Life

life_movieΜία νέα παραγωγή από τον Daniel Espinosa ήρθε για να μας συγκλονίσει φέτος! Πρόκειται για την πασίγνωστη ταινία Life, της οποίας κύριο θέμα είναι η εξωγήινη μορφή ζωής. Στη συγκεκριμένη ταινία η εξωγήινη μορφή ζωής παρουσιάζεται  διαφορετικά, ίσως με έναν τρόπο που είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα, σε αντίθεση με άλλες ταινίες που την παρουσιάζουν ως ένα ανθρώπινο σώμα με διαφορετικά χαρακτηριστικά στο πρόσωπο (π.χ. περισσότερα μάτια ή διαφορετικό σχήμα προσώπου). Στη συγκεκριμένη ταινία ο εξωγήινος παρουσιάζεται πολύ μικρός και με ακαθόριστο σχήμα.

Τα γεγονότα διαδραματίζονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) της NASA. Έξι άτομα, τα οποία πραγματοποιούν αποστολή στον πλανήτη Άρη μέσω ενός μη επανδρωμένου διαστημικού σκάφους, ανακαλύπτουν έναν μονοκύτταρο οργανισμό «οπωσδήποτε βιολογικό», όπως αναφέρεται στην ταινία. Κατά τη διάρκεια της μελέτης του από τους επιστήμονες, ο Κάλβιν (το όνομα που του δόθηκε από τη Γη) αναπτύσσεται ραγδαία. Μετά από ένα ατύχημα στο εργαστήριο, κατά την προσπάθεια επαναφοράς του, ο Κάλβιν τυλίγεται επιθετικά γύρω από το χέρι του μελετητή, του σπάει το δάχτυλο και τον εξοντώνει. Τότε τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας καταλαβαίνουν ότι ο οργανισμός είναι πολύ πιο έξυπνος από ό,τι περίμεναν. Ο Κάλβιν καταφέρνει να βγει από το εργαστήριο, το οποίο ήταν το τελευταίο «τείχος» προστασίας του σταθμού. Μετά από αυτό, τα μέλη της ομάδας προσπαθούν να τον εξοντώσουν, κάτι το οποίο φαίνεται να καταφέρνουν στην αρχή, στο τέλος όμως…

Η συνέχεια στις οθόνες σας…

Η ταινία Life είναι καταπληκτική, καθώς συνδυάζει δράση και περιπέτεια. Κατά τη διάρκεια της προβολής υπάρχει μεγάλη αγωνία, γιατί σε κάθε σκηνή συμβαίνει μία απρόσμενη ανατροπή, που αλλάζει όλη την εξέλιξη του έργου.

Τα σκηνικά της ταινίας παραπέμπουν σε ένα μελλοντικό περιβάλλον σε αντίθεση με αυτό της εποχής μας. Επίσης, τα κουστούμια των ηθοποιών προσεγγίζουν τις σημερινές διαστημικές στολές με ελάχιστες βέβαια διαφορές.

 Παύλος Καλφόγλου Β1

Σχολιάστε

Top