετική πλοκή και η υπέροχη μουσική επένδυση μπορεί να κρατήσει αδιάπτωτο και αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών.

 

Μωυσής Αμπουσαχίν Γ1

Χαράλαμπος Φαλιακάκης Α2

Σχολιάστε

Top