LA LA LAND

lalalandΟ Σεμπάστιαν είναι πιανίστας, λάτρης της τζαζ με όνειρο να ανοίξει το δικό του τζαζ μπαρ. Η Μία εργάζεται σε καφετέρια και ευελπιστεί να γίνει ηθοποιός. Όταν συναντήθηκαν σε ένα πάρτι, γνωρίστηκαν και επιβεβαίωσαν ο ένας στον άλλον ότι δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα μεταξύ τους ποτέ.

Στη συνέχεια όμως, βγαίνουν έξω μαζί αρκετές φορές και εν τέλει γίνονται ζευγάρι. Η Μία αποφασίζει να δημιουργήσει έναν δικό της μονόλογο που θα πρωταγωνιστήσει η ίδια, αφού βλέπει ότι κανείς δεν την επιλέγει στις οντισιόν. Ενώ ο Σεμπάστιαν δέχεται με αμφιβολία την πρόταση ενός φίλου του να παίξει στην μπάντα του. Μετά από λίγο καιρό, ο Σεμπάστιαν ζητάει από τη Μία να τον ακολουθήσει στην περιοδεία του συγκροτήματος, αλλά εκείνη αρνείται, επειδή έχει πρόβες για την παράσταση. Μετά από τη σύγκρουση που προκαλείται, η Μία φεύγει, ενώ παράλληλα ο Σεμπάστιαν δεν εμφανίζεται στην πρεμιέρα της που τελικά ήταν αποτυχημένη, αφού έχει πολύ λίγους θεατές και τα σχόλια είναι αρνητικά. Η Μία επιστρέφει στο πατρικό της και όταν ξανασυναντιούνται μετά από πολύ καιρό παραδέχονται την αγάπη που έχει ο ένας για τον άλλον…

Η ταινία La La Land είναι μια ρομανική, δραματική και κωμική ταυτόχρονα ταινία σε σκηνοθεσία και σενάριο του Ντάμιεν Σαζέλ. Αυτήν την ταινία με μεγάλη ευχαρίστηση θα την πρότεινα σε ρομαντικά άτομα. Θεωρώ ότι είναι μια πολύ ωραία ταινία γεμάτη σκηνές αγάπης. Πιστεύω πως το τέλος θα μπορούσε να είναι τελείως διαφορετικό, διότι δείχνει ότι ποτέ τελικά δε θα μπορέσουν να είναι μαζί, ενώ οι θεατές θα ήθελαν να δουν το ζευγάρι αγαπημένο και ευτυχισμένο να ξεπερνά τις δυσκολίες και να παραμένουν μαζί.

 Όμως πιστεύω ότι ο σκηνοθέτης μέσα από την τελευταία σκηνή ήθελε να δείξει ότι το συναίσθημα της αληθινής αγάπης δεν ξεχνιέται ποτέ! Ίσως για αυτό η ταινία La La Land κέρδισε έξι Όσκαρ ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Τιτανικού!

 

Στέλλα Μανωλίτση Β3

Σχολιάστε

Top